Kompanija Kaspersky proširuje saradnju sa organizacijom INTERPOL u zajedničkoj borbi protiv sajber kriminala

Globalna sajberbezbednosna kompanija Kaspersky i organizacija INTERPOL potpisali su novi petogodišnji sporazum o jačanju njihove saradnje u borbi protiv sajber kriminala širom sveta. Ovo je drugi sporazum između dve strane, a prvi je potpisan 2014. godine.

Judžin Kasperski (Eugene Kaspersky), izvršni direktor kompanije Kaspersky, i Tim Moris (Tim Morris), izvršni direktor policijske službe organizacije INTERPOL, 3. jula su potpisali sporazum prema kom će kompanija Kaspersky organizaciji INTERPOL pružiti podršku, obuku i obaveštajne podatke o pretnjama u vezi sa najnovijim sajber kriminalnim aktivnostima, čime će se unaprediti sposobnosti organizacije da uoči i ulovi sajber pretnje.

Svečanost potpisivanja održana je na konferenciji INTERPOL World 2019, koja je trenutno u toku u Singapuru.

Ova saradnja jača postojeće odnose između dve organizacije, a razmenom informacija i tehnologija se osigurava podrška organizaciji INTERPOL u istraživanjima vezanim za sajber kriminal.

U okviru novog sporazuma, kompanija Kaspersky će deliti informacije o svojim istraživanjima sajber pretnji i pružiti neophodne alate za pomoć sa potpunom digitalnom forenzikom, sa ciljem osnaživanja napora u prevenciji sajber napada.

„S usponom sofisticiranih aktera pretnji, saradnja širom ekosistema i razmena ekspertize je važnija nego ikada. Oduševljeni smo što nastavljamo partnerstvo sa organizacijom INTERPOL i što organe za sprovođenje zakona osnažujemo informacijama i tehnologijom neophodnom za borbu protiv sajber kriminala širom sveta“, izjavio je nakon ceremonije Judžin Kasperski (Eugene Kaspersky), izvršni direktor kompanije Kaspersky.

Kompanija Kaspersky prepoznaje bezgraničnu prirodu sajber kriminala i redovno učestvuje u zajedničkim operacijama i istraživanjima sajber prijetnji sa globalnom IT zajednicom, međunarodnim organizacijama kao što su INTERPOL, agencijama za sprovođenje zakona i CERT timovima širom sveta.

Prva među sajberbezbednosnim vendorima, kompanija je nedavno najavila naprednu besplatnu uslugu za agencije za provođenje zakona, čiji je cilj podizanje svesti o tome kako Kaspersky servisi deluju i kako mogu pomoći u borbi protiv sajber kriminala i sofisticiranih sajber pretnji.

Više informacija o usluzi možete naći ovde.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde

Povezani naslovi

Možda Vas interesuje

Kako koristiti ChatGPT da poboljšate celokupni...

Od trenutka kada je lansiran u novembru 2022. godine, ChatGPT je postao poznato ime. Ono što...

Zaboravite na solarni panel, dolaze kišni...

U potencijalnom preokretu u prikupljanju energije, istraživači su pronašli način da uhvate, skladište i iskoriste električnu...

AI influenserka koja ne postoji: Pratioci...

Milla Sofia je influencerka generisana veštačkom inteligencijom čije izazovne fotografije na Twitteru i TikToku zarađuju hiljade...

Zašto plaćati fotografa?: Z Generacija oduševljena...

Generacija Z koristi aplikaciju Remini koja koristi veštačku inteligenciju (AI) da pretvori njihove selfije u profesionalne...

Uskoro nam stiže poboljšano bežično punjenje...

Smartfoni su postali neizostavni deo naših života, oni su naš uređaj za komunikaciju, personalni kompjuter i...

Kako različiti trendovi utiču na dizajn...

Modni i životni trendovi se iz godine u godinu menjaju, vršeći uticaj na različite industrije, među...

GoChess odigrava poteze onlajn protivnika na...

Šahovski početnici kao i iskusni veterani mogu imati problem da pronađu ljude sličnog nivoa šahovskog znanja...

Top 5: korisnih Android aplikacija koje...

Svaki Android telefon dolazi sa paketom aplikacija koje pomažu kod obavljanja najrazličitijih zadataka. Većina telefona dolazi...

Japan će pokušati da prikuplja solarnu...

Japan i svemirska agencija ove zemlje po imenu JAXA već decenijama pokušavaju da šalju solarnu energiju...

Najbrža grafenska eksterna baterija na svetu...

Srećom po nas, eksterne baterije su doživele značajan napredak, a to se najbolje može videti po...
Globalna sajberbezbednosna kompanija Kaspersky i organizacija INTERPOL potpisali su novi petogodišnji sporazum o jačanju njihove saradnje u borbi protiv sajber kriminala širom sveta. Ovo je drugi sporazum između dve strane, a prvi je potpisan 2014. godine. Judžin Kasperski (Eugene Kaspersky), izvršni direktor kompanije Kaspersky, i Tim Moris (Tim Morris), izvršni direktor policijske službe organizacije INTERPOL, 3. jula su potpisali sporazum prema kom će kompanija Kaspersky organizaciji INTERPOL pružiti podršku, obuku i obaveštajne podatke o pretnjama u vezi sa najnovijim sajber kriminalnim aktivnostima, čime će se unaprediti sposobnosti organizacije da uoči i ulovi sajber pretnje. Svečanost potpisivanja održana je na konferenciji INTERPOL World 2019, koja je trenutno u toku u Singapuru. Ova saradnja jača postojeće odnose između dve organizacije, a razmenom informacija i tehnologija se osigurava podrška organizaciji INTERPOL u istraživanjima vezanim za sajber kriminal. U okviru novog sporazuma, kompanija Kaspersky će deliti informacije o svojim istraživanjima sajber pretnji i pružiti neophodne alate za pomoć sa potpunom digitalnom forenzikom, sa ciljem osnaživanja napora u prevenciji sajber napada. „S usponom sofisticiranih aktera pretnji, saradnja širom ekosistema i razmena ekspertize je važnija nego ikada. Oduševljeni smo što nastavljamo partnerstvo sa organizacijom INTERPOL i što organe za sprovođenje zakona osnažujemo informacijama i tehnologijom neophodnom za borbu protiv sajber kriminala širom sveta“, izjavio je nakon ceremonije Judžin Kasperski (Eugene Kaspersky), izvršni direktor kompanije Kaspersky. Kompanija Kaspersky prepoznaje bezgraničnu prirodu sajber kriminala i redovno učestvuje u zajedničkim operacijama i istraživanjima sajber prijetnji sa globalnom IT zajednicom, međunarodnim organizacijama kao što su INTERPOL, agencijama za sprovođenje zakona i CERT timovima širom sveta. Prva među sajberbezbednosnim vendorima, kompanija je nedavno najavila naprednu besplatnu uslugu za agencije za provođenje zakona, čiji je cilj podizanje svesti o tome kako Kaspersky servisi deluju i kako mogu pomoći u borbi protiv sajber kriminala i sofisticiranih sajber pretnji. Više informacija o usluzi možete naći ovde.