Mercedes-Benz predstavio koncept automobil sa krljuštima zasnovan na filmu Avatar

Mercedes-Benz Vision AVTR je definitivno... nešto posebno

Mercedes-Benz je predstavio novi futuristički koncept automobil koji je inspirisan filmom Avatar iz 2009. godine i zove se – a kako drugačije nego Mercedes-Benz Vision AVTR.

Ovaj automobil, u čijem je dizajniranju pomogao režiser filma Avatar, Džejms Kameron, nije nastavak filma koji je ovaj režiser obećao. AVTR koncept automobil predstavlja kombinaciju svega po čemu je Sajam potrošačke elektronike poznat: čudnovat dizajn, tehnologija iz daleke budućnosti i povezanost sa svetski poznatim konceptom iz industrije zabave. A, da, ima i krljušt!

Da, ceo zadnje deo koncepta AVTR je prekriven sa 33 diskretne krljušti – ili kako ih Mercedes-Benz zove, „bioničke klapne“ – za koje u ovoj kompaniji kažu da bi mogle da se koriste za komuniciranje sa ljudima izvan automobila. Ima i sferične točkove za koje u Mercedesu kažu su inspirisani „semenom iz Drveta duša“ iz filma Avatar. Ovi točkovi mogu da se rotiraju, omogućavajući AVTR konceptu da se kreće bočno, ili čak dijagonalno do 30 stepeni.

Kao i svi koncept automobili, Vision AVTR ima cilj da nam pokaže kako bi to moglo biti voziti se u automobilu budućnosti.
I dok je unutrašnjost automobila relativno oskudna, Mercedes ima mnogo ideja vezano za to šta bi se sve moglo naći unutar vozila kao što je AVTR.

Za početak, nema volana. S obzirom na to da je ovaj futuristički automobil očigledno (u teoriji) autonoman, nema ni potrebe za volanom. Umesto toga, putnici komuniciraju sa automobilom preko ovalnog upravljača koji se razvlači kao harmonika iz centralne konzole do vaše ruke. Tog trenutka kada stavite ruku na upravljač, on (i sedišta) mogu da vibriraju u ritmu vašeg disanja i pulsa.

Ako solo let kroz svet Avatara nije baš po vašoj meri, u Mercedesu imaju ideju da bi AVTR automobil mogao da opaža kada je porodica u vozilu i automatski se prilagodi.

U ovoj kompaniji nisu previše mozgali o tome kakve bi porodične funkcije ovaj automobil mogao da ima, ali jesu rekli da će roditelji moći da nadgledaju decu preko ekrana na komandnoj tabli. Raduj se narode, jer muka koja uključuje okretanje roditelja ka zadnjoj klupi da kažu deci da prestanu da se tuku odlazi u istoriju.

A ako deca postanu malo usamljena, ne brinite, jer tu je svetlo koje imitira vibracije disanja kako bi im dalo do znanja da ih roditelji još uvek nisu napustili.
Ali to neće biti problem, jer će putnici na zadnjoj klupi imati pristup edukativnim igrama i „proširenoj stvarnosti prilagođenoj deci.“

Ovaj koncept automobil pokreću organske baterijske ćelije na bazi grafena, za čiju proizvodnju nisu potrebni retki minerali iz zemljine kore, i za koje kompanija kaže da bi jednog dana mogle biti razgradive, a unutrašnjost je napravljena od reciklirane plastike i veganske kože.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde

Povezani naslovi

Možda Vas interesuje

Predstavljamo TAG Heuer Carrera Chronosprint x...

Tag Heuer Carrera Chronosprint X Porsche - TECH Hajde da počnemo sa osnovama. Sat je baziran na...

U potrazi za savršenstvom – Segway...

Segway P100S - Izgled P100S je glomazan, krupan električni skuter, i jedan je od Segway skupljih modela....

Lavoie može biti Apple u kategoriji...

Šta ako bi električni trotinet bio dizajniran da bude premijum vozilo, puno inovacije i povezanosti, sa...

F77 Space Edition je limitirano ‘svemirsko...

U cilju poštovanja uspešnog sletanja Chandrayaan 3 na južnom polu Meseca, indijska startap kompanija za električnu...

Toyota dodaje drugi model Century

Kao što se i očekivalo, nova varijanta SUV-a Century će se voziti na Toyota TNGA platformi,...

Crua Culla V2 vreća za spavanje...

Opšte govoreći, ako želite da vam bude toplo i udobno dok spavate napolju, spavate u izolovanom...

Vile inspirisane Lamborghini automobilima

San postaje stvarnost u Dubai Hills Vista, premium delu Dubai Hills Estate-a i domu najekskluzivnijih adresa...

Naim za Mulliner: najsavremeniji audio sistem...

Najsofisticiraniji audio sistem ikada kreiran za automobil, novi Naim za Mulliner je rezultat 10,000 sati razvojnog...

Loncin LX700AU-5/LX700AU-5A XWOLF700L – Jake performanse

WOLF X serija korisnicima pruža vrlo pristupačnu zabavu na otvorenom kao saputnik u istraživanju prirode. Vrednosti LONCIN-X...

QOODER – I dalje, jedini skuter...

Oni su napravili prvi serijski skuter na četiri točka koji može da se naginje i nazvali...
Mercedes-Benz je predstavio novi futuristički koncept automobil koji je inspirisan filmom Avatar iz 2009. godine i zove se – a kako drugačije nego Mercedes-Benz Vision AVTR. Ovaj automobil, u čijem je dizajniranju pomogao režiser filma Avatar, Džejms Kameron, nije nastavak filma koji je ovaj režiser obećao. AVTR koncept automobil predstavlja kombinaciju svega po čemu je Sajam potrošačke elektronike poznat: čudnovat dizajn, tehnologija iz daleke budućnosti i povezanost sa svetski poznatim konceptom iz industrije zabave. A, da, ima i krljušt! Da, ceo zadnje deo koncepta AVTR je prekriven sa 33 diskretne krljušti – ili kako ih Mercedes-Benz zove, „bioničke klapne“ – za koje u ovoj kompaniji kažu da bi mogle da se koriste za komuniciranje sa ljudima izvan automobila. Ima i sferične točkove za koje u Mercedesu kažu su inspirisani „semenom iz Drveta duša“ iz filma Avatar. Ovi točkovi mogu da se rotiraju, omogućavajući AVTR konceptu da se kreće bočno, ili čak dijagonalno do 30 stepeni. Kao i svi koncept automobili, Vision AVTR ima cilj da nam pokaže kako bi to moglo biti voziti se u automobilu budućnosti. I dok je unutrašnjost automobila relativno oskudna, Mercedes ima mnogo ideja vezano za to šta bi se sve moglo naći unutar vozila kao što je AVTR. Za početak, nema volana. S obzirom na to da je ovaj futuristički automobil očigledno (u teoriji) autonoman, nema ni potrebe za volanom. Umesto toga, putnici komuniciraju sa automobilom preko ovalnog upravljača koji se razvlači kao harmonika iz centralne konzole do vaše ruke. Tog trenutka kada stavite ruku na upravljač, on (i sedišta) mogu da vibriraju u ritmu vašeg disanja i pulsa. Ako solo let kroz svet Avatara nije baš po vašoj meri, u Mercedesu imaju ideju da bi AVTR automobil mogao da opaža kada je porodica u vozilu i automatski se prilagodi. U ovoj kompaniji nisu previše mozgali o tome kakve bi porodične funkcije ovaj automobil mogao da ima, ali jesu rekli da će roditelji moći da nadgledaju decu preko ekrana na komandnoj tabli. Raduj se narode, jer muka koja uključuje okretanje roditelja ka zadnjoj klupi da kažu deci da prestanu da se tuku odlazi u istoriju. A ako deca postanu malo usamljena, ne brinite, jer tu je svetlo koje imitira vibracije disanja kako bi im dalo do znanja da ih roditelji još uvek nisu napustili. Ali to neće biti problem, jer će putnici na zadnjoj klupi imati pristup edukativnim igrama i „proširenoj stvarnosti prilagođenoj deci.“ Ovaj koncept automobil pokreću organske baterijske ćelije na bazi grafena, za čiju proizvodnju nisu potrebni retki minerali iz zemljine kore, i za koje kompanija kaže da bi jednog dana mogle biti razgradive, a unutrašnjost je napravljena od reciklirane plastike i veganske kože.