Adidas Oceaunz – Zvanična lopta FIFA Svetskog prvenstva za žene 2023. godine

Adidas je predstavio OCEAUNZ, zvaničnu loptu FIFA Svetskog prvenstva za žene koje se odigrava u Australiji i Novom Zelandu 2023. godine. To je deveta uzastopna lopta koju je Adidas napravio za FIFA Svetsko prvenstvo za žene i dizajnirana je da se nosi sa zahtevima i brzinom modernog fudbala.

Sa biserno belom osnovnom bojom, OCEAUNZ lopta je dekorisana nijansama plave i zelene boje, inspirisana jedinstvenim australazijskim pejzažima, sa vizualima koji predstavljaju omaž planinama Novog Zelanda i vezom koju Australija ima sa Indijskim okeanom.

OCEAUNZ lopta je takođe ukrašena šablonima koji predstavljaju različite elemente sporta, poput lopti i golova, tako da je sama igra predstavljena na samoj lopti.

Kao i zvanična lopta Svetskog prvenstva u Kataru 2022. godine, i OCEAUNZ lopta koristi povezanu tehnologiju zbog čega pruža precizne podatke iz lopte koji će biti dostupni arbitrima u realnom vremenu. U kombinaciji sa podacima o pozicioniranju igrača i uz korišćenje veštačke inteligencije, ova inovativna povezana tehnologija u lopti pomaže kod poluautomatizovane ofsajd i VAR tehnologije koju koristi FIFA kako bi se optimizovalo donošenje odluka.

OCEAUNZ lopta ima:

CTR-CORE – revolucionarno jezgro lopte koje je dizajnirano da poboljša preciznost i konstantnost i podrži brzu, preciznu igru maksimalnim zadržavanjem oblika i vazduha.

SPEEDSHELL – koža lopte od poliuretana ima mikro i makro teksture i novi oblik sa 20 panela, čime se poboljšava aerodinamika.

POVEZANU TEHNOLOGIJU U LOPTI – Poseban sistem u centru lopte drži i stabilizuje senzor pokreta sa jedinicom za merenje inercije, pružajući neprikosnoven uvid u svaki element kretnje lopte. Taj senzor napaja punjiva baterija koja se puni indukcijom.

OCEAUNZ lopta će imati cenu od 150 evra i biće dostupna u Adidas prodavnicama i kod odabranih partnera, kao i onlajn na sajtu adidas.com.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde