MicroSD kartica sa skladištem kao milion flopi diskova

Kartica od 1,5 TB je dovoljno velika da na nju stane 350 DVD-ova, 70 Blu-Ray snimaka ili 15.000 Zip diskova.

Kompanija Micron je predstavila microSD karticu sa najvećim kapacitetom na svetu, model i400, koji ima do 1,5 TB memorije što je za 50% više od prethodnog rekordera, modela C200.

Gigant u industriji poluprovodnika postigao je taj kapacitet koristeći 3D NAND tehnologiju za 176 slojeva (slično onoj koja se koristi u SSD diskovima) i ciljna grupa su im poslovni klijenti koji rade nešto vezano za skladištenje video materijala na ivici. Drugim rečima, ne očekujte da će ova kartica biti jeftina ili laka za nabaviti, naročito jer je dizajnirana da podnese 5 godina konstantnog snimanja visokog kvaliteta 24 sata dnevno, 7 dana u nedelji i neverovatnih 2 miliona sati između kvarova.

 

Još uvek nema podataka o njenim performansama, ali jasno je da je ovo industrijski proizvod, za razliku od modela C200, što znači da će pisanje i izdržljivost verovatno biti na najvišem nivou. Kartica C200 je koristila 3D NAND tehnologiju sa 96 slojeva a model i400 (sa najmanjim kapacitetom od 64 GB) će verovatno imati viška kapaciteta za produženi životni vek.

 

Jedna funkcija koja nije našla mesto u kartici i400 je SD Express – to je tehnologija velike brzine koja ubrzava prebacivanje podataka do 4GB/s. Problem je što je to uglavnom scenario „kokoška-jaje“ gde čitači/kompatibilni uređaji nisu spremni da opravdaju značajno povećanje troškova komponenti.

Postavi odgovor

molimo, unesite komentar!
unesite ime