Da li udobno slušate?

Odličan ANC u in-ear slušalicama zahvaljujući vrhunskom pristajanju i prostornom zvuku

Da li su vaše bežične slušalice gotovo stalno u ušima? Ako ne pristaju savršeno, slušanje tokom čitavog dana može postati prilično neugodno – a loša zvučna izolacija takođe može uticati na kvalitet zvuka. To ne bi trebao biti problem sa najnovijim Jabra in-ear slušalicama, koje su dizajnirane imajući u vidu sve tipove ušiju. Male, poluotvorene Jabra Elite 10 slušalice takođe koriste jedinstveno oblikovane vrhove koji bi trebali biti dovoljno udobni da budu vaš konstantan pratilac.

Jabra nije štedela na karakteristikama u korist boljeg pristajanja. Tu su napredna aktivna izolacija buke, prostorni audio sa praćenjem glave zahvaljujući Dolby Atmos tehnologiji i dovoljno dug vek trajanja baterije. Ali, uz cenu koja je otprilike ista kao kod Apple, Sony i drugih velikih igrača, da li imaju i kvalitet zvuka koji može da se takmiči?

Dizajn i izrada: prijatni za uši

Jabra Elite 10

Dizajn Elite 10 je mnogo kompaktniji od konkurencije sa izduženom drškom. Izgled je navodno baziran na skeniranju više od 60.000 parova ušiju. To je svakako dalo rezultate, jer pristaju odlično. Svaka slušalica je obavijena mekanim silikonskim materijalom koji bolje prijanja nego tvrda plastika, što ih čini čvrsto fiksnim čak i tokom vežbanja. Lako ih je očistiti vlažnom krpom, a IP57 oznaka znači da će preživeti i znojne treninge i iznenadne kiše.

Jabrini jedinstveni ovalni vrhovi su jedan od ključnih faktora koji čine Elite 10 toliko udobnim. Za razliku od tradicionalnih okruglih vrhova koji potpuno zatvaraju vašu ušnu kanalicu, ovi su blago nagnuti, smanjujući osećaj punoće i pritiska. Ipak, oni stvaraju sjajno zaptivanje, obezbeđujući dovoljno pasivne izolacije buke i čuvajući više frekvencijskog opsega. Sa četiri veličine u kutiji, svi bi trebalo da pronađu set koji im udobno pristaje.

Kompaktno punjenje je veoma lako staviti u džep. Magneti čvrsto drže poklopac na mestu, a slušalice uvek sigurno padaju na svoje pinove za punjenje. Obložen je istim silikonskim materijalom kao i same slušalice, pa se jednostavno čisti.

Ako niste ljubitelj Cacao boje, Jabra takođe nudi opcije Cream i Black. Ova poslednja ima mat i sjajne finiše za izbor.

Karakteristike i baterija: prostorna svest

Jabra Elite 10

Sa Elite 10 je brzo povezivanje ka Android i Windows uređajima zahvaljujući Microsoft Swift Pair i Google Fast Pair. Dodatno ima Multipoint povezivanje kako bi ostao povezan s dva uređaja istovremeno, ali nema podršku za visokokvalitetne kodeke, što znači da su vaši uređaji ograničeni na SBC ili AAC. Ažuriranje firmwarea će u doneti LC3 Plus, ali još nema vremenskog okvira kada će se to dogoditi.

Elite 10 ima iste fizičke kontrole kao i ostale Jabra slušalice. Nema šanse da se slučajno pauzira reprodukcija samo zbog dodira. Desna slušalica upravlja reprodukcijom i preskakanjem pesama, dok leva slušalica upravlja ANC načinima, budnim stanjem asistenta za glas na telefonu i prihvatanjem dolaznih poziva.

Jabra proizvodi neke od najboljih slušalica za rad u kancelariji. Šest mikrofona uspešno je smanjilo pozadinsku buku čak i pri brzom hodanju.

Elite 10 omogućava malo manje od šest sati slušanja uz uključen ANC. Isključivanje smanjivanja buke omogućuje dodatni sat ili dva pre potrage za punjačem. To ih postavlja na isti nivo kao i najbližu konkurenciju. Samo kućište može napuniti tri i nešto više punjenja pre nego što ga budete trebali ponovno puniti, što je opet vrlo konkurentno. Može se bežično puniti na Qi podlozi, a putem USB-C kabla mu treba do tri sata, što je malo sporo. Slušalice se mogu koristiti sat vremena nakon samo pet minuta punjenja, što je prilično dobro.

Interfejs: prostorna svest

Jabra Elite 10

Jabrina Sound+ aplikacija za pametne telefone je jednostavna za korištenje i većina glavnih karakteristika se nalazi na prvom ekranu. To uključuje izbor nekoliko EQ postavki, kao i mogućnost podešavanje ekvilajzera. To nije najsveobuhvatnije prilagođavanje, ali vam prilično dobro omogućuje podešavanje basa i visokih tonova.

Aplikacija može prilagoditi gestove osetljive na dodir, koristiti „Find My“ za pronalaženje slušalica ako ih izgubite i postaviti Spotify tap opciju za nastavak poslednje plejliste samo jednim pritiskom. Generator bele buke Soundscapes je dobar i za malo meditacije. Nema podešavanja ANC-a, samo mogućnost podešavanja koliko je prozirno postavljen HearThrough mod i koliko se vaš glas prenosi tokom poziva.

Najveći novi dodatak za Elite 10 je Dolby Atmos prostorni zvuk, koji dramatično širi zvučni prostor. To je prekidač s jednom mogućnosti korištenja praćenja glave. Zadržavanje muzike na jednom fizičkom mestu dok okrećete glavu još uvijek nam se čini preterano, ali radi s Androidom i iOS-om. Muzika zvuči uravnoteženije i sa manje basa s omogućenim atmosferskim tehnikama Jabrinog Elite 8 modela, koji je odobren od strane Dolbya, ali ne koristi Atmos tehnologiju.

Kvalitet zvuka i poništavanje buke: puno energije

Jabra Elite 10

Jabrina hibridna ANC tehnologija je čudo u većini okruženja, smanjujući pozadinsku buku na minimum uz vrlo malo uticaja na muziku. Nisko-frekventna podrhtavanja i razgovor u srednjim frekvencijama su vrlo dobro obrađeni, a Elite 10 se dobro nosi s naglim promenama glasnoće. Više frekvence visokog tona se ipak probijaju i ne mogu potpuno eliminisati najglasniju saobraćajnu gužvu na ulici.

Jabrine slušalice imaju tendenciju da preferiraju dinamičnije i šarenije podešavanje, i Elite 10 nisu drugačije. Bas je snažan, čak i pri razumnim nivoima glasnoće, s 10mm dinamičkim drajverima koji pružaju dovoljno detalja u niskim frekvencijama. Sjajno se snalaze kao par slušalica za vežbanje. Srednjem rasponu nedostaje jačine u miksu, i nedostaju im nijanse i preciznost koje imaju slušalice usredsređene na audiofile.

Suma sumarum

Jabra Elite 10

Vrlo malo bežičnih slušalica se mogu porediti sa Jabra Elite 10 po udobnosti. Izvajani oblik, zakošeni vrhovi za uši i otvor sa ventilacijom vam zaista omogućavaju da ih nosite 24/7 bez zamora od slušanja. Trajanje baterije je vrlo dobro, a visoka IP ocena ih čini posebno prikladnim za fitness.

Audio je energičan i Dolby Atmos stvara impresivno prostran zvučni prostor. Aktivno poništavanje buke je efikasno, iako zaostaje za najboljima u klasi.

Kada su u pitanju svakodnevne slušalice, ove su veoma sposobne. Jabra Elite 10 su jedne od najbolje prianjajućih ANC slušalica, s odličnim trajanjem baterije i prostornim zvukom, bilo da ste obožavatelj iOS-a ili Androida.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde

Povezani naslovi

Možda Vas interesuje

Bose se udružuje sa Kithom kako...

Bose je predstavio potpuno nove Ultra Open Earbuds. Prvo ih puštaju u prodaju sa modnim trgovcem,...

Suunto proširuje svoj asortiman sportskih slušalica...

Slušalice koje koriste koštanu provodljivost mogu raditi na temperaturama do -20 stepeni Celzijusa. Suunto Sonic je lagana...

Circle to Search na Galaxy S24...

Fenomenalni Samsung Galaxy S24 Ultra, predstavnik nove Galaxy S24 serije, predstavlja pravi zaokret u svetu tehnologije....

Novi Spark 20 – Sjajna kombinacija...

TECNO sa ponosom objavljuje dolazak još jedne inovacije - Spark 20! Ovaj uređaj predstavlja vrhunac tehnološke...

TEST: Samsung Galaxy A55 – Čvršći,...

Nakon što su lansirani glavni proizvodi za ovu godinu, Samsung je okrenuo pažnju ka srednjoj klasi...

TEST: Samsung Galaxy Fit3 – Fitnes...

Samsung ne proizvodi samo vrhunske pametne satove na Wear OS-u, već ima i pristupačne opcije, poput...

Prednosti prelaska na preklopni telefon, prema...

Ako ste dovoljno stari da se sećate korištenja preklopnog telefona za pozive, slanje poruka i slikanje,...

Nothing Phone (2a): Novi budžetski standard

Nothing je došao daleko. Postao je nešto. Zapravo, to nije samo nešto. To je nešto puta...

Apeks Luna X lampa za ronjenje

Ronilačka svetiljka Apeks Luna X sa 3300 lumena ima režime od uskog do širokog snopa svetlosti...

LG StanbyME zvučnik daje LG StanbyME...

Sećate li se prenosivog ekrana LG StanbyME? LG je nedavno predstavio prateći zvučnik za njega. LG...