Wolt objavio Izveštaj o transparentnosti algoritma

Vodeća platforma za dostavu u Srbiji, Wolt, objavila je treće izdanje Izveštaja o transparentnosti algoritama, čime potvrđuje svoju predanost u otvorenom prikazu algoritama koji pokreću Wolt platformu. Izveštaj je u potpunosti  dostupan javnosti i ilustruje posvećenost Wolt-a u demistifikovanju tehnologije i korišćenja veštačke inteligencije (AI) koja podržava milione korisnika širom Evrope i sveta.

Wolt je svoj prvi Izveštaj o transparentnosti algoritama objavio 2022. g. i time postao prva kompanija u celoj industriji koja je objavila takvu vrstu izveštaja. To je uvideo i WageIndicator, međunarodna organizacija koja prikuplja, analizira i distribuira informacije o platama, radnim uslovima i pravima radnika u različitim zemljama, prepoznajući upravo Wolt-ovu inicijativu kao najbolju u praksi.

Ovogodišnji Izveštaj podeljen je po odeljcima za korisnike, Wolt partnere, odnosno restorane i trgovce, kao i Wolt Partnere Dostavljače, što olakšava razumevanje kako algoritmi oblikuju njihove interakcije s Wolt-om i na koji način poboljšavaju njihova ukupna korisnička iskustva. Izveštaj takođe daje uvid u sigurnost podataka svih koji koriste Wolt platformu, a od ove godine uključuje i sekciju o generativnoj veštačkoj inteligenciji i objašnjava kako ona poboljšava efikasnost u Wolt-u.

U kompaniji Wolt veruju da objavljivanje ovakvog Izveštaja osnažuje dobre odnose s korisnicima i partnerima što pruža vredne informacije o načinu funkcionisanja platforme, podstiče poverenje, odgovornost i transparentnost u svim sferama poslovanja i saradnje. U nedavnoj anketi koju je sproveo Wolt, više od 90 odsto Partnera Dostavljača potvrdilo je kako im je transparentnost o funkcionisanju algoritama izuzetno važna.

Wolt Srbija

Naša misija je pružanje doprinosa gradovima gde poslujemo i verujemo da naša otvorenost i transparentnost o tehnologiji koju koristimo može da pomogne u postizanju tog cilja. Smatram da je izuzetno važno da se informacije dele na jasan i razumljiv način kako bi korisnici i partneri bolje razumeli svoju svakodnevnu interakciju s nama, ali i kako bi poboljšali svoja iskustva na našoj platformi‟, izjavio je Đorđe Davidović, generalni direktor kompanije Wolt Srbija.

Predanost Wolt-a transparentnosti, takođe, se odražava u pristupu usklađenosti sa zakonskim propisima i regulativama. Kompanija se zalaže za usklađene standarde za transparentnost, kako bi se osigurala doslednost i efikasnost, posebno u svetlu novih zakona, kao što su Akt o digitalnim uslugama (DSA), Akt o veštačkoj inteligenciji i Direktiva o radu putem digitalnih platformi.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde

Povezani naslovi

Možda Vas interesuje

Google želi da s novim funkcijama...

Google je predstavio niz novih funkcija i aplikacija za automobile opremljene Google Built-in i Android Auto,...

Vaš Android telefon može automatski otključati...

U suštini, odgovor na pitanje iz naslova je jednostavan: Android digitalni ključ za automobil omogućava vam...

Transparentni bambus: vatrootporna i vodootporna alternativa...

Staklo bi uskoro moglo imati konkurenciju od neočekivanog rivala – bambusa. Naučnici u Kini su pretvorili...

Kreirajte vanvremenske portretne fotografije uz HONOR...

U svetu fotografije, portreti su oduvek bili osnovni deo ljudske fascinacije prema sebi i drugima. Kroz...

Lansirana HONOR 200 serija koja donosi...

Okupivši preko 800 medijskih predstavnika i partnera iz čitave Evrope, HONOR je potvrdio da će HONOR...

Zagrevanje za EURO 2024

Kompanija Hisense, zvanični globalni partner UEFA EURO 2024TM, 1. juna na Adi je po treći put...

Dosadni telefon: izgorela generacija Z odbacuje...

Dosadni telefon, lansiran na Milanskoj nedelji dizajna, najnoviji je uređaj koji koristi brigu mladih ljudi o...

Unutrašnja borba za detinjstvo bez pametnih...

Početkom 2010-ih, nešto pođe po zlu sa mentalnim zdravljem adolescenata. Stope depresije među američkim adolescentima uzrasta...

TOP 5: Neverovatnih besplatnih AI alata...

Ako tražite pristupačne alate veštačke inteligencije (AI) koji će vam pomoći da započnete svoje putovanje u...

Euro NCAP otkriva detalje prvih testova...

Euro NCAP je objavio veliki korak u razvoju ka šemi ocenjivanja bezbednosti kamiona. Ovo je direktni...
Vodeća platforma za dostavu u Srbiji, Wolt, objavila je treće izdanje Izveštaja o transparentnosti algoritama, čime potvrđuje svoju predanost u otvorenom prikazu algoritama koji pokreću Wolt platformu. Izveštaj je u potpunosti  dostupan javnosti i ilustruje posvećenost Wolt-a u demistifikovanju tehnologije i korišćenja veštačke inteligencije (AI) koja podržava milione korisnika širom Evrope i sveta. Wolt je svoj prvi Izveštaj o transparentnosti algoritama objavio 2022. g. i time postao prva kompanija u celoj industriji koja je objavila takvu vrstu izveštaja. To je uvideo i WageIndicator, međunarodna organizacija koja prikuplja, analizira i distribuira informacije o platama, radnim uslovima i pravima radnika u različitim zemljama, prepoznajući upravo Wolt-ovu inicijativu kao najbolju u praksi. Ovogodišnji Izveštaj podeljen je po odeljcima za korisnike, Wolt partnere, odnosno restorane i trgovce, kao i Wolt Partnere Dostavljače, što olakšava razumevanje kako algoritmi oblikuju njihove interakcije s Wolt-om i na koji način poboljšavaju njihova ukupna korisnička iskustva. Izveštaj takođe daje uvid u sigurnost podataka svih koji koriste Wolt platformu, a od ove godine uključuje i sekciju o generativnoj veštačkoj inteligenciji i objašnjava kako ona poboljšava efikasnost u Wolt-u. U kompaniji Wolt veruju da objavljivanje ovakvog Izveštaja osnažuje dobre odnose s korisnicima i partnerima što pruža vredne informacije o načinu funkcionisanja platforme, podstiče poverenje, odgovornost i transparentnost u svim sferama poslovanja i saradnje. U nedavnoj anketi koju je sproveo Wolt, više od 90 odsto Partnera Dostavljača potvrdilo je kako im je transparentnost o funkcionisanju algoritama izuzetno važna.
Wolt Srbija
Naša misija je pružanje doprinosa gradovima gde poslujemo i verujemo da naša otvorenost i transparentnost o tehnologiji koju koristimo može da pomogne u postizanju tog cilja. Smatram da je izuzetno važno da se informacije dele na jasan i razumljiv način kako bi korisnici i partneri bolje razumeli svoju svakodnevnu interakciju s nama, ali i kako bi poboljšali svoja iskustva na našoj platformi‟, izjavio je Đorđe Davidović, generalni direktor kompanije Wolt Srbija. Predanost Wolt-a transparentnosti, takođe, se odražava u pristupu usklađenosti sa zakonskim propisima i regulativama. Kompanija se zalaže za usklađene standarde za transparentnost, kako bi se osigurala doslednost i efikasnost, posebno u svetlu novih zakona, kao što su Akt o digitalnim uslugama (DSA), Akt o veštačkoj inteligenciji i Direktiva o radu putem digitalnih platformi.