Vertu Aster P – Luksuzni telefon za 5.000 dolara

Možete i da nagruvate cenu čak do 14.146 dolara ako želite pozlaćenu verziju.

Sada se sve više raspravlja o tome kako se sve više smartfona približava ceni od 1.000 dolara, ali jedna kompanija koja je uveliko prevazišla tu cifru je Vertu. Ova kompanija je već izbacila čitav niz Android telefona koji koštaju više hiljada dolara, a sada nam donose model Aster P koji košta 5.000 dolara.

I dok luksuzni Vertu telefoni nisu ništa novo, ovo je prvi novi telefon koji je ta kompanija izbacila otkad je navodno stavila ključ u bravu u julu 2017. godine i otpustila oko 200 zaposlenih.

Kakav mi to onda telefon dobijamo u vidu modela Vertu Aster P? Manje-više onakav na kakav smo navikli od kompanije Vertu.

Telefon je ručno pravljen u Engleskoj i ima kućište od titanijuma i ekran koji je prekriven staklenim panelom od „skromnog“ 133-karatnog safira. Zadnji deo možete presvući najrazličitijim materijalima, uključujući krokodilsku i guštersku kožu.

Još jedna sličnost sa starijim Vertu telefonima je rubinsko crveno dugme kojim kontaktirate vašeg ličnog, privatnog konsierža. Otvorite zadnji deo i naći ćete slot za SIM karticu kao i potpis osobe koja je pravila vaš telefon.

Očekivali biste da tako luksuzan telefon dolazi sa vrhunskim specifikacijama, ali to nije slučaj. AMOLED ekran je veličine svega 4,9 inča, a sve funkcije na telefonu pokreću procesor Snapdragon 660 i radna memorija od 6GB, imate i 128 GB interne memorije kao i zadnju kameru od 12 MP i selfi kameru od 20 MP.

Pri izboru procesora nije bio cilj da se dobije fantastično brz telefon, već najbolja moguća autonomija između dva punjenja baterije, a SD660 nudi nadprosečno vreme rada i jako dobre performanse.

Vertu Aster P se prodaje samo u Kini i ima početnu cenu od svega 5.167 dolara. Ako želite da se otvorite za pozlaćeni model, to će vas izaći skromnih 14.146 dolara.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde