TOP 5: Najbolji USB-C habovi u 2021. godini

Dobijte više portova sa jednom USB-C konekcijom

USB-C je univerzalni port na koji možete da prikačite različite ekrane, preko njega možete da prebacujete podatke, napajate uređaje i još mnogo toga.

Međutim, da biste radili sve to odjednom trebaće vam pomoć USB-C haba. Odlična stvar je to što sa odgovarajućim USB-C habom i jednim USB-C portom na vašem laptop ili desktop računaru možete da povežete monitor, tastaturu, miš i eternet, a možete i da čitate i pišete po memorijskim karticama ili drugim eksternim hard diskovima bez konstantnog menjanja adaptera i kablova ili oslanjanja na Bluetooth.

Imajte na umu da nisu svi USB-C portovi isti.
Na primer, uređaji sa Thunderbolt 3 ili 4 priključkom mogu dobiti punu podršku samo od kompjutera sa odgovarajućim Thunderbolt USB-C portom.

Nažalost, ne možete samo da pogledate u port i vidite koji tačno ulaz imate.
Proverite sa proizvođačem kompjutera šta sve vaš laptop (ili desktop) podržava pre nego što se upustite u kupovinu.

Aukey CB-C71 Link PD Pro 8-u-1 USB-C Hub

Ovaj mali hab je savršen za malu kućnu kancelariju ili putovanja. Sa jedne strane imate slotove za SD i microSD kartice kao i dva USB 3.1 porta, i svi imaju brzine prenosa podataka do 5 Gb/s. Sa druge strane nalazi se USB 2.0 port – koji je odličan za risiver za bežičnog miša ili tastaturu – i HDMI izlaz koji podržava 4K ekrane sa brzinom osvežavanja od 30 Hz. Tu je i USB-C port za napajanje od 100 vati preko kog možete da punite laptop snagom od 87 vati. Na sve ovo dolazi i Gigabit eternet ulaz sa prednje strane. Kratki kabel ovog haba znači da nećete moći da ga stavite daleko od laptopa, a pritom je lagan, pa biste u zavisnosti od toga koliko kablova imate utaknutih u njemu mogli da imate problem da ga postavite da leži ravno na stolu. Ipak, i dalje je u pitanju odlično rešenje za vašu kućnu kancelariju i putovanja koje je relativno jeftino s obzirom na asortiman priključaka i performanse.

CENA: $ 40

Kensington SD5700T Thunderbolt 4 Dual 4K bazna stanica

Izvanredna kompaktna bazna stanica koja pokazuje šta je sve moguće sa samo jednim Thunderbolt 4 portom. Samo povežite SD5700T sa Thunderbolt 4 portom pomoću kabla koji se dobija uz stanicu i dobićete 11 portova za brz prenos podataka, slike i zvuka. Što se podataka tiče, brzine prenosa dostižu 40 Gb/s – što je savršeno za rad sa velikim fajlovima kao što su slike i video snimci. Stanica takođe ima i Gigabit eternet ulaz kao i slot za UHS-II SD 4.0 karticu. Od monitora možete da povežete dva 4K ekrana pri 60 Hz, jedan 5K ekran pri 50 Hz ili jedan 8K ekran pri 30 Hz. Tu su i četiri USB-A port: tri koja se nalaze pozadi su USB 3.2 Gen 2 (za brzine do 10 Gb/s) i jedan USB 2.0 napred za brzo punjenje uređaja. Napred se nalazi i kombinovani ulaz za slušalice.

SD5700T je bazna stanica koja je spremna za budućnost, pa tako na njoj nećete naći stariji DisplayPort ulaz ili HDMI. Ona troši podosta struje da bi podržala sve uređaje koje povežete sa njom, zato sama stanica ima veliku bateriju od 180 vati. SD5700T može čak i da se poveže na monitor preko opcionog nosača a imate i dva slota za vezivanje koje možete koristiti da osigurate baznu stanicu tako što ćete je pričvrstiti za radni sto.
Kensington kao lep bonus uključuje i DockWorks softver koji automatski prebacuje sa Wi-Fi signala na eternet kada se povežete sa baznom stanicom kako biste uvek na raspolaganju imali najveće moguće brzine protoka.

CENA: $ 319.99

Accell Driverless USB-C 4K bazna stanica

Jednostavna, neupadljiva bazna stanica koju je osmislio Accell ne može se prevrnuti kao vertikalne stanice i omogućava vam da lakše bez gledanja povezujete uređaje na nju. Ako imate ograničen prostor na radnom stolu, može čak i da stane ispod vašeg monitora. Pored toga, tanko, lagano kućište i mali adapter lako se pakuju u torbu ako planirate da ga nosite na put. Pozadi imate tri USB 3.1 Gen 2 type-A porta, dva HDMI porta (jedan za 4K i jedan za 1080 p), eternet port i ulaze za mikrofon i slušalice. Jedan USB-C port se nalazi sa desne strane a Accell vam daje i USB-C-u-USB-C kao i USB-C-u-USB-A kablove da se povežete sa laptopom.

CENA: $ 149.99

Anker PowerExpand Elite bazna stanica

PowerExpand Elite je pola USB-C bazna stanica a pola stanica za punjenje. Pozadi se nalaze dva Thunderbolt 3 porta, od 85 i 15 vati, a napred je USB-C port za punjenje snage 18 vati. Jedan Thunderbolt 3 port podržava ekrane do 5K rezolucije pri 60 Hz a HDMI 2.0 port može da podrži ekrane do 4K rezolucije pri 60 Hz. Ili možete da koristite dupli spliter USB-C-u-HDMI i povežete dva 4K ekrana pri 30 Hz, tako da možete da povežete do tri monitora preko HDMI i Thunderbolt 3 portova.
Takođe imate i četiri USB-A porta, Gigabit eternet ulaz i slotove za MicroSD i SD kartice, kao i ulaz od 3,5 mm za slušalice.

Da bi se obezbedilo dovoljno struje da napaja sve to, PowerExpand Elite ima veliki adapter od 180 vati. Takođe, dizajn bez kulera znači da je kućište jedna velika grejalica pa zna da bude prilično vruće kada je potpuno opterećen.

CENA: $ 183

Lention CB-C37 USB-C Hub

Većina malih USB-C habova imaju kratke kablove. To je u redu ako laptop držite na stolu a ne na postolju za laptopove i taj sto ima dosta prostora odmah pored USB-C porta na vašem laptopu. Za one kojima bi dobro došao malo duži kabel, Lention C37 je idealno rešenje. C37 je kompaktan i lagan hab ali ima kabel dužine jedan metar. Ima dva USB-C porta sa snagom punjenja od 60 vati, dva USB-A porta, slotove za microSD i SD kartice i ulaz za slušalice od 3,5 mm. Sa zadnje strane se nalazi HDMI izlaz koji podržava 4K rezoluciju pri 30 Hz ili niže rezolucije pri 60 Hz. 

CENA: $ 44.99

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde