Epson laserski projektor na pametan način postiže Full 4K rezoluciju

Novi Epson projektor Pro Cinema 4K PRO-UHD LS12000 koristi tri LCD čipa unutra – po jedan za crveno, zeleno i plavo svetlo – ali svaki od njih je ograničen samo na HD rezoluciju ili 1920 x 1080 piksela. Kako bi se postigla 4K rezolucija sa 3840 x 2160 piksela na ekranu, LS12000 radi sa većom brzinom osvežavanja slike i ima redizajniranu „precision shift“ staklenu ploču koja precizno pomera poziciju projektovanih piksela na ekranu za svaki kadar, tako povećavajući rezoluciju. Stariji Epson projektori koji su koristili ovu tehnologiju, poput modela LS500 za male udaljenosti, nisu mogli da postignu 4K rezoluciju, ali u kompaniji Epson obećavaju da novi LS12000 najzad to može, zahvaljujući novom mehanizmu sa pomerajućom pločom.

Laseri takođe nastavljaju da menjaju sijalice visokog intenziteta u projektorima iz više razloga. Oni ne samo da se momentalno sijaju punom svetlinom (nema čekanja da se projektor „zagreje“) već su i štedljiviji i traju mnogo duže od tradicionalnih svetlosnih izvora iz lampi. U poređenju sa životnim vekom sijalice od 2.000 sati, životni vek lasera od 20.000 sati mogao bi da nadživi ostatak elektronike u uređaju, što znači da se dugoročno korišćenje još više isplati. Epson LS12000 je osmišljen za korišćenje u sklopu kućnog bioskopa gde se u potpunosti može upravljati osvetljenjem u prostoriji, a platno je optimizovano za reflektivnost.

Ostale karakteristike uključuju dva HDMI 2.1 porta sa HDCP 2.3 zaštitom a jedan podržava eARC, zatim imate full 10-bit HDR obradu slike i brzinu osvežavanja od 120 Hz sa opcijom za apskejlovanje i interpolaciju frejmova kod sadržaja sa manjim brzinama smenjivanja slika.

Sa cenom od 5.000 dolara, Epson Pro Cinema LS12000 4K PRO-UHD laserski projektor nije jeftin, ali je dosta pristupačniji od drugih laserskih 4K projektora sa tri čipa. Ako želite gigantsku sliku, opet je jeftiniji od televizora dijagonale 100 inča.

upoznajmo se, klik > Like

ne propustite

Povezani naslovi

ESPRESSO APARAT ALESSI 9090

Kreiran 1978. godine od strane Ričarda Sapera, ovaj...

IFA 2022: Premijum robot prečišćivač vazduha koji spaja...

On ne samo da filtrira i dezinfikuje vazduh,...

HiFi Rose premijerno predstavlja integrisano pojačalo RA180

Lanac audio prodavnica Henley Audio u ponudu je...

Zvučnik Q Acoustics 5020 donosi dinamički zvuk u...

Po hijerarhiji je smešten između modela Q Acoustics...

Kako da pravilno skladištite hranu

U Evropskoj Uniji se godišnje baci oko 88...

Kako vam zvuči “Inteligentna mašina za pranje veša”

Kompanija Samsung Electronics najavila je lansiranje kombinovane mašine...

Nova dimenzija zvuka

Kompanija Samsung kao vodeći proizvođač kućnih sistema za...

IFA 2019: Pametni danas, pametni sutra

Kućni uređaji kompanije Bosch koji su povezani preko...

HP ENVY Pro 6455 štampač za potrebe vašeg...

HP ENVY Pro 6455 multifunkcionalni štampač predstavlja ekonomičnu...

Frižider za povezani život

Porodice se sve više oslanjaju na tehnologiju, definišući...
- Advertisement -

Možda vas interesuje...

Sdsm+ Suzuki dijagnostički sistem mobile plus

Uživajte u komfornom životu na vodi sa ovom...

Dobro došao Suzuki DF300B

Kompanija Suzuki Motor Corporation sa zadovoljstvom predstavlja potpuno...

Sea Ray 250 Sun Sport – Zagarantovana zabava

Sea Ray 250 Sun Sport je pravi brod...

Jeanneau DB 37 – Novo iskustvo dnevnog krstarenja

Sa tako posebnim dizajnom, Jeanneau DB 37 može...

Sea Ray SLX 260 – Čista radost

Profil mu je brz i sportski, enterijer je...

Maserati GranTurismo Trofeo PrimaSerie 75th – 1 od...

Maserati GranTurismo Trofeo PrimaSerie 75th nastaje na 75....

Jeanneau Cap Camarat 10.5 CC – Najveći model...

Jeanneau predstavlja najveći model sa centralno postavljenom konzolom...

Sea Ray 320 Sundancer Coupe – Kruzer sa...

Kruzer ili gliser, kako god da nazovete Sea...

Saxdor 270 GTO – Sledeća velika senzacija

Saxdor je na međunarodnom sajmu nautike u Sautemptonu...

X-Boat 37 – Kreiran da oduševi

X-Boat 37 odlikuju izuzetan dizajn i prostrane korisne...
Novi Epson projektor Pro Cinema 4K PRO-UHD LS12000 koristi tri LCD čipa unutra – po jedan za crveno, zeleno i plavo svetlo – ali svaki od njih je ograničen samo na HD rezoluciju ili 1920 x 1080 piksela. Kako bi se postigla 4K rezolucija sa 3840 x 2160 piksela na ekranu, LS12000 radi sa većom brzinom osvežavanja slike i ima redizajniranu „precision shift“ staklenu ploču koja precizno pomera poziciju projektovanih piksela na ekranu za svaki kadar, tako povećavajući rezoluciju. Stariji Epson projektori koji su koristili ovu tehnologiju, poput modela LS500 za male udaljenosti, nisu mogli da postignu 4K rezoluciju, ali u kompaniji Epson obećavaju da novi LS12000 najzad to može, zahvaljujući novom mehanizmu sa pomerajućom pločom. Laseri takođe nastavljaju da menjaju sijalice visokog intenziteta u projektorima iz više razloga. Oni ne samo da se momentalno sijaju punom svetlinom (nema čekanja da se projektor „zagreje“) već su i štedljiviji i traju mnogo duže od tradicionalnih svetlosnih izvora iz lampi. U poređenju sa životnim vekom sijalice od 2.000 sati, životni vek lasera od 20.000 sati mogao bi da nadživi ostatak elektronike u uređaju, što znači da se dugoročno korišćenje još više isplati. Epson LS12000 je osmišljen za korišćenje u sklopu kućnog bioskopa gde se u potpunosti može upravljati osvetljenjem u prostoriji, a platno je optimizovano za reflektivnost. Ostale karakteristike uključuju dva HDMI 2.1 porta sa HDCP 2.3 zaštitom a jedan podržava eARC, zatim imate full 10-bit HDR obradu slike i brzinu osvežavanja od 120 Hz sa opcijom za apskejlovanje i interpolaciju frejmova kod sadržaja sa manjim brzinama smenjivanja slika. Sa cenom od 5.000 dolara, Epson Pro Cinema LS12000 4K PRO-UHD laserski projektor nije jeftin, ali je dosta pristupačniji od drugih laserskih 4K projektora sa tri čipa. Ako želite gigantsku sliku, opet je jeftiniji od televizora dijagonale 100 inča.