Pametni televizor kao lični trener

Sport dobro utiče na naše fizičko, ali i mentalno zdravlje, pa ne treba da čudi što je mnogima poslednjih nedelja nedostajala atmosfera iz teretane, bazena ili grupnih vežbi.

To ne znači da treba da odustanemo od treninga, naprotiv.

Možemo da izaberemo neki od online treninga i nastavimo da održavamo kondiciju, samo što ćemo ovog puta to raditi ispred inače omiljenog uređaja za večernje opuštanje – TV ekrana.

Iz kompanije LG stiže nekoliko predloga kako nam televizori mogu pomoći da održavamo savršenu liniju.
Fizičke aktivnosti i tehnike disanja su odlične za održavanje ravnoteže i zdravlja.

Svetska Zdravstvena organizacija preporučuje najmanje 150 minuta fizičke aktivnosti i umerenog vežbanja nedeljno, 75 minuta intenzivnog vežbanja ili neku od kombinacija te dve opcije.

Kako preporuke ne definišu prostor u kome treba da vežbamo, sve ovo možemo raditi kod kuće, u malom prostoru, bez specijalnih sprava za vežbanje.

Ako imate pametan TV uređaj, možete lako da “prenesete“ fitnes apilkaciju na veliki ekran sa bežičnim preslikavanjem prikaza koje omogućavaju LG-jevi modeli pametnih televizora (Airplay za iOS i Miracast za Android uređaje), tako da ne samo da ćete videti vežbanje bolje, nego ćete i jasnije čuti instrukcije trenera.

Ako još imate i neku spravu za vežbanje kod kuće, kao što je bicikl, eliptični trenažer ili pokretnu traku za trčanje, biće vam pravo zadovoljstvo da putem TV ekrana „odletite“ na neko daleko, egzotično mesto tokom vežbanja, umesto da pratite vesti i serije.

Na primer, možete da iskoristite YouTube aplikaciju na vašem pametnom TV-u kako biste odradili jedan virtuelni krug biciklom po francuskim Alpima, ili da trčite ulicama Londona, možda posetite neku šumu ili obalu Floride, sve u 4K rezoluciji.

Iako Netflix asocira na druge stvari, ova popularna striming platforma može vas inspirisati i motivisati da se pokrenete ako pogledate neki od mnogobrojnih sportskih dokumentaraca kao što je Pumping Iron koji govori o životu Arnolda Švarcenegera.

Slične dokumentarce možemo naći i na drugim striming platformama: Na LG-jevom webOS pametnom TV sistemu postoji mnoštvo striming platforma kao što su Netflix, HBO Go, Amazon Prime, Apple TV i Apple TV +, na vama je samo da uzmete daljinac u ruke.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde