TOP 5: Mobilnih projektora koji rade sa vašim pametnim telefonom

Mobilni projektori su odličan način da nosite veliki ekran sa sobom gde god da idete, i mogu biti od koristi za sve, od poslovnih prezentacija do večeri sa filmovima. Postoje različiti oblici i dostupne veličine, od pico, džepnih i palmtop modela koji su praktični za nošenje, do mini, laganih i popularnih modela, koji mogu biti prilično krupni.

Naveli smo lagane prenosive projektore sa ugrađenim baterijama koji dobro rade sa pametnim telefonom i koštaju manje od 500$. Pristupačni mobilni projektori će obaviti svoj posao, omogućavajući vam da brzo projektujete ekran telefona. Jednostavni su za postavljanje i nošenje, i dobro funkcionišu kako na platnu za projektore, tako i na praznim zidovima. Međutim, s obzirom na cenovni raspon, ovi mobilni projektori su bolje prilagođeni za neformalno iskustvo i nemaju toliko funkcija kao njihovi skuplji konkurenti.

Anker Nebula Mars II Pro

Anker Nebula Mars II Pro

Anker Nebula Mars II Pro, koji je težak 1,8kg i malih dimenzija (18x12x13 cm), je mini prenosivi projektor koji koristi DLP + LED tehnologiju prikaza. Model zvanično ima maksimalnu svetlost do 500 ANSI lumena. Međutim, realna performansa modela nije sasvim odgovarala specifikacijama na kutiji, dolazeći do 337 ANSI lumena.

Nebula Mars II Pro takođe ima prirodnu rezoluciju prikaza od 1280 x 720 piksela, što je manje od nekih konkurenata u ovoj cenovnoj kategoriji, iako je kvalitet slike prilično oštar zahvaljujući autofokusu. Ima maksimalnu veličinu prikaza od 100 inča i dva zvučnika od 10 vati, što znači da može proizvesti glasan zvuk. Tu je takođe Bluetooth za povezivanje bežičnih zvučnika i 3,5mm audio priključak.

Model takođe ima bateriju od 12.500 mAh sposobnu za do 3 sata reprodukcije videa (1,5 sata na maksimalnoj svetlosti) i do 30 sati kada se koristi samo kao Bluetooth zvučnik. Ostale mogućnosti povezivanja uključuju Wi-Fi, Miracast, HDMI i USB. Projektor ima ugrađen Android 7.1. Korisnici mogu preuzeti aplikacije poput YouTube i Netflix putem prodavnice Nebula Manager. Iako ima daljinski upravljač, projektor možete kontrolisati aplikacijom Nebula Connect za Android i iOS.

Saznaj Više

Kodak Luma 350

Kodak Luma 350

Kodak Luma 350 je neverovatno mali i lagani projektor sa dimenzijama od samo 11x11x3 cm i težinom od 850g, što znači da se lako može smestiti u džep. Ovaj model se izdvaja od jeftinijih Kodak Luma pico i palmtop projektera zbog svoje Wi-Fi i Bluetooth povezivosti. Tu je takođe Android 6.0, pružajući korisnicima pristup Android aplikacijama poput Netflix, YouTube, Prime Video i Twitch. Pored tih funkcija, postoji Luma aplikacija za Android i iOS koja uključuje funkcionalnost daljinskog upravljanja. U pakovanju doalzi i fizički daljinski upravljač, a možete koristiti i kontrole na vrhu projektora.

Ostale mogućnosti povezivanja uključuju HDMI i USB, kao i bežično preslikavanje ekrana putem Miracast-a i DLNA-e. Tu je takođe 3,5mm audio priključak za izlaz pored dva ugrađena zvučnika od 1.5W. Mali palmtop projektor koristi DLP LED tehnologiju prikaza, sa maksimalnom svetlošću od 200 ANSI lumena, maksimalnom veličinom prikaza od 150 inča i prirodnom rezolucijom od 854 x 480 piksela. Kodak Luma 350 ima bateriju od 7.500 mAh ocenjenu da obezbedi do 2 sata reprodukcije videa.

Saznaj Više

AAXA P6X

AAXA P6X

AAXA P6X je popularni prenosivi projektor u budžetskom rangu; ima ugrađenu bateriju, dimenzije 16x15x5 cm i težinu od 820g (većinom zbog svoje masivne baterije od 15.000 mAh). To znači da, iako je prilično prenosiv, projektor nije dovoljno mali da stane lako u džep, mada bi mogao da se stavi u ranac. Povezivanje uključuje Wi-Fi, Bluetooth, HDMI, Miracast, čitač microSD kartice i USB portove (Tip-A i Tip-C). Koristi DLP LED tehnologiju za prikaz, sa merenom maksimalnom svetlošću do 437 ANSI lumena. To ga čini veoma svetlim u poređenju sa mnogim konkurentima. Ima prirodnu rezoluciju od 1280 x 800 piksela i maksimalnu veličinu prikaza od 160 inča.

Ugrađena baterija ima ocenu za do 240 minuta reprodukcije videa u ECO režimu i do 90 minuta na maksimalnoj svetlosti. Baterija takođe služi kao power bank za druge uređaje, sa izlazom za povratno punjenje od 10W. AAXA P6X ima daljinski upravljač i ugrađeni zvučnik od 4W, koji je malo oskudan u poređenju sa nekim konkurentima.

Saznaj Više

Anker Nebula Capsule II

Anker Nebula Capsule II

Anker Nebula Capsule II se diči kompaktnim kapsulastim dizajnom, Android TV 9.0 ugrađen sa pristupom Google Play Store-u, i do 2,5 sati reprodukcije videa na baterijsko napajanje. Model ima dimenzije 8x8x15 cm i težinu od 725g. Slika od 1280 x 720 piksela (do 100 inča) se prikazuje putem DLP LED tehnologije za prikaz, sa ocenjenom maksimalnom svetlošću od 200 ANSI lumena. Kvalitet slike pri 720p rezoluciji je oštar i prilično impresivan kada se proizvodi od strane tako malog faktora oblika. Projekcioni ekran je uparen sa zvučnikom od 8W i dva pasivna bas radijatora – i da, model može da se koristi i kao Bluetooth zvučnik.

Još jedna prednost Anker Nebula Capsule II je pristup Google Assistantu putem priloženog daljinskog upravljača, koji je uparen sa dodirnim kontrolama na vrhu jedinice i aplikacijom Nebula Connect za Android i iOS. Opcije povezivanja uključuju Wi-Fi, Bluetooth (audio i screen mirroring), HDMI, USB, Chromecast, i 3.5mm audio priključak. Napajanje se vrši putem USB-C punjača, što znači da možete koristiti kabl koji je došao uz vaš telefon ako je potrebno.

Saznaj Više

BenQ GV30

BenQ GV30

Iako ide ka većem kraju skale mobilnih projekotra – meri 20x18x12 cm i teži 1,6 kg. BenQ GV30 ima inovativan dizajn koji ga čini prilično prenosivim, čak i van kuće. Treba napomenuti da je procenjen da može izdržati padove unutar kuće sa visine do 70 cm.

Ovaj model koristi DLP LED tehnologiju za prikaz do 300 ANSI lumena maksimalne svetlosti; ima prirodnu rezoluciju od 1280 x 720 piksela ali može prihvatiti ulaze do 3840 x 2160 piksela (30Hz). Dizajn sa točkom vam omogućava lako rotiranje projekcije, čak i na plafon. GV30 ima dva zvučnika od 4W i basove od 8W koji proizvode jak zvuk. Projektor može biti korišćen i kao Bluetooth zvučnik, pri čemu se shvata da nudi odličan, ’basovit’ zvuk. Trajanje baterije je ocenjeno na do 150 minuta reprodukcije videa i do 280 minuta reprodukcije audio zapisa.

Projektor radi na Android TV 10 sa priloženim Android TV donglom, što olakšava strimovanje preko Chromecast-a, plus pristup Google Play Store-u. Opcije povezivanja uključuju Wi-Fi, Bluetooth, HDMI, USB Tip-C (za ulaz i napajanje), AirPlay, Chromecast, i 3.5mm audio priključak. Osim glasovnog daljinskog upravljača sa Google Assistant-om, možete kontrolisati projektor putem BenQ Smart Control aplikacije za Android i iOS.

Saznaj Više

upoznajmo se, klik > Like

ne propustite

Povezani naslovi

HONOR Magic V2 od danas dostupan u Srbiji

Globalni tehnološki brend HONOR je najavio zvaničan početak...

Univerzalni dodaci za laptop

Laptopovi su postali toliko moćni i svestrani da...

Jedinstveni OLED monitori za prave gejmere!

Kompanija LG Electronics (LG) predstaviće dva nova modela...

TECNO revolucionarno iskustvo prostornog zvuka

Inovativni tehnološki brend TECNO objavio je partnerstvo s...

Možete dobiti kompletniju sliku zdravlja sa novim Garmin...

Garmin predstavlja još jedan alat za korisnike koji...

Bil Gejts objašnjava ‘najsigurniju’ dob za davanje mobilnog...

U nedavnom intervjuu za Miror, tehnološki mogul je...

Samsung Galaxy S24 Ultra – Najnaprednije AI iskustvo...

U dinamičnom svetu tehnologije, konstantno svedočimo inovacijama i...

Elektrificirana trenerka za vežbanje stimuliše vaše mišiće za...

EMS trening odela stimulišu mišiće elektricitetom kako bi...

Za slušaoca orijentisanog na detalje

U čast 100. godišnjice Beyerdynamic-a, slušalice DT 770...

Sonyjeva gaming marka ponovo se upliče u vaša...

Sony nije stran audio proizvodima, a najnoviji izdanak...
- Advertisement -

Možda vas interesuje...

TOP 5: Ličnih prečišćivača vazduha u 2022. godini...

Zbog pandemije smo svi počeli malo više da...

Sa termoregulacionim ćebetom od grafena biće vam prijatno...

Kada je napolju hladno, ovo ćebe će vas...

Najmoćniji Huawei telefon do sada od danas u...

Od predstavljanja nove Huawei P40 serije u martu,...

ASUS predstavlja VivoBook S14 i S15 laptopove

ASUS je danas najavio VivoBook S14 (S431 /...

TOP 5 aplikacije za vežbanje kod kuće

Kada je u pitanju aplikacija za vežbanje kod...

CES 2019: Infracrveni fen za kosu bi mogao...

Ovo će možda iznenaditi mnoge od vas, ali...

Jedini laptop s kojim trebate poslati dete na...

Potrebno vam je nešto prenosivo i lagano, ali...

GoPro HERO10 je stigao i donosi dva puta...

Nova GoPro HERO10 Black Action kamera ima novi...

Marshall ulazi na tržište pravih bežičnih bubica sa...

Britanski brend Marshall je verovatno najpoznatiji po gitarskim...

TOP 5: Test najboljih telefona 2019

Za najbolje telefone 2019. smo izabrali nekolicinu koji...