Canon džepna kamera će podići kvalitet vlogova koje snimate telefonom

Pokretanje vloga danas je nikad lakše uz toliki broj namenskih kamera i moćnih smartfona. Ako ste vloger početnik i želite nešto malo profesionalnije od smartfona, onda je kamera Canon PowerShot V10 prava stvar za vas. Powershot V10 je minimalistička kamera za vlogere koja je jednako jednostavna za korišćenje kao i smartfon ali ima veći senzor za bolji kvalitet video snimaka.

PowerShot V10 je prvi uređaj iz najnovije linije Canon proizvoda za potrošačku video produkciju, strimovanje uživo i pravljenje vlogova koja će biti poznata kao PowerShot V linija. Canon je odlučio da prvo izbaci jedan pristupačan uređaj u vidu kamere PowerShot V10, tako da ona nije zapravo namenjena karijernim vlogerima već više ljudima koji žele da počnu da eksperimentišu sa vlogovanjem. Njen kompaktan i jednostavan dizajn, međutim, čini je odličnom kamerom za snimanje iz dodatnog ugla za one sa malo više iskustva.

Ona ima faktor oblika koji podseća na akcione kamere kompanije Insta360, kao i prost dizajn sa dugmetom za snimanje napred i ekranom koji se izvlači sa zadnje strane. U kompaniji Canon posebno naglašavaju jednostavnost korišćenja ove kamere koja uključuje 14 filtera boja, Smooth Skin režim i Movie Digital IS režim koji umanjuje podrhtavanje kamere prilikom pravljenja video snimaka iz ruke.

Sa CMOS senzorom od jednog inča ona nudi mnogo bolje performanse u uslovima slabog osvetljenja u poređenju sa većinom senzora u smartfonima. Ova džepna Canon kamera za vlogovanje snima u 4K30p rezoluciji ili FullHD pri 60p, a čak može i da pravi fotografije rezolucije 15,2 megapiksela. Objektiv širine 19 mm znači da ne bi trebalo da bude previše teško uglaviti sve u jedan kadar dok vlogujete. Čak i ako jeste, PowerShot V10 ima autofokus za praćenje lica sa kojim će vaš lik biti izdefinisan.

Sa lakoćom je možete nositi u džepu ili torbi, a kada snimate možete je držati horizontalno ili vertikalno, čime se olakšava prebacivanje klipova na društvene mreže. U kompaniji Canon kažu da baterija omogućava do sat vremena neprestanog snimanja.

Ako ne pravite vlogove napolju, onda možete da konfigurišete PowerShot V10 kameru i kao web kameru za strimovanje uživo. Ona ima integrisana dva stereo mikrofona za jasan zvuk, kao i treći mikrofon za smanjivanje pozadinske buke.

Iako nema sve specifikacije profesionalne kamere za vlogovanje, PowerShot V10 može da posluži kao sledeći korak za ljude koji žele da se unaprede sa smartfona na kameru za vlogovanje, ali nisu spremni da se iskeširaju za skupu kameru.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde