CES 2023: Da li je Motorola ThinkPhone sledeći hit?

Telefoni osmišljeni za posao su retko među najinteresantnijim uređajima, ali postoji nešto šarmantno kod modela ThinkPhone. Proširiti jedan tako legendarni brend u sferu smartfona je pametan potez, čak i ako sam uređaj nije posebno revolucionaran.

DNK ThinkPad linije očigledna je u smartfonu ThinkPhone na više načina. Najočiglednije je prisustvo crvenog dugmeta za prečice sa strane – kao omaž legendarnoj tački koja i dan danas stoji u sredini ThinkPad laptopova.

Pozadina telefona bi takođe trebalo da deluje poznato korisnicima ThinkPad laptopova, a ThinkPhone logo imitira brending koji je korišćen na laptopovima. Može se slobodno reći da je Motorola odradila dobar posao u smislu da ovaj uređaj deluje kao da je deo ThinkPad porodice. Bočne ivice su ravne, a prednji deo zauzima ekran od 6,6 inča. Kućište je napravljeno od aluminijuma koji mu daje rigidnu strukturu.

ThinkPhone ima IP68 rejting otpornosti na prašinu i vodu, kao i rejting MIL-STD 810 za zaštitu od ispadanja.

ThinkPhone je uglavnom namenjen poslovnim korisnicima, a većina softverskih funkcija su prilagođene baš tom tržištu. Fokus je stavljen i na bezbednost, na primer, sa funkcijom ThinkShield koja radi paralelno sa posebnim sigurnosnim čipom kako bi se obezbedila dodatna zaštita za PIN kodove i lozinke. U Motoroli takođe obećavaju četiri godine dobijanja bezbednosnih ažuriranja od Googlea.

Još jedna funkcija vredna pomena je Think 2 Think. To je verzija softvera Ready For koji je dostupan na nekim skupljim Motorola telefonima. Taj softver vam omogućava da kao web kameru laptopa koristite kameru telefona ili da napravite jedinstveni clipboard za lakše kopiranje/pejstovanje na više uređaja i jednostavno deljenje fajlova. Think 2 Think takođe može da poveća i projektuje ekran telefona na povezani monitor, i ima zajedničke notifikacije sa Windows računarom.

ThinkPhone koristi flegšip čipset 8+Gen 1 kompanije Qualcomm iz 2021. godine, u paru sa 8 GB RAM-a i 256 GB memorije. Tu je naravno i podrška za 5G i Wi-Fi 6E za korisnike koji imaju kompatibilne rutere.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde