Apple AirPlay na LG televizorima!

Kompanija LG Electronics (LG) objavila je da su Apple AirPlay 2 i HomeKit dostupni za liniju televizora sa veštačkom inteligencijom (AI) za 2019. godinu, što LG ujedno čini prvim globalnim proizvođačem televizora sa podrškom za HomeKit. Ove Apple karakteristike doći će putem ažuriranja firmvera LG OLED i NanoCell televizora, kao i UHD televizora sa mogućnostima veštačke inteligencije ThinQ AI.

Uz AirPlay 2, vlasnici LG AI televizora za 2019. godinu mogu bez poteškoća emitovati sadržaj – uključujući Dolby Vision naslove – sa iPhone, iPad i Mac uređaja direktno na svoje televizore. Korisnici mogu da stream-uju svoje omiljene filmove i televizijske emisije iz Apple TV aplikacije i drugih video aplikacija, kao i da pregledaju fotografije direktno na LG AI televizorima. Putem LG AI televizora, ali istovremeno i pomoću drugih zvučnika kompatibilnih sa protokolom AirPlay 2, korisnici mogu da reprodukuju sadržaj iz aplikacija Apple Podcasts i Apple Music, ali i muziku iz lične kolekcije i drugih streaming usluga.

HomeKit omogućava korisnicima jednostavno upravljanje funkcijama pametnog doma korišćenjem aplikacije Home ili putem usluge Siri na Apple uređajima. LG AI televizori mogu se lako dodati u aplikaciju Home, odakle korisnici mogu da pristupe osnovnim funkcijama televizora kao što su uključivanje/isključivanje, jačina zvuka ili odabir izvora signala.

„LG ostaje predvodnik tehnoloških inovacija na području televizora jer neprestano tražimo načine da ponudimo najbolje iskustvo gledanja u kući”, rekao je Brajan Kvon (Brian Kwon), predsednik kompanija LG Mobile Communications i Hame Entertainment. „Uz Apple AirPlay 2 i podršku za HomeKit, demonstriramo našu posvećenost da korisniku pružimo prednosti koje prevazilaze najbolji kvalitet slike u klasi”.

Apple AirPlay 2 i podrška za HomeKit dostupne su vlasnicima LG OLED i NanoCell televizora u više od 140 zemalja sveta, računajući i Srbiju, putem ažuriranja firmvera.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde