IFA 2019: SHARP PREDSTAVLJA NAJVEĆI 8K LCD EKRAN NA SVETU

Kompanija Sharp Corporation je na IFA 2019 sajmu predstavila najveći LCD ekran na svetu.

Pored niza „prosumer“ (profesionalac + konzumer) fotoaparata i kamera, ogromni ekrani od 120 inča će biti deo proizvoda koji sačinjavaju revolucionarni 8k+5G ekosistem kompanije Sharp, koji uključuje i primene za 8K tehnologiju u oblastima kao što su medicina ili umetnost.

„Od kada smo predstavili prvi 8K ekran na svetu 2011. godine, mi u kompaniji Sharp smo nastavili da razvijamo proizvode sa 8K tehnologijom u B2C segmentu, ali zahvaljujući napretku u komunikacionoj kao i tehnologiji za obradu slike, sada smo takođe u mogućnosti da ponudimo novu vrednost u B2B segmentu“, rekao je Kazuiro Kitamura, predsednik poslovne jedinice Global TV Systems i šef poslovanja u regionu Evrope. „Trenutno sa drugim kompanijama sprovodimo verifikacione testove u raznim oblastima. Primenjujući i tehnologiju drugih kompanija, umesto da samo promovišemo sopstvenu 8K tehnologiju, mi možemo da stvaramo revolucionarne proizvode i negujemo 8K+5G ekosistem sa primenom u sve većem broju oblasti. Što više partnera budemo u mogućnosti da dovedemo, sa njihovim revolucionarnim tehnološkim probojima, više ćemo moći da postignemo zajedno kako bismo obogatili društvo i živote ljudi.“

Jedna oblast u koju kompanija Sharp polaže velike nade jeste učenje.
Ova kompanije će na IFA 2019 sajmu predstaviti program 8K Viewer za upotrebu u muzejima i školama.

Taj Viewer, u paru sa 5G konekcijom će omogućiti prikazivanje umetničkih remek dela sa znatno više detalja i u rezoluciji koja će moći da se posmatra golim okom, što otvara nove mogućnosti za gledanje preko interneta.

Takvi tehnološki proboji imaju ogroman potencijal u oblastima obrazovanja i restauracije.

Izložbe na IFA 2019 sajmu su samo još neke od mnogih načina na koje kompanija Sharp nastavlja da menja svet putem 8K tehnologije, 5G mreže i AIoT koncepta (kombinacija veštačke inteligencije i interneta stvari).

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde