Najskuplji automobil na svetu

Najnovija kreacija Coachbuild programa kompanije Rolls-Royce je jedan od samo tri Boat Tail modela koje ovaj proizvođač automobila planira ikada da napravi. A kada ih prodajete po ceni od skoro 30 miliona dolara, možete sebi da priuštite da broj proizvedenih modela bude daleko od serijskih brojki. Inspirisani jedrilicama sa početka 20. veka, u kompaniji Rolls-Royce ručno izrađuju unikatnu karoseriju od aluminijumskih ploča.

Ovaj konkretni Boat Tail model je naručio biznismen za čije porodično bogatstvo je zaslužan uspeh njegovog oca u industriji bisera. Boat Tail istovremeno predstavlja omaž njegovom porodičnom nasleđu i komad funkcionalne moderne umetnosti.

Projekat je započeo nizom od četiri biserne školjke iz kolekcije klijenta, koje su poslužile kao inspiracija za jedinstvenu boju automobila. Rolls-Royce naziva to jednom od najkompleksnijih boja koje je ikada napravio po meri klijenta, a zasniva se na boji ostrige i nežno-ružičastoj boji obogaćenoj velikim belim i bronzanim listićima liskuna koji dodaju jedinstveni biserni efekat koji se suptilno menja u različitim uslovima osvetljenja.

Tamnija hauba i zadnji deo daju kontrast osnovnoj boji. Hauba je ofarbana u posebnu konjak boju koja sadrži bronzane i zlatno-aluminijumske listiće liskuna i ima sloj kristala i providnog ledeno-mat premaza. Poklopci prtljažnika koji se otvaraju poput krila napravljeni su od furnira „kraljevskog oraha“ sa roze-zlatnim linijama koje stvaraju izgled sličan patosu na jahtama. Ovi kontrastni elementi napred i pozadi povezani su mekim krovom u istoj boji.

U svakom od dva podeljena odeljka prtljažnika smeštene su komponente za piknik u parku, uključujući pribor za jelo koji se slaže sa bojom automobila i tanjiri sa istim akcentima. Tu je takođe ubačen i suncobran koji se montira na zadnji kraj automobila i pravi hladovinu.

Jedinstveni izgled spoljašnjosti nastavlja se i unutra, sa sve furnirom od oraha, kožom u boji konjaka i ostriga, kao i detaljima u roze-zlatnoj i sedefnoj boji po celoj kabini. Glavna atrakcija je sat u sredini komandne table, napravljen od sedefa koji dolazi iz kolekcije koja pripada klijentu, to je dragoceni materijal koji se takođe koristi u analognim meračima.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde