CES 2019: Ambeo 3D soundbar zvučnik kompanije Sennheiser

Kao i prototip koji je kompanija Sennheiser predstavila na sajmu potrošačke elektronike CES 2018, konačna verzija Ambeo Soundbar zvučnika sadrži 13 drajvera unutar kućišta od brušenog aluminijuma.

Ovaj zvučnik za dnevnu sobu donosi „poslednju generaciju tehnologije virtualizacije“, koja dolazi kao rezultat saradnje sa institutom Fraunhofer IIS.
Kada zanemarimo fenomenalni 3D zvuk, kombinacija tehnologije i hardvera u ovom zvučniku odvrće duboki bas tako dobro da nema potrebe da se taj zadatak poveri odvojenom sabvuferu.
Veliki broj pametnih zvučnika i kućnih postavki za zabavu nude kalibraciju sobne akustike, a to važi i za Ambeo Soundbar.

U kompaniji Sennheiser obećavaju da je taj proces jednostavan, i jednom kada je podesite, akustika u ovim zvučnicima je podešena i za sobu i za vaše omiljeno mesto za sedenje.
Postoji i pet unapred podešenih režima – za film, muziku, sport, vesti i neutralni režim – koji dodatno podešavaju frekvenciju i 3D okruženje ne bi li ih prilagodili sadržaju koji gledate.

Ambeo Soundbar podržava Dolby Atmos, MPEG-H i DTS:X formate. A uz to, Upmix tehnologija može da reprodukuje stereo i 5.1 audio u 3D okruženju.
Što se tiče povezanosti, Ambeo Soundbar ima ugrađen Chromecast uređaj.

To znači da kada ga ne koristite za gledanje televizije, Ambeo Soundbar može da posluži kao moćni zvučnik za strimovanje muzike ili drugih sadržaja sa vašeg telefona ili nekog drugog uređaja. Tu je i niz HDMI ulaza, optički audio port i AUX (RCA) ulaz, a tu je naravno i Bluetooth.
Smart Control aplikacija kompanije Sennheiser za iOS i Android će vam omogućiti da se igrate sa akustikom kao i da birate između jednog od tri Ambeo režima: light, standard ili boost.

Sennheiser već godinama na sva zvona hvali svoju Ambeo 3D tehnologiju, ali primena u proširenoj i virtuelnoj realnosti ne privlači ogromnu publiku mimo zaljubljenika u te tehnologije.
Međutim, postavljanjem Ambeo tehnologije u dnevnu sobu, kompanije je dobila proizvod koji mnogo ljudi može da koristi u svom domu.

Prodaja ovog Soundbar zvučnika počinje u maju 2019, po ceni od 2.499 dolara.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde