Primrose nosiva tehnologija kompanije Adobe obećava odeću koja može da se menja pritiskom na dugme

GLOSA: Italijanska modna dizajnerka Miuccia Prada jednom je rekla da ono što nosite predstavlja način na koji se predstavljate svetu. Naučna istraživačica kompanije Adobe, Christine Dierk, na ovogodišnjoj Adobe Max konferenciji predstavila je sebe hrabro i istovremeno pružila malo, ali nezaboravno iskustvo umetnosti i mode sa onim što je moguće sa današnjom tehnologijom.

Adobe Max konferencija u Los Anđelesu je godišnje okupljanje inženjera, programera i kreativnih stručnjaka sa ciljem da prikaže najnovije aplikacije i razvijajuće tehnologije ove kompanije.

Dr. Christine Dierk, naučna istraživačica u Adobeu, zaprepastila je publiku tokom prezentacije sa projektom Primrose. Primrose je inovacija u modnoj tehnologiji koja koristi fleksibilne, niskopropusne i modularne displeje koji mogu da stvaraju statične ili dinamične uzorke na bilo kojoj aplikaciji, uključujući odeću.

Projekat kombinuje nekoliko tehnologija i aplikacija koje se koriste za razvoj ovog impresivnog rezultata. Adobe kaže da projekt Primrose koristi nosive, fleksibilne i niskopropusne tekstilne materijale koji omogućavaju celokupnoj površini da prikazuje sadržaj koji je kreiran pomoću Adobe Stock, After Effects, Firefly i Illustrator. Iako je kompanija koristila interaktivnu haljinu kako bi prikazala inovaciju, krajnji korisnici mogu iskoristiti tehnologiju za različite druge primene, kao što su nameštaj, tašne ili drugi odevni predmeti.

Osim što omogućava dizajnerima i umetnicima da kreiraju nove interaktivne uzorke, koncept bi takođe mogao predstaviti potrošačima novi način interakcije sa modom i svetom oko njih. Umesto da moraju da kupuju novu haljinu, košulju ili par cipela, pojedinci bi mogli da preuzmu i nose vrhunske uzorke svojih omiljenih dizajnera ili čak da kreiraju sopstvene.

Projekat Primrose je koncept dokaza, pa nema reči o tome da li će i kada biti dostupan potrošačima i dizajnerima. Međutim, na osnovu inicijalnog prijema projekta, gotovo sigurno je da nismo videli poslednju Dierk-ovu modu sa tehnološkim naglascima.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde

Povezani naslovi

Možda Vas interesuje

Šta je Columbia tehnologija OmniHeat Helix?

OmniHeat Helix je izolacijska tehnologija, koja se sastoji od mekih, zatvorenih pena u obliku kapsula koje...

Top 5 najboljih web stranica za...

Iako postoje posebni uređaji za e-čitanje, povezani troškovi kupovine knjiga putem njihovih platformi mogu biti skupi....

Sistem Google semafora utiče na velike...

Google proširuje svoj revolucionarni sistem semafora – što bi trebalo biti velika pobeda za zagađenje u...

Veštačka inteligencija je prvi put pregovarala...

Britanska AI firma Luminance razvila je AI sistem baziran na sopstvenom vlasničkom velikom jezičkom modelu (LLM)...

Top 5 aplikacija za mentalno zdravlje...

7 Cups 7 Cups je mobilna aplikacija i platforma za onlajn terapiju koja nudi besplatnu onlajn terapiju...

Veštačka inteligencija (AI) savladava kompleksne zadatke...

Novi pristup veštačkoj inteligenciji u fizičkom svetu znatno ubrzava sposobnost robota da usvoje i usavrše nove...

Najnaprednija toplotna pumpa do sada –...

Koristeći tehnologiju rashladnog fluida R290 sa redukovanim uticajem na globalno zagrevanje (GWP), u kombinaciji sa najnovijim...

Nissan podiže autonomnu tehnologiju na sledeći...

Nissan je demonstrirao svoju najnoviju autonomnu tehnologiju vožnje ProPilot koristeći... metle. Nazvane ProPilot Mop, Nissan je poneo...

Microsoft veštačka inteligencija sada može da...

Postoji, kako je poznato, previše sastanaka koji su mogli biti samo mejlovi. Sada će Microsoft veštačka...

Litijum-jonske baterije nisu dovoljno dobre da...

Pošto obnovljivi izvori snabdevaju intermitentnom elektroenergetskom energijom, potrebno nam je i rešenje za skladištenje te energije,...