Japan je prvi Globalni partner za inovacije IFA NEXT 2019 hub-a

Veštačka inteligencija, internet stvari i robotika – u svet budućnosti desiće se napredno spajanje sajber-prostora i fizičkog prostora, što će dovesti do porasta potražnje za interfejsima između ljudi i mašina. Na paviljonu Japana predstavljeni su korisnički interfejsi koje su razvili razni inovatori, od velikih korporacija do startap kompanija. Ovi interfejsi otelotvoruju velik nivo pouzdanosti i jedinstven senzibilitet Japana kao zemlje za stvaranje prirodnog komfora. Interfejsi koji pojačavaju različite ljudske aktivnosti i stvaraju novu vrednost – kao prva zemlja partner IFA NEXT hub-a, Japan vas poziva da doživite korisničke interfejse budućnosti koji su proizvod japanske tehnološke kulture.

“4D GRAVITY” tehnologija za upravljanje centrom gravitacije

Kompanija Aeronext je izumela „4D GRAVITY“, tehnologiju za upravljanje centrom gravitacije koja dramatično unapređuje stabilnost i produktivnost dronova, koju prodaje pod licencom širom sveta. Kompanija Aeronext je predstavila „Next“ seriju koja se sastoji iz nekoliko koncept modela predviđenih za specifične upotrebe kao što su dostava, inspekcija i vazdušna fotografija.

DFree

DFree je uređaj koji predviđa kada će korisnik morati da ide u toalet, i pomaže ljudima koji imaju urinarne probleme. Senzori na DFree uređaju koriste ultrazvuk kako bi konstantno motrili na veličinu bešike, a rezultati se prikazuju preko aplikacije koja obaveštava korisnika kada će morati da urinira. DFree uređaj je isprobalo preko 2.000 korisnika i 200 gerontoloških domova u Japanu, Sjedinjenim Američkim Državama i Francuskoj.

Beleženje visine u drvetu

„Hashira no Kioku (Beleženje visine u drvetu)“ je umetnički sistem koji se sastoji iz drvene grede i digitalne olovke. Kada se digitalna olovka kompanije Wacom iskoristi da se na gredi zabeleži visina deteta, sistem automatski prikazuje podatke merenja u vidu linije na gredi i putem brojeva na kutiji koja se nalazi pored.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde