Porsche Taycan 4 Cross Turismo: Kralj drumskih putovanja?

Porsche Taycan 4 Cross Turismo za 2022.godinu zabeležio je jedan od najboljih rezultata na izazovu od 1.000 km, pokazavši se kao izvanredan automobil za duga putovanja, sa odličnim karakteristikama po pitanju autonomije, efikasnosti i brzog punjenja.

U skladu sa izazovom, Porsche Taycan 4 Cross Turismo (verzija opremljena baterijom od 93,4 kW i dva motora koji šalju snagu do sva četiri točka) prešao je rutu od 1.000 kilometara na prosečnoj temperaturi od 17°C za 9 sati i 40 minuta. To vreme je bilo samo 5 minuta sporije od modela Audi e-tron GT, ali i 20 minuta sporije od modela BMW i4 eDrive40 i 25 minuta sporije od najnovijeg Tesla Model 3 Performance. Tokom izazova auto je punjen ukupno pet puta (5-6 je tipičan broj zaustaljanja tokom izazova). Nakon prvih 257 kilometara, prosečna razdaljina između stajanja za punjenje bila je 149 km.

Prema kompjuteru u modelu Taycan 4 Cross Turismo, prosečna potrošnja je bila 275 Wh/km. To je preko 7% više nego u slučaju modela Audi e-tron GT, koji koristi istu platformu, ali je i nekih 30% više nego što troši Tesla Model 3 Performance (koji je manji automobil).

Jača strana modela Porsche Taycan 4 Cross Turismo je njegova sposobnost brzog punjenja do 270 kW. Međutim, vozači moraju da se sete da isključe režim za čuvanje baterije tokom brzog punjenja, koji smanjuje brzinu punjenja (na oko 200 kW) kako bi se sačuvala baterija (što je briljantna funkcija za svakodnevnu upotrebu).

Porsche Taycan 4 Cross Turismo je jedan od modela sa omogućenom Plug & Charge funkcijom na Ionity stanicama. Ovaj test je pokazao da ta funkcija radi, ali u nekim slučajevima punjač nije najbolje ulazio u automobil i punjenje je bilo sporije.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde