Adidas Oceaunz – Zvanična lopta FIFA Svetskog prvenstva za žene 2023. godine

Adidas je predstavio OCEAUNZ, zvaničnu loptu FIFA Svetskog prvenstva za žene koje se odigrava u Australiji i Novom Zelandu 2023. godine. To je deveta uzastopna lopta koju je Adidas napravio za FIFA Svetsko prvenstvo za žene i dizajnirana je da se nosi sa zahtevima i brzinom modernog fudbala.

Sa biserno belom osnovnom bojom, OCEAUNZ lopta je dekorisana nijansama plave i zelene boje, inspirisana jedinstvenim australazijskim pejzažima, sa vizualima koji predstavljaju omaž planinama Novog Zelanda i vezom koju Australija ima sa Indijskim okeanom.

OCEAUNZ lopta je takođe ukrašena šablonima koji predstavljaju različite elemente sporta, poput lopti i golova, tako da je sama igra predstavljena na samoj lopti.

Kao i zvanična lopta Svetskog prvenstva u Kataru 2022. godine, i OCEAUNZ lopta koristi povezanu tehnologiju zbog čega pruža precizne podatke iz lopte koji će biti dostupni arbitrima u realnom vremenu. U kombinaciji sa podacima o pozicioniranju igrača i uz korišćenje veštačke inteligencije, ova inovativna povezana tehnologija u lopti pomaže kod poluautomatizovane ofsajd i VAR tehnologije koju koristi FIFA kako bi se optimizovalo donošenje odluka.

OCEAUNZ lopta ima:

CTR-CORE – revolucionarno jezgro lopte koje je dizajnirano da poboljša preciznost i konstantnost i podrži brzu, preciznu igru maksimalnim zadržavanjem oblika i vazduha.

SPEEDSHELL – koža lopte od poliuretana ima mikro i makro teksture i novi oblik sa 20 panela, čime se poboljšava aerodinamika.

POVEZANU TEHNOLOGIJU U LOPTI – Poseban sistem u centru lopte drži i stabilizuje senzor pokreta sa jedinicom za merenje inercije, pružajući neprikosnoven uvid u svaki element kretnje lopte. Taj senzor napaja punjiva baterija koja se puni indukcijom.

OCEAUNZ lopta će imati cenu od 150 evra i biće dostupna u Adidas prodavnicama i kod odabranih partnera, kao i onlajn na sajtu adidas.com.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde

Povezani naslovi

Možda Vas interesuje

Predstavljamo TAG Heuer Carrera Chronosprint x...

Tag Heuer Carrera Chronosprint X Porsche - TECH Hajde da počnemo sa osnovama. Sat je baziran na...

U potrazi za savršenstvom – Segway...

Segway P100S - Izgled P100S je glomazan, krupan električni skuter, i jedan je od Segway skupljih modela....

Lavoie može biti Apple u kategoriji...

Šta ako bi električni trotinet bio dizajniran da bude premijum vozilo, puno inovacije i povezanosti, sa...

F77 Space Edition je limitirano ‘svemirsko...

U cilju poštovanja uspešnog sletanja Chandrayaan 3 na južnom polu Meseca, indijska startap kompanija za električnu...

Toyota dodaje drugi model Century

Kao što se i očekivalo, nova varijanta SUV-a Century će se voziti na Toyota TNGA platformi,...

Crua Culla V2 vreća za spavanje...

Opšte govoreći, ako želite da vam bude toplo i udobno dok spavate napolju, spavate u izolovanom...

Vile inspirisane Lamborghini automobilima

San postaje stvarnost u Dubai Hills Vista, premium delu Dubai Hills Estate-a i domu najekskluzivnijih adresa...

Naim za Mulliner: najsavremeniji audio sistem...

Najsofisticiraniji audio sistem ikada kreiran za automobil, novi Naim za Mulliner je rezultat 10,000 sati razvojnog...

Loncin LX700AU-5/LX700AU-5A XWOLF700L – Jake performanse

WOLF X serija korisnicima pruža vrlo pristupačnu zabavu na otvorenom kao saputnik u istraživanju prirode. Vrednosti LONCIN-X...

QOODER – I dalje, jedini skuter...

Oni su napravili prvi serijski skuter na četiri točka koji može da se naginje i nazvali...
Adidas je predstavio OCEAUNZ, zvaničnu loptu FIFA Svetskog prvenstva za žene koje se odigrava u Australiji i Novom Zelandu 2023. godine. To je deveta uzastopna lopta koju je Adidas napravio za FIFA Svetsko prvenstvo za žene i dizajnirana je da se nosi sa zahtevima i brzinom modernog fudbala. Sa biserno belom osnovnom bojom, OCEAUNZ lopta je dekorisana nijansama plave i zelene boje, inspirisana jedinstvenim australazijskim pejzažima, sa vizualima koji predstavljaju omaž planinama Novog Zelanda i vezom koju Australija ima sa Indijskim okeanom. OCEAUNZ lopta je takođe ukrašena šablonima koji predstavljaju različite elemente sporta, poput lopti i golova, tako da je sama igra predstavljena na samoj lopti. Kao i zvanična lopta Svetskog prvenstva u Kataru 2022. godine, i OCEAUNZ lopta koristi povezanu tehnologiju zbog čega pruža precizne podatke iz lopte koji će biti dostupni arbitrima u realnom vremenu. U kombinaciji sa podacima o pozicioniranju igrača i uz korišćenje veštačke inteligencije, ova inovativna povezana tehnologija u lopti pomaže kod poluautomatizovane ofsajd i VAR tehnologije koju koristi FIFA kako bi se optimizovalo donošenje odluka. OCEAUNZ lopta ima: CTR-CORE – revolucionarno jezgro lopte koje je dizajnirano da poboljša preciznost i konstantnost i podrži brzu, preciznu igru maksimalnim zadržavanjem oblika i vazduha. SPEEDSHELL – koža lopte od poliuretana ima mikro i makro teksture i novi oblik sa 20 panela, čime se poboljšava aerodinamika. POVEZANU TEHNOLOGIJU U LOPTI – Poseban sistem u centru lopte drži i stabilizuje senzor pokreta sa jedinicom za merenje inercije, pružajući neprikosnoven uvid u svaki element kretnje lopte. Taj senzor napaja punjiva baterija koja se puni indukcijom. OCEAUNZ lopta će imati cenu od 150 evra i biće dostupna u Adidas prodavnicama i kod odabranih partnera, kao i onlajn na sajtu adidas.com.