KEF R Series Meta zvučnici sadrže materijal koji se ponaša kao akustična crna rupa

Britanski proizvođač audio opreme KEF predstavio je novu R Series Meta kolekciju koja pokušava da dovede neke od flegšip funkcija ovog brenda među smrtnike, nudeći im sedam modela koje mogu da uparuju prema sopstvenim željama i afinitetima.

Svaka revolucionarna tehnologija nakon određenog vremena postane priuštiva širim narodnim masama. Naravno, termin „priuštiv“ u svetu audiofila je subjektivna kategorija, ali nova KEF linija koja broji sedam zvučnika opravdava svoju cenu nudeći flegšip funkcije koje je pozajmila od modela iz sestrinske premijum linije The Reference. Da bismo stavili ovo u perspektivu, par novih bookshelf R3 Meta zvučnika koštaju deset puta manje od njihovih flegšip prethodnika, a čak i najveći model R11 Meta ima relativno razumnu cenu od 3.250$ (po komadu).

R Serija je napravljena da pruži jednako zadovoljstvo ušima bilo da slušate muziku u stereo konfiguraciji ili u sklopu kućnog bioskopa sa Dolby Atmos prostornim zvukom koji dolazi iz više zvučnika.

Ažurirana R Serija sada deli isti vlasnički dizajn drajvera raspoređenih u „lavirint“ sa premijum The Reference linijom. Tehnologija metamaterijalne apsorpcije (MAT) može da apsorbuje 99% neželjenih frekvencija a KEF za ovu tehnologiju koristi analogiju akustične crne rupe, opisujući je kao lavirint iz kog neželjene distorzije nikada ne mogu da pobegnu.

R Serija takođe donosi i blago modifikovani Uni-Q drajver 12. generacije. U pitanju je ista komponenta koja se nalazi u LS 50 Meta bookshelf zvučnicima ovog brenda.

KEF je i najnovijoj liniji dao karakteristično atraktivan izgled u skladu sa prethodnim R Serijama, pa je tako i poslednja KEF R Series Meta kolekcija dostupna u sjajno-beloj, sjajno-crnoj i orah boji, dok je R3 Meta dostupan u sjajno-indigo boji a R7 u sjajno-titanijum metalik boji poput neke koja bi se mogla koristiti u automobilskoj industriji.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde

Povezani naslovi

Možda Vas interesuje

Zaboravite na staromodne gramofone → RokBlok...

Svako ko je ikada imao kolekciju ploča zna da ti tanki diskovi nisu samo zastareli način...

Izvanredno stilizovani zvučnik Bang & Olufsen...

Najnoviji bežični zvučnik kompanije Bang & Olufsen je oličenje izraza „mali, ali moćan“. Bang & Olufsen...

Ultimativni klima uređaj štedi prostor i...

Ovaj prenosivi sistem za hlađenje i grejanje ne zahteva veliki prostor za instalaciju. Ingenioznost klima uređaja...

Uštedite prostor u stanu sa ovim...

Dobri ljudi u kompanji Friday Furniture napravili su „školjka“ sto (Clamshell Desk) kao alternativu kabastim stolovima...

Novo rešenje kompanije Schneider pretvara postojeće...

Schneider Electric je već duboko zagazio u tržište pametnih domova, ali sada je rešio da širom...

TOP 5 Spikerfoni za rad od...

Jabra Speak2 55 - Najbolji novi spikerfon u srednjem cenovnom rangu Speak2 55 je model srednje klase...

TOP 5: Integrisanih pojačala za vaš...

Kada sastavljate svoj prvi kućni stereo sistem, integrisano pojačalo je vaš najbolji prijatelj. Kombinujući pojačalo sa...

TOP 5: Aktivni zvučnici na tržištu

Aktivni zvučnici spajaju sve tradicionalne komponente stereo sistema u jednom paru zvučnika. Pojačalo je integrisano u...

Totem displej i soundbar

Totem je OLED displej koji može da se smota i takođe služi kao soundbar zvučnik. Za...

LOUIS VUITTON HORIZON SILVER LIGHT UP...

Od slušalica do pametnih satova i zvučnika, Louis Vuitton Horizon linija predstavlja kolekciju skupih, visokokvalitetnih gedžeta...