Zašto je ČISTA garderoba danas BITNA?!

Trenutno se širom sveta pridaje velika pažnja pravilnoj ličnoj higijeni i poštovanju osnovnih pravila.

Između ostalog, više nego ikada ranije važno je da redovno i pravilno peremo ruke, dezinfikujemo svoj dom i pravilno peremo i odeću.
Odeća je takođe izložena spoljašnjem svetu i potencijalno može da dođe u dodir sa patogenim česticama.

Jer, gotovo smo sigurni da je mnogima od nas odlazak u prodavnicu i dalje dnevna rutina, kao što je postalo „must“ da nakon povratka iz iste obuću ostavimo ispred ulaznih vrata, rukavice i masku skinemo, temeljno operemo ruke i onda se zapitamo – a šta da uradimo sa odećom?

Da ne bismo samo rekli – skinite je i ubacite u veš mašinu – evo nekoliko korisnih saveta koje je kompanija LG prikupila u vezi sa pranjem odeće i kućnog tekstila.
Nikada nije kasno da svoje navike kada je o održavanju i pranju odeće reč preispitamo, zar ne?

Prema američkom Centru za kontrolu zaraznih bolesti (CDC), bitno je da se poštuje nekoliko jednostavnih pravila koja se tiču odeće.

Bilo da ste bili u nabavci, na poslu, u šetnji kućnog ljubimca, po povratku kući važno je odmah skinuti svu odeću koja je imala i najmanje šanse da dođe u kontakt sa kontaminiranim predmetima i površinama i staviti je na pranje.

Operite odeću na najvišoj temperaturi koja odgovara materijalu i pobrinite se da se osuši. Nakon pranja, dezinfikujte korpu za odeću i temeljno operite ruke.

Često i temeljno pranje ruku postalo je važnije nego ikad pre u našem svakodnevnom životu. Naš savet je da zato peškire za brisanje ruku perete što češće, ili češće nego inače.

Prema navodima mikrobiologa, peškire treba oprati nakon tri upotrebe, a posteljina treba da se opere jednom nedeljno kako ne bi došlo do nagomilavanja patogena.

Učestalije pranje odeće uklanja patogene, ali nažalost, utiče i na životni vek trajanja te iste odeće.
Ako ovo uzmemo u obzir, korisno je da mašina za pranje veša ima funkciju čišćenja parom.

Ova tehnologija je dostupna kod LG-jevih uređaja koji nose oznaku Steam ili TrueSteam.
Snagom pare odeća može da se očisti mnogo efikasnije, dok je tkanina istovremeno zaštićenija prilikom pranja.

Tehnologija TrueSteam, koja je blaga prema koži, koristi snagu prirodne čiste pare za ispiranje tekstila umesto hemikalija, što je posebno važno kod pranja odeće za bebe i svih osoba sa osetljivom kožom.

Istina je da će nam mnoge od navika koje steknemo u ovom periodu biti od koristi i ubuduće.

Možda nas trenutno opterećuju, ali važno je da znamo da nam savremena tehnologija pruža odane i pouzdane partnere, uz koje je obavljanje svakog posla lakše.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde