TOP 5: Trkački inspirisanih hronografa za ljubitelje automobila

Rođeni iz ljubavi prema automobilima i trkanju, ovi satovi su savršeno prikladni za bilo koju trkačku stazu.

Ne može se poreći da izreka „dečaci i njihove igračke“ i dalje važi u današnjem društvu. Takođe je činjenica da su satovi, automobili a naročito kombinacija ta dva i dalje apsolutno u trendu. Naravno da između automobilske industrije i časovničarstva postoji čvrsta veza, bila ona mehanička, kvarcna ili potpuno digitalna. To vuče korene iz neophodnosti preciznog merenja vremena u trkanju. Ovih pet trkačkih hronografa savršeno demonstriraju simbiozu između automobila i satova!

TISSOT PRS 516 CHRONOGRAPH

Tissot je jedan od onih brendova koji redovno ističe svoju sposobnost da napravi dobar dizajn u paru sa ozbiljnim mehaničkim časovničarstvom po pristojnoj ceni. Savršeni primer toga, koji pritom odgovara današnjoj temi, je model PRS 516 Chronograph. Prvobitno predstavljen 1965. godine sa kućištem jastučastog oblika, on je sada okrugli i temperamentni sportski hronograf rođen za trkačku stazu. Sa prečnikom kućišta od 45 mm on je svakako među većim satovima, ali generalno se uklapa u ovaj stil. Dostupan je sa čeličnim kućištima sa crnom keramičkom koronom, plavim ili crnim brojčanikom i kožnom ili metalnom narukvicom. Mehanizam je Valjoux 7753-based A05-H31 a cena je nešto ispod 2.000 evra.

TAG HEUER CARRERA CHRONOGRAPH 60TH ANNIVERSARY EDITION PANDA

Ovakva lista ne bi bila potpuna bez TAG Heuer sata. Ovaj brend je poznat po trkačkim hronografima poput modela Monza, ali još više po modelima Monaco i Carrera. Slaveći 60. godišnjicu hronografa Carrera ove godine, predstavljen je prelepi novi model ograničene serije, napravljen po uzoru na model sa referentnim brojem 2447SN iz kasnih 60-ih godina prošlog veka. Vrlo je sličan originalnom modelu, ali dolazi sa modernim hronografskim automatskim mehanizmom Calibre Heuer 02 sa integrisanim stupčastim točkom. U paru sa kaišem od crne perforirane kože, ovaj sat definitivno izgleda fenomenalno. Serija je ograničena na 600 komada koji se prodaju po ceni od 7.400 dolara.

JACOB & CO JEAN BUGATTI CHRONOGRAPH

Sa inovativnim Jean Bugatti hronografom, ekstravagantni  nezavisni proizvođač satova Jacob & Co ušao je u ekskluzivnu kategoriju ultraluksuznih hronografa. Kod njega je redovni prikaz vremena u drugom planu, jer centralne kazaljke pokazuju retrogradne i skačuće minute i sekunde hronografa. Mehanizam ima dve turbijonske zapinjače od 3 Hz i jedan regulator hronografa koji radi na 5 Hz. Mehanizam je smešten u kućištu od belog i roze zlata prečnika 46 mm sa plavim ili krem brojčanikom, što je stil koji dosta odudara od onog po kom je brend Jacob & Co poznat. Cena od 250.000 dolara već liči na Jacob & Co.

DEPANCEL ALLURE CHRONOGRAPH TANGERINE LIMITED EDITION

Francuski usko profilisani brend Depancel je savršen za ovu listu jer je ime brenda izvedeno iz naziva francuskih proizvođača automobila Delage. Panhard i Facel Vega. Ova kompanija je specijalizovana za satove inspirisane automobilima sa ponekim zanimljivim zaokretom tu i tamo. Allure Chronograph Tangerine L.E. je njihov najnoviji model, sa tamno-plavim brojčanikom i jarko-narandžastim detaljima i kazaljkama. Fiksirana korona sa tahimetarskom skalom ima keramički umetak, što je veliki plus kada se uzme cena sata u obzir. Snagu dobija iz oprobanog automatskog hronografskog mehanizma ETA 7753 a serija je ograničena na svega 100 primeraka. Maloprodajna cena je 1.496 evra.

LOUIS MOINET TIME TO RACE CHRONOGRAPH

Sa modelom Time To Race Chronograph, nezavisni proizvođač satova Louis Moinet nudi jedinstven pristup trkačkim hronografima. Njegov prepoznatljivi Memoris hronograf sa jednim drukerom pretočen je u seriju raznobojnih satova sa velikim podbrojčanicima poput okruglih instrumenata na vintidž trkačkim automobilima. Usvojivši nacionalne boje Francuske, Velike Britanije i Italije, svaki kupac dobija jedinstveni trkački broj. Dakle ukratko, nikada neće postojati dva crvena broja 2, na primer. Vidljivi automatski mehanizam LM96 samo dodatno budi trkačke strasti. Louis Moinet Time to Race prodaje se po ceni od 30.500 švajcarskih franaka.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde