Google želi da s novim funkcijama učini zabavnijim duge vožnje automobilom

Google lansira nove aplikacije za automobile sa Android Auto i Google Built-in, kao što su Max, Peacock i Angry Birds, kako bi vaša vožnja bila manje dosadna. Google Cast je sada dostupan i na automobilima sa Android Automotive OS, što vam omogućava da prenesete video sadržaj sa svojih uređaja direktno na ekran vašeg automobila.

Google je predstavio niz novih funkcija i aplikacija za automobile opremljene Google Built-in i Android Auto, uključujući aplikacije za zabavu kao što su Max, Peacock i Angry Birds. Ovo dolazi u trenutku kada su programeri softvera željni da dodaju više funkcija i mogućnosti automobilima.

Dolazak Google Cast-a na Android Automotive znači da ćete moći da strimujete video sadržaj sa svog telefona ili tableta direktno na ekran vašeg automobila dok ste parkirani, čak i ako aplikacija ne podržava nativni kast. U početku, ova funkcija će biti dostupna u modelima Rivian, sa više automobila koji će slediti, prema Google-ovoj najavi.

Pored toga, aplikacija Uber Driver je sada na Android Auto, omogućavajući vozačima da prihvataju vožnje, navigiraju dostavama i dobiju sve potrebne upute na velikim infotainment ekranima.

Google olakšava programerima da prenesu postojeće aplikacije u automobile. Kompanija će obezbediti smernice za kreiranje pojednostavljenih iskustava u automobilima i nove alate za pojednostavljenje procesa.

Google

Kao deo ovog napora, Google pokreće program pod nazivom Car ready mobile apps. U suštini, tehnološki gigant će pregledati postojeću mobilnu aplikaciju da vidi da li je već prilagođena za automobile. Ako prođe, Google će je automatski dodati na Android Auto — bez dodatnog rada za programere.

Program će u početku uključivati aplikacije za video, igre i pretraživanje dok ste parkirani, s planovima da se kasnije dodaju nove kategorije.

U proteklih nekoliko godina, Google se fokusirao na poboljšanje opcija za zabavu u automobilu za vreme kada ste parkirani ili zaglavljeni u saobraćaju. Na svojoj I/O konferenciji prošle godine, kompanija je otkrila planove da donese strimovanje video i alate za virtualne sastanke na infotainment ekrane automobila. Google je takođe najavio da će Volvo i Polestar prvi ponuditi YouTube na svojim sistemima u automobilima, s više proizvođača automobila koji će slediti kasnije.

Google naglašava rastuću priliku da pruži sigurna i besprekorna povezana iskustva za vozače i putnike kako tehnologija automobila napreduje. Imajući to u vidu, Google planira da ponudi više opcija za zabavu za vreme kada smo zaglavljeni u automobilima. Međutim, kako infotainment sistemi postaju sve atraktivniji i složeniji, distrakcija i dalje ostaje značajan problem za savremene vozače.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde

Povezani naslovi

Možda Vas interesuje

AiO KAMP-PRIKOLICA IMA SVE ŠTO VAM...

Kompaktnost kampera se definiše prema multifunkcionalnosti koju može da unese u oblik koji je inače mali....

Audi predstavlja električni planinski bicikl inspirisan...

Audi je proširio svoju ponudu električnih vozila ka nižem segmentu, ali postoji caka: ovaj nije na...

Novi Panerai Luminor sat ne zahteva...

U novom Luminor Dieci Giorni GMT, Panerai nastavlja svoju tradiciju tehničke izvrsnosti i inovacija. Luminor Dieci Giorni...

Google proglašava kraj World Wide Weba

Nijedna kompanija nije toliko nerazdvojna od World Wide Weba kao Google, koji je pretragu interneta učinio...

Kada po svojim potrebama sat dizajnira...

Limitirana izdanja satova ponekad mogu biti pomalo bezvezna. Obično ih prave poznate ličnosti koje su plaćene...

TOP 5 aplikacija koje će vam...

Ako ste ikada proveli vreme na poslovnom događaju, razgovarali na utakmicama svoje dece ili pregledali aplikacije...

Da li deca gube ljubav prema...

Mnogo naše tehnologije je kodirano od strane dvadesetpetogodišnjaka koji rade za kompanije koje vode tridesetpetogodišnjaci. Oni...

Vozilo za grad: Hopper

Gradovi će postati pogodniji za život samo ako bude manje automobila na ulicama. Zato je Hopper,...

Vaš Android telefon može automatski otključati...

U suštini, odgovor na pitanje iz naslova je jednostavan: Android digitalni ključ za automobil omogućava vam...

Transparentni bambus: vatrootporna i vodootporna alternativa...

Staklo bi uskoro moglo imati konkurenciju od neočekivanog rivala – bambusa. Naučnici u Kini su pretvorili...
Google je predstavio niz novih funkcija i aplikacija za automobile opremljene Google Built-in i Android Auto, uključujući aplikacije za zabavu kao što su Max, Peacock i Angry Birds. Ovo dolazi u trenutku kada su programeri softvera željni da dodaju više funkcija i mogućnosti automobilima. Dolazak Google Cast-a na Android Automotive znači da ćete moći da strimujete video sadržaj sa svog telefona ili tableta direktno na ekran vašeg automobila dok ste parkirani, čak i ako aplikacija ne podržava nativni kast. U početku, ova funkcija će biti dostupna u modelima Rivian, sa više automobila koji će slediti, prema Google-ovoj najavi. Pored toga, aplikacija Uber Driver je sada na Android Auto, omogućavajući vozačima da prihvataju vožnje, navigiraju dostavama i dobiju sve potrebne upute na velikim infotainment ekranima. Google olakšava programerima da prenesu postojeće aplikacije u automobile. Kompanija će obezbediti smernice za kreiranje pojednostavljenih iskustava u automobilima i nove alate za pojednostavljenje procesa.
Google
Kao deo ovog napora, Google pokreće program pod nazivom Car ready mobile apps. U suštini, tehnološki gigant će pregledati postojeću mobilnu aplikaciju da vidi da li je već prilagođena za automobile. Ako prođe, Google će je automatski dodati na Android Auto — bez dodatnog rada za programere. Program će u početku uključivati aplikacije za video, igre i pretraživanje dok ste parkirani, s planovima da se kasnije dodaju nove kategorije. U proteklih nekoliko godina, Google se fokusirao na poboljšanje opcija za zabavu u automobilu za vreme kada ste parkirani ili zaglavljeni u saobraćaju. Na svojoj I/O konferenciji prošle godine, kompanija je otkrila planove da donese strimovanje video i alate za virtualne sastanke na infotainment ekrane automobila. Google je takođe najavio da će Volvo i Polestar prvi ponuditi YouTube na svojim sistemima u automobilima, s više proizvođača automobila koji će slediti kasnije. Google naglašava rastuću priliku da pruži sigurna i besprekorna povezana iskustva za vozače i putnike kako tehnologija automobila napreduje. Imajući to u vidu, Google planira da ponudi više opcija za zabavu za vreme kada smo zaglavljeni u automobilima. Međutim, kako infotainment sistemi postaju sve atraktivniji i složeniji, distrakcija i dalje ostaje značajan problem za savremene vozače.