Rolls-Royce je završio testiranje modela Spectre nakon 2,5 miliona pređenih kilometara

Rolls-Royce je pre par meseci prestavio svoj prvi potpuno električni model Spectre, ali ono što je čudno je da je Rolls-Royce predstavio ovaj automobil pre nego što je završen njegov razvoj. Čuveni britanski brend je planirao da testira model Spectre na 2,5 miliona pređenih kilometara kako bi bili sigurni da će konačni proizvod biti savršen. To brutalno testiranje je sada završeno i Rolls-Royce Spectre je spreman za akciju.

Preko 50.000 sati je utrošeno na testiranje modela Rolls-Royce Spectre koji je za to vreme prešao 2,5 miliona kilometara. Spectre je testiran na temperaturama od -40°C do +50°C, po pesku, snegu, na vetrovitim putevima pa čak i na trkačkoj stazi. Može se slobodno reći da je Rolls-Royce izvukao poslednji atom snage iz razvojnog modela Spectre kako bi dokazao da ovaj može da se izbori sa najsurovijim okruženjima na planeti.

Koje su neke od stvari koje je Rolls-Royce želeo da testira/unapredi tokom ovog rigoroznog procesa? Akustične performanse, staloženost u krivinama, preciznost upravljanja, vreme punjenja, električni domet i isporuka obrtnog momenta samo su neke od njih. Poenta je da prvi električni Rolls-Royce treba da deluje kao normalni Rolls-Royce proizvod i da se ponaša isto tako, bez obzira na okruženje, jer Rolls-Royce ima kupce u svim delovima sveta sa najesktremnijim klimatskim uslovima – od snežnih planina do nemilosrdnih pustinja.

Međutim, koliko god Rolls-Royce želeo da Spectre bude spreman na sve, on će najčešće boraviti na prelepim lokacijama kao što su jug Francuske, obala Almafi ili Monako, tako da on zapravo treba samo da bude elegantna, luksuzna i impozantna drumska krstarica.

Rolls-Royce Spectre je napravljen na potpuno aluminijumskoj arhitekturi ove kompanije, koja se razlikuje od BMW-ove platforme CLAR, i ima bateriju od 106 kWh. Tako velika baterija trebalo bi da omogući modelu Spectre maksimalnu autonomiju od 515 km, uprkos težini vozila od tri tone. Pokreću ga dva elektromotora koja snagu šalju na sva četiri točka, i to 577 konja i 900 Nm obrtnog momenta, a Rolls-Royce tvrdi da Spectre ubrzava od 0-100 km/h za 4,5 sekundi.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde

Povezani naslovi

Možda Vas interesuje

U potrazi za savršenstvom – Segway...

Segway P100S - Izgled P100S je glomazan, krupan električni skuter, i jedan je od Segway skupljih modela....

Lavoie može biti Apple u kategoriji...

Šta ako bi električni trotinet bio dizajniran da bude premijum vozilo, puno inovacije i povezanosti, sa...

F77 Space Edition je limitirano ‘svemirsko...

U cilju poštovanja uspešnog sletanja Chandrayaan 3 na južnom polu Meseca, indijska startap kompanija za električnu...

Toyota dodaje drugi model Century

Kao što se i očekivalo, nova varijanta SUV-a Century će se voziti na Toyota TNGA platformi,...

Crua Culla V2 vreća za spavanje...

Opšte govoreći, ako želite da vam bude toplo i udobno dok spavate napolju, spavate u izolovanom...

Vile inspirisane Lamborghini automobilima

San postaje stvarnost u Dubai Hills Vista, premium delu Dubai Hills Estate-a i domu najekskluzivnijih adresa...

Naim za Mulliner: najsavremeniji audio sistem...

Najsofisticiraniji audio sistem ikada kreiran za automobil, novi Naim za Mulliner je rezultat 10,000 sati razvojnog...

Loncin LX700AU-5/LX700AU-5A XWOLF700L – Jake performanse

WOLF X serija korisnicima pruža vrlo pristupačnu zabavu na otvorenom kao saputnik u istraživanju prirode. Vrednosti LONCIN-X...

QOODER – I dalje, jedini skuter...

Oni su napravili prvi serijski skuter na četiri točka koji može da se naginje i nazvali...

STELS 850 Guepard – Ruski gepard

Flegšip model brenda STELS je ATV850, najsnažniji i tehnološki najnapredniji ruski ATV. Inženjeri kompanije VELOMOTORS su...
Rolls-Royce je pre par meseci prestavio svoj prvi potpuno električni model Spectre, ali ono što je čudno je da je Rolls-Royce predstavio ovaj automobil pre nego što je završen njegov razvoj. Čuveni britanski brend je planirao da testira model Spectre na 2,5 miliona pređenih kilometara kako bi bili sigurni da će konačni proizvod biti savršen. To brutalno testiranje je sada završeno i Rolls-Royce Spectre je spreman za akciju. Preko 50.000 sati je utrošeno na testiranje modela Rolls-Royce Spectre koji je za to vreme prešao 2,5 miliona kilometara. Spectre je testiran na temperaturama od -40°C do +50°C, po pesku, snegu, na vetrovitim putevima pa čak i na trkačkoj stazi. Može se slobodno reći da je Rolls-Royce izvukao poslednji atom snage iz razvojnog modela Spectre kako bi dokazao da ovaj može da se izbori sa najsurovijim okruženjima na planeti. Koje su neke od stvari koje je Rolls-Royce želeo da testira/unapredi tokom ovog rigoroznog procesa? Akustične performanse, staloženost u krivinama, preciznost upravljanja, vreme punjenja, električni domet i isporuka obrtnog momenta samo su neke od njih. Poenta je da prvi električni Rolls-Royce treba da deluje kao normalni Rolls-Royce proizvod i da se ponaša isto tako, bez obzira na okruženje, jer Rolls-Royce ima kupce u svim delovima sveta sa najesktremnijim klimatskim uslovima – od snežnih planina do nemilosrdnih pustinja. Međutim, koliko god Rolls-Royce želeo da Spectre bude spreman na sve, on će najčešće boraviti na prelepim lokacijama kao što su jug Francuske, obala Almafi ili Monako, tako da on zapravo treba samo da bude elegantna, luksuzna i impozantna drumska krstarica. Rolls-Royce Spectre je napravljen na potpuno aluminijumskoj arhitekturi ove kompanije, koja se razlikuje od BMW-ove platforme CLAR, i ima bateriju od 106 kWh. Tako velika baterija trebalo bi da omogući modelu Spectre maksimalnu autonomiju od 515 km, uprkos težini vozila od tri tone. Pokreću ga dva elektromotora koja snagu šalju na sva četiri točka, i to 577 konja i 900 Nm obrtnog momenta, a Rolls-Royce tvrdi da Spectre ubrzava od 0-100 km/h za 4,5 sekundi.