TOP 5: razloga zašto treba da napravite posebnu imejl adresu za svoj pametni dom

U nastavku možete da pročitate nekoliko prednosti koje nosi posebna imejl adresa za pametni dom.

Vaš dom postaje sve pametniji iz dana u dan. Imate pametna svetla, termostat kojim upravljate preko telefona, a u budućnosti možda ćete čak imati i frižider koji vam šalje obaveštenja kada vam ponestaje mleka. Ali vašem pametnom domu nedostaje jedna stvar: njegova sopstvena imejl adresa.

U nastavku pročitajte neke od razloga zašto treba da napravite posebnu imejl adresu za svoj pametni dom:

Imate sve pretplate za pametni dom na jednom mestu

Sa sve većim brojem kućnih uređaja i servisa na tržištu, postaje sve teže i teže upravljati svim pretplatama koje imate. Posebna imejl adresa za pametni dom će vam pomoći da imate sve organizovano na jednom mestu.

Nećete više morati po inboksu da tražite onaj imejl od bezbednosnog sistema vašeg pametnog doma, sve će biti tamo gde vi to želite.

Iako postoji dosta novih imejl aplikacija koje u kojima možete lepo da organizujete poruke, ništa nije bolje od jednostavnosti koju nudi stari dobri inboks.

Svi računi na jednom mestu

Svi vaši računi za osiguranje, struju, komunalije na jednom mestu? To je san svakog građanina. Plaćanje računa je maltretiranje samo po sebi, ali je još gore kad morate da tražite imejl sa računom po inboksu. Sa posebnom imejl adresom za pametni dom, svi vaši računi će biti na jednom mestu, tako da ćete lako moći da ih nađete i platite.

Možete da koristite aplikaciju za deljenje računa za Android ili iOS uređaje, sa kojom ćete moći da pratite ko je koliko dužan za svaki račun, ili možete da stavite podsetnike u imejlu.

Zadržite privatnost svojih ličnih podataka

Kada prvi put podešavate vaš novi uređaj u sistemu pametnog doma, uglavnom morate da unesete svoje ime, adresu i imejl. To može predstavljati potencijalni rizik, naročito ako niste sigurni u bezbednost uređaja ili servisa.

Važno je imati naviku da štitite privatnost svojih podataka, a jedan način da to uradite jeste da koristite posebnu imejl adresu za svoj pametni dom. Kada koristite posebnu imejl adresu za pametni dom, možete da zadržite privatnost svojih ličnih podataka i podelite samo informacije koje nemate problem da drugi vide.

Iako je većina uređaja i servisa za pametni dom bezbedno, uvek postoji šansa da nešto pođe po zlu. Korišćenjem posebne imejl adrese vi smanjujete rizik od neželjenog curenja vaših ličnih podataka.

Oslobodite svoj privatni imejl od spam mejlova

Svi znamo koliko su naporni spam mejlovi. Nažalost, kada koristite svoju ličnu imejl adresu za pametni dom, postoji dobra šansa da ćete početi da vidite sve više spam mejlova u svom inboksu.

Iako su spam filteri postali dosta bolji tokom godina, oni nisu savršeni. Zato čak i ako imate neki dobar spam filter, i dalje postoji šansa da će se neki spam mejlovi provući do vašeg inboksa.

Posebna imejl adresa za pametni dom omogućiće vam da imate inboks bez spam mejlova. Tako ćete moći da se fokusirate na važne imejlove i nećete morati da prebirate po gomili nebitnih reklama i ponuda kako biste našli ono što tražite.

Lako podelite pristup sa svojim partnerom ili cimerom

Ako živite s nekim, onda znate koliko ponekad može biti teško platiti račune ili upravljati finansijama domaćinstva. Sa imejl adresom za pametni dom možete lako da dodelite pristup svom partneru ili cimeru.

Na taj način, oboje imate potpunu kontrolu nad nalogom i možete da unosite izmene po potrebi. Više neće biti raspravljanja oko toga ko treba da plati račune, sada oboje možete to da uradite iz udobnosti vašeg doma. Podela obaveza je uvek dobra ideja, a imejl adresa za pametni dom vam olakšava da to postignete.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde