Rotirajući svemirski hotel se otvara 2027. godine

Svemirska građevinska kompanija Orbital Assembly je najavila da pripreme za početak izgradnje svemirskog hotela po imenu Voyager Station teku po planu, i početak izgradnje je zakazan za 2026. godinu, dok bi hotel već 2027. godine trebao da primi prve goste.

U kompaniji Orbital Assembly kažu da će Voyager Station simulirati gravitaciju koristeći centrifugalnu silu.

Hotel će se rotirati u stilu panoramskih vrteški, i imaće unutrašnji prsten za pristajanje i iskrcavanje putnika, spoljni prsten sa pristupom tunelu kojim se možete kretati po ovoj građevini u svemiru.

Na spoljni prsten biće nakačene kapsule ili moduli u kojima će ljudi živeti.

Plan je da ti moduli vrše funkcije teretane, kuhinje, restorana i kafića.

Na sajtu hotela Voyager Station piše da će kafić imati „vanzemaljsku vodenu funkciju“ koja će delovati „kao da prkosi zakonima fizike jer će zakrivljeni mlaz vode padati sa plafona dole ka restoranu“.

Teretana je projektovana tako da ima plafon visine 7 metara, pa možete da trenirate i igrate sportove u okruženju koje ima jednu šestinu zemljine gravitacije. Na nižem nivou moći ćete da dižete tegove i trčite na traci dok gledate kako se planeta Zemlja i zvezde okreću ispod vas.

Taj prostor bi noću trebalo da se transformiše u koncertnu dvoranu.

Hotelski apartmani nude smeštaj za noćenje za dve osobe sa privatnim kupatilom.

Za duže boravke možete da rezervišete luksuznu vilu na nedelju ili mesec dana – ili možete da je kupite direktno.

Vile imaju 492 kvadrata i spostvenu kuhinju, tri kupatila i smeštaj za noćenje za do 16 ljudi.

Pored prijema gostiju, na ovoj svemirskoj konstrukciji planirani su i državni moduli koji bi služili kao naučno-istraživački i objekti za obuke.

Hoteli poput ovog bi mogli da postanu sve češća pojava u bliskoj budućnosti, jer svemirski turizam je, kako stvari stoje, najnovija trka do svemira.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde