Rolls-Royce je završio testiranje modela Spectre nakon 2,5 miliona pređenih kilometara

Rolls-Royce je pre par meseci prestavio svoj prvi potpuno električni model Spectre, ali ono što je čudno je da je Rolls-Royce predstavio ovaj automobil pre nego što je završen njegov razvoj. Čuveni britanski brend je planirao da testira model Spectre na 2,5 miliona pređenih kilometara kako bi bili sigurni da će konačni proizvod biti savršen. To brutalno testiranje je sada završeno i Rolls-Royce Spectre je spreman za akciju.

Preko 50.000 sati je utrošeno na testiranje modela Rolls-Royce Spectre koji je za to vreme prešao 2,5 miliona kilometara. Spectre je testiran na temperaturama od -40°C do +50°C, po pesku, snegu, na vetrovitim putevima pa čak i na trkačkoj stazi. Može se slobodno reći da je Rolls-Royce izvukao poslednji atom snage iz razvojnog modela Spectre kako bi dokazao da ovaj može da se izbori sa najsurovijim okruženjima na planeti.

Koje su neke od stvari koje je Rolls-Royce želeo da testira/unapredi tokom ovog rigoroznog procesa? Akustične performanse, staloženost u krivinama, preciznost upravljanja, vreme punjenja, električni domet i isporuka obrtnog momenta samo su neke od njih. Poenta je da prvi električni Rolls-Royce treba da deluje kao normalni Rolls-Royce proizvod i da se ponaša isto tako, bez obzira na okruženje, jer Rolls-Royce ima kupce u svim delovima sveta sa najesktremnijim klimatskim uslovima – od snežnih planina do nemilosrdnih pustinja.

Međutim, koliko god Rolls-Royce želeo da Spectre bude spreman na sve, on će najčešće boraviti na prelepim lokacijama kao što su jug Francuske, obala Almafi ili Monako, tako da on zapravo treba samo da bude elegantna, luksuzna i impozantna drumska krstarica.

Rolls-Royce Spectre je napravljen na potpuno aluminijumskoj arhitekturi ove kompanije, koja se razlikuje od BMW-ove platforme CLAR, i ima bateriju od 106 kWh. Tako velika baterija trebalo bi da omogući modelu Spectre maksimalnu autonomiju od 515 km, uprkos težini vozila od tri tone. Pokreću ga dva elektromotora koja snagu šalju na sva četiri točka, i to 577 konja i 900 Nm obrtnog momenta, a Rolls-Royce tvrdi da Spectre ubrzava od 0-100 km/h za 4,5 sekundi.

upoznajmo se, klik > Like

ne propustite

Povezani naslovi

Continental je predstavio novi koncept održive gume

Skoro svi automobilski brendovi su na putu ka...

NOVI Tipo i Tipo Cross

Novi Tipo je potpuno osvežen i sada izgleda...

FIAT budućnost pred vratima!

Na dan rođendana Fiata 500, FIAT slavi uspešan...

Sea Ray ponuda

Dobro proživljen život. Da li ste to doživeli...

Brzinski rekord na ledu koji je postavio Lamborghini...

Brzinski rekord koji je na ledenoj površini Bajkalskog...

FIAT u crvenom!

Partnerstvo brenda FIAT sa organizacijom (RED) se nastavlja:...

Head Monster 83 X – Pri svakoj brzini,...

Energetična sposobnost Monster 83 X skija da režu...

NOVI BENTAYGA HIBRID

Novi Bentayga Hibrid donosi beskrajan spokoj i održivu...

Projekat kompanije Suzuki – Za čist okean

Suzuki je uvek fokusiran na pružanje ultimativnog nautičkog...

Thule predstavlja inovativni teleskopski nosač Epos za redovne...

Thule je omiljeni brend većine biciklista koji žele...
- Advertisement -

Možda vas interesuje...

TESTIRALI SMO: Jeanneau Merry Fisher 795 Sport –...

Čvrste krmene platforme nalaze se sa obe strane...

SupremeNexus otkriva koji je mobilni telefon najbolji za...

Vrhunske performanse mobilnog igranja igara U iščekivanju budućnosti ultimativnog...

TESTIRALI SMO: Saxdor 200 Pro Sport –...

Vizuelno gledano, Saxdor 200 je drugačiji od svih...

TESTIRALI SMO: Saxdor 320 GTO – Brže je...

Saxdor 320 GTO je dizajniran je da vaš...

Top lista čamaca za 2023

Sa velikom ležaljkom za sunčanje sa naslonom, kao...

Odabir autopilota

Oni mogu da drže plovilo na unapred podešenom...

Sdsm+ Suzuki dijagnostički sistem mobile plus

Uživajte u komfornom životu na vodi sa ovom...

Dobro došao Suzuki DF300B

Kompanija Suzuki Motor Corporation sa zadovoljstvom predstavlja potpuno...

Sea Ray 250 Sun Sport – Zagarantovana zabava

Sea Ray 250 Sun Sport je pravi brod...

Jeanneau DB 37 – Novo iskustvo dnevnog krstarenja

Sa tako posebnim dizajnom, Jeanneau DB 37 može...
Rolls-Royce je pre par meseci prestavio svoj prvi potpuno električni model Spectre, ali ono što je čudno je da je Rolls-Royce predstavio ovaj automobil pre nego što je završen njegov razvoj. Čuveni britanski brend je planirao da testira model Spectre na 2,5 miliona pređenih kilometara kako bi bili sigurni da će konačni proizvod biti savršen. To brutalno testiranje je sada završeno i Rolls-Royce Spectre je spreman za akciju. Preko 50.000 sati je utrošeno na testiranje modela Rolls-Royce Spectre koji je za to vreme prešao 2,5 miliona kilometara. Spectre je testiran na temperaturama od -40°C do +50°C, po pesku, snegu, na vetrovitim putevima pa čak i na trkačkoj stazi. Može se slobodno reći da je Rolls-Royce izvukao poslednji atom snage iz razvojnog modela Spectre kako bi dokazao da ovaj može da se izbori sa najsurovijim okruženjima na planeti. Koje su neke od stvari koje je Rolls-Royce želeo da testira/unapredi tokom ovog rigoroznog procesa? Akustične performanse, staloženost u krivinama, preciznost upravljanja, vreme punjenja, električni domet i isporuka obrtnog momenta samo su neke od njih. Poenta je da prvi električni Rolls-Royce treba da deluje kao normalni Rolls-Royce proizvod i da se ponaša isto tako, bez obzira na okruženje, jer Rolls-Royce ima kupce u svim delovima sveta sa najesktremnijim klimatskim uslovima – od snežnih planina do nemilosrdnih pustinja. Međutim, koliko god Rolls-Royce želeo da Spectre bude spreman na sve, on će najčešće boraviti na prelepim lokacijama kao što su jug Francuske, obala Almafi ili Monako, tako da on zapravo treba samo da bude elegantna, luksuzna i impozantna drumska krstarica. Rolls-Royce Spectre je napravljen na potpuno aluminijumskoj arhitekturi ove kompanije, koja se razlikuje od BMW-ove platforme CLAR, i ima bateriju od 106 kWh. Tako velika baterija trebalo bi da omogući modelu Spectre maksimalnu autonomiju od 515 km, uprkos težini vozila od tri tone. Pokreću ga dva elektromotora koja snagu šalju na sva četiri točka, i to 577 konja i 900 Nm obrtnog momenta, a Rolls-Royce tvrdi da Spectre ubrzava od 0-100 km/h za 4,5 sekundi.