Dynaudio Emit 50: Ričući div

Dynaudio Emit 50 koristi svoje temelje na dokazima i istraživanjima, kao i nasleđe u profesionalnoj proizvodnji zvuka, pružajući pouzdani samonoseći zvučnik po pristupačnoj ceni.

Osnovana 1976. godine, Dynaudio je dobro poznata kompanija u svetu audio tehnike. Kao jedan od retkih proizvođača zvučnika koji sami proizvode drajvere, uz masivni Jupiter merni objekat za akustiku, kompanija ima značajnu prednost prilikom integracije više delova zvučnika u jedan sistem.

Dynaudio ne samo da ima prisustvo na tržištu za potrošače, već ima značajan uticaj u studijima za snimanje. Vertikalna integracija, praktičan pristup muzičkoj produkciji i naučno istraživanje su ključni za njihov uspeh.

Serija Emit predstavlja ulazni nivo visoke klase Dynaudio proizvoda, pri čemu impresivni zvučnik Emit 50 predstavlja predvodnika. Ima uobičajene rasporede drajvera: 1,1 inča visokotonac, 6-inčni srednjetonac i 7-inčne basove. Ono što ga izdvaja su Cerotar visokotonski drajveri, jednodelna kapica prašine i konus srednjetonskih i bas drajvera, jedinstveni hibridni prelazi i naoštreni bas otvori. Zvučnik se ponosi 3/4 MDF kućištem sa oblogom od orahovine (takođe su dostupne crna i bela opcija) koja prekriva pet strana. Ravni crni front daje vizuelni dojam da toranj nestaje kada se ugase svetla, što je posebno korisno za gledanje filmova. Čvrsta postolja pružaju stabilnost.

Dynaudio Emit 50 – Impresije o zvuku

Emit 50 uspevaju da dočaraju senzaciju, prenoseći tugu osećajnosti trenutka i intenzivirajući je. Emit 50 iznenađuju svojom reprodukcijom, omogućavajući van da pojačate zvuk bez narušavanja jasnoće, čak i hvatanje suptilnih zvukova udaraca palicama na bubnjevima. Dobre zvučnike loši snimci ne čine još lošijim.

Emit 50 zvučici pomažu u uživanju gledanja filma. Pojačate li ton prilikom gledanja akcionih filmova i uživače i vaše komšije. Svi zvuci kao što su udarci i eksplozije su prisutni. Gledanje obične TV je zabavno uz Emit 50. Uživaćete u emisijama sve dok bas rifovi između scena ne podsete da je TV povezan preko ozbiljnog para zvučnika.

Dynaudio Emit 50

Dynaudio Emit 50 – Performanse

Emit 50 imaju poželjne, jasno definisane karakteristike reprodukcije zvuka. Njihova sposobnost da pruže gotovo celokupan raspon zvuka, čak i pri nižim nivoima slušanja, je značajan uspeh. Ovo je čvrst, „zvučnik za sve“ koji se izuzetno ponaša. Kvalitet Cerotar tvitera podiže performanse srednjetonaca i woofera, omogućavajući vam da čujete ceo spektar zvuka bez dominacije tvitera u scenskom zvuku. Hibridni preklopnik koji usklađuje mehaničke komponente električno, omogućava besprekidnu integraciju između drajvera. Bez obzira da li sedite, stojite ili se krećete po prostoriji, Emit 50 održavaju tonsku preciznost i balans, prilagođavajući se slušaocima van cenralne ose. Na glavnom mestu za slušanje, scena nije previše napredna niti povučena.

Kada je u pitanju bas, Emit 50 ima tajno oružje. Ceo kućište emituje niske frekvencije, nudeći bas od prednje do zadnje i od gore do dole. Pozicioniranje zadnjih portova doprinosi odličnim bas performansama, sa gornjim portom gotovo na sredini plafona, dobra kombinacija za odličan bas. Optimalno opterećenje prostora i pravilno postavljanje basa su suštinski. Postizanje toga sa samo jednim parom zvučnika, postavljenim sa jedne i druge strane televizora ne uključuje komplikacije kada se uradi kako treba.

Dynaudio Emit 50

Srednjetonski drajver je glavna zvezda zvučnika, posvećena mu je velika pažnja u dizajnu. Njegov prikaz može se opisati kao blago napredan. Kada sedite, imate utisak da izvođači stoje i filmovi imaju „uzvišen“ kvalitet, kao da ste u bioskopu.

Sve u svemu, iako Emit 50 možda nije poslednja reč u rezoluciji, njegova sklonost izostavljanju, umesto greške prilikom reprodukcije zvuka je povoljan kompromis. Dobijate zvučnik koji skoro sve radi i to po razumnoj ceni. Naravno, možemo jurišati za onim poslednjim malim delom, ali to će koštati više. Ovaj zvučnik će izmamiti osmeh svakome ko ga sluša. Emit 50 je odlična polazna tačka za audiofile početnike, čvrsta preporuka za porodicu i prijatelje, zadovoljavajući izbor za one koji traže dvokanalno rešenje za muziku i televiziju, i sjajna osnova za početak kućnog bioskopskog sistema. Kao što je ranije rečeno, jedna od njegovih najboljih karakteristika je sposobnost da bude gotovo punog obima pri visokim, srednjim i niskim nivoima zvuka. Nema potrebe da ga pojačavate da biste dobili više. Cimeri i komšije će to ceniti.

Dynaudio Emit 50 – Zaključak

Emit 50 može biti pristupačna ponuda Dynaudia, ali ona služi kao sjajan primer Emit linije. Ove zvučne kutije otkrivaju impresivnu količinu informacija, što ih čini jednom od omiljenih opcija u ovoj cenovnoj kategoriji. One se izuzetno dobro ponašaju čak i u manje idealnim uslovima, što je dostignuće koje mnogi zvučnici ne postižu. Kada se posveti pažnja prostoru, kao što je dodavanje akustičnih tretmana i digitalne obrade signala, Emit 50 se ističe, čineći poboljšanja čujnim i cenjenim.

Iako nije jeftin zvučnik, Emit 50 je dostupan i isplativa investicija za svakog ko traži kvalitetne dvokanalne zvučnike ili osnovu kućnog bioskopskog sistema. Bez obzira da li se odlučite za minimalistički dvokanalni sistem ili potpuni kućni bioskop, Dynaudio Emit 50 uvek ostavlja impresivan utisak. Njihove izuzetne mogućnosti zvučne scene i reprodukcije slike ih ističu, pružajući sate uživanja u slušanju i ponovnom otkrivanju poznatih pesama na nov način. Predanost Dynaudia kvalitetu se ogleda u modelu Emit 50, koji nudi prirodan i jednostavan zvuk koji će svi uživati.

Dynaudio Emit 50

Tip

Podnostojeći trosistemski zvučnici

Topologija

28mm presvučeni tvid sa heksom,

15cm srednjetonac od magnezijum silikata polimera,

2 x 18cm basa od magnezijum silikata polimera

Rezne frekvencije

540/4400 Hz

Osetljivost

 (86dB @ 2.83V/1m)

Preporučena snaga pojačala

240 vati

Impedansa

4 oma

Dimenzije

30 cm širina x 119 cm visina x 37 cm dubina

Težina

26 kg

Cena: 2100 € za par

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde

Povezani naslovi

Možda Vas interesuje

Najbolje mašine za kuvanje u sous...

Za korišćenje sous vide tehnike, samo napunite lonac vodom, postavite željenu temperaturu i vreme, i kuvajte...

Veliki transparentni hornski zvučnici za prekrasan...

Daleko smo od vremena kada su zvučnici, posebno oni kod kuće, jednostavno bili dosadne crne kutije...

EcoFlow Wave 2 pametna toplotna pumpa:...

EcoFlow Wave 2 pametna prenosna toplotna pumpa može da zameni i grejalice i klima uređaj, i...

TOP 5: Uređaja visoke tehnologije za...

U našem modernom svetu, dve stvari ostaju konstantne: napredak tehnologije i nakupljanje prašine. Opravdanje je da...

Dyson Airstrait: Vaš frizer će biti...

Ravna, meka kosa koja ostaje takva. Dyson Airstrait je zadovoljstvo, ali ono što će vaša kosa...

iRobot Roomba Combo J9 Plus

Roomba Combo J9 Plus nudi skoro sve što možete poželjeti od visokokvalitetnog robota usisivača i čistača....

TOP 5: pametnih uređaja za kuću...

Mnogi pametni uređaji postali su stalna postavka u modernim domovima tokom cele godine. Koristite svoj pametni...

Ovo je budućnost bežičnog punjenja. Pretvara...

Kada je reč o tehnologiji bežičnog punjenja, videli smo mnogo toga. Postoje Qi punjači i magnetski...

Streamer CXN100 je potpuno mehanički redizajn...

Cambridge Audio je otkrio svoj najnoviji i veoma očekivani muzički streamer srednjeg ranga. Novi model Cambridge...

KEF LSX II LT bežični zvučnički...

Ovaj bežični zvučnički sistem, koristi isti 4,5-inčni 11. generacije Uni-Q drajvera kao iLSX II, pri čemu...