Purism mini PC

Ako vam je kod korišćenja kompjutera privatnost i bezbednost ispred svega, onda ćete želeti da bacite pogled na Purism Librem Mini.
Librem Mini je mini PC sa malim faktorom oblika i najjeftiniji Librem model do sada sa PureOS, PureBoot (core boot + Heads) i podrškom za Librem Key funkciju.

Sa operativnim sistemom PureOS i PureBoot procesom, Intel Management Engine je isključen i neutralizovan, možete da detektujete ako je neko modifikovao hardver ili softver i imate potpunu enkripciju diska. Plus dobijate besplatan, privatni, bezbedan i stabilan GNU/Linux operativni sistem.

Sa dimenzijama od svega 12,8 x 12,8 x 3,8 centimetara i težinom od svega 1 kilograma, Librem Mini je manji od Mac mini kompjutera i pokreće ga novi i7 quadcore procesor osme generacije sa do 64 GB DDR4 RAM-a i uz memoriju koja može da se konfiguriše po želji (SATA III, M.2 PCIe 3.0 x 4).

Ostale specifikacije uključuju Intel UHD Graphics 620, Gigabit Ethernet LAN (RJ45), opcioni WiFi Atheros ATH9K modul, opcioni Ar3k Bluetooth 4.0 i pregršt portova, uključujući 1x HDMI 2.0; 1x DisplayPort 1.2; 4x USB 3.0 porta; 1x USB 2.0; 1x USB Type C (3.1) i audio ulaz od 3,5 mm.

Purism Librem Mini možete koristiti kod kuće ili u kancelariji, kao media centar, a može vam poslužiti i kao mini server za konferencije i druge skupove.

U kompaniji Purism su odlučili da se upuste u crowdfunding kampanju tokom koje možete unapred da poručite jedan model po ceni od 699 dolara.

Purism će početi sa isporukom ovih računara mesec dana nakon što dostignu zacrtani broj porudžbina.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde

Povezani naslovi

Možda Vas interesuje

Univerzalni dodatak za laptop

Laptopovi su postali toliko moćni i svestrani da brzo zamenjuju stone računare. MacBook Pro se snalazi...

Marshall Motif II ANC: Prvoklasne slušalice...

Marshall je otkrio nove Motif II ANC ušne slušalice, a najistaknutija poboljšanja su u oblastima audio...

Galaxy Z Fold5 ili Galaxy Z...

Oba ova uređaja imaju inovativnu tehnologiju fleksibilnog prikaza za pružanje većeg mobilnog radnog prostora u kompaktnom...

TEST: Samsung Galaxy Tab S9 Ultra...

Tržište tableta je zamrlo. Retko ko plasira sledeći model, još ređe ih neko koristi. Veliki telefoni...

Hi-Files Show sajam 2023. u Beogradu!

Sedamnaesti HI-FILES SHOW, jedini domaći sajam audio i video tehnike sa decenijskom tradicijom, održava se 7....

Jedini laptop s kojim trebate poslati...

Potrebno vam je nešto prenosivo i lagano, ali ne i ono koje ugrožava kvalitet. I pre...

SupremeNexus otkriva koji je mobilni telefon...

Vrhunske performanse mobilnog igranja igara U iščekivanju budućnosti ultimativnog digitalnog realizma, Galaxy S23 Ultra spreman je da...

Nagrada Ibi Metstrade 2022 sajma za...

Direktorka dizajna kompanije Sea Ray, Keri Fodor i viša industrijska dizajnerka kompanije Brunswick Boat Group, Kristin...

TEST: Samsung Galaxy Z Fold5 –...

Dok god Kinezi masovno ne izvoze ovakve telefone, ostali imaju šanse da se konsoliduju i pripreme...

IFA 2023: Dizajniran kako bi udovoljio...

HONOR V Purse pretvara preklopni pametni telefon u ultimativni mode detalj koji spaja fizičko i digitalno,...
Ako vam je kod korišćenja kompjutera privatnost i bezbednost ispred svega, onda ćete želeti da bacite pogled na Purism Librem Mini. Librem Mini je mini PC sa malim faktorom oblika i najjeftiniji Librem model do sada sa PureOS, PureBoot (core boot + Heads) i podrškom za Librem Key funkciju. Sa operativnim sistemom PureOS i PureBoot procesom, Intel Management Engine je isključen i neutralizovan, možete da detektujete ako je neko modifikovao hardver ili softver i imate potpunu enkripciju diska. Plus dobijate besplatan, privatni, bezbedan i stabilan GNU/Linux operativni sistem. Sa dimenzijama od svega 12,8 x 12,8 x 3,8 centimetara i težinom od svega 1 kilograma, Librem Mini je manji od Mac mini kompjutera i pokreće ga novi i7 quadcore procesor osme generacije sa do 64 GB DDR4 RAM-a i uz memoriju koja može da se konfiguriše po želji (SATA III, M.2 PCIe 3.0 x 4). Ostale specifikacije uključuju Intel UHD Graphics 620, Gigabit Ethernet LAN (RJ45), opcioni WiFi Atheros ATH9K modul, opcioni Ar3k Bluetooth 4.0 i pregršt portova, uključujući 1x HDMI 2.0; 1x DisplayPort 1.2; 4x USB 3.0 porta; 1x USB 2.0; 1x USB Type C (3.1) i audio ulaz od 3,5 mm. Purism Librem Mini možete koristiti kod kuće ili u kancelariji, kao media centar, a može vam poslužiti i kao mini server za konferencije i druge skupove. U kompaniji Purism su odlučili da se upuste u crowdfunding kampanju tokom koje možete unapred da poručite jedan model po ceni od 699 dolara. Purism će početi sa isporukom ovih računara mesec dana nakon što dostignu zacrtani broj porudžbina.