Orbitalni spektakl na ručnom zglobu

Gledanje u nebo i beskrajni ambis svemira može istovremeno da bude i zastrašujuće i inspirativno. Astronomi su se vekovima uzdali u ovaj princip da bi mogli da mapiraju gde se tačno nalazimo i osmisle kako da se krećemo po našoj planeti, a pored toga naravno i da mere prolazak vremena i izdele ga u regulisane segmente koje možemo na dnevnoj bazi da koristimo kao standardne merne jedinice. Zato nije iznenađujuće što su astrološke komplikacije redovna pojava u sferi časovničarstva, a najnoviji model koji vuče tu nebesku inspiraciju je Behrens x Label Noir Apolar Black Moon.

Saradnja sa mladim i perspektivnim brendom Behrens koji je poznat po nekonvencionalnim brojčanicima iznedrila je model Apolar Black Moon. Ovaj sat ima intrigantan brojčanik a dobio je isti „Label Noir“ tretman kao i modeli iz prethodnih kolaboracija. Kućište od čelika i titanijuma prečnika 42 mm je u potpunosti premazano crnim DLC premazom i nudi miks brušenih i poliranih površina. Kupolasto safirno staklo prekriva ono što se najbolje može opisati kao orbitalni spektakl. Osnovni brojčanik, ofarban u crno naravno, ima mesečevu teksturu i služi kao pozadina za prikazivač vremena.

Najupečatljiviji elementi na brojčaniku su 3D sferična zemlja, koja napravi jednu rotaciju za 24 sata i nakošeni 3D sferični mesec ukrašen crvenim markerom, koji se rotira u ciklusu od 28 dana, kao i dva rotirajuća diska na dnu. Levi disk pokazuje sate, a desni minute. U tandemu, vreme se čita digitalno, a poslednja indikacija je prikaz sekundi sa dvokrakom kazaljkom koja se kreće po polukružnoj skali u sredini brojčanika.

Behrens se oslanja na kalibar ETA 2824 za osnovni mehanizam i na njega dodaje sopstveni modul. Mehanizam radi na frekvenciji od 28.800 vpč, ima rezervu snage od 42 sata kada je potpuno navijen i može se videti kroz poklopac kućišta od safirnog stakla.

Sat Behrens x Label Noir Apolar Black Moon je ograničen na svega 50 primeraka, i svi imaju crnu narukvicu od tkanine sa kontrastnim belim šavovima kao i crnu čeličnu kopču. Cena je 4.900 švajcarskih franaka i za sada je dostupan isključivo u buticima kompanija Behrens Watches i Label Noir.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde