Šta kaže HUAWEI na izjavu Evropske komisije???

Povodom nedavnog poziva Evropske komisije upućen članicama EU da uvedu zabranu korišćenja proizvoda dobavljača i kompanija za koje se smatra da predstavljaju bezbednosni rizik u 5G mrežama širom Starog kontinenta, kompanija Huawei je izdala i zvaničan komentar.

Huawei razume brigu Evropske komisije da zaštiti sajber bezbednost EU. Međutim, Huawei se oštro protivi i ne slaže sa komentarima predstavnika Evropske komisije. Ovo je očigledno politički potez, koji nije zasnovan na proverenoj, transparentnoj, objektivnoj i tehničkoj proceni 5G mreža. Primena kriterijuma zemlje porekla za definisanje dobavljača visokog rizika ne doprinosi poboljšanju sajber bezbednosti. Nije bilo navodnih krivičnih dela niti bilo kakvih dokaza protiv kompanije Huawei. Štaviše, nikada u istoriji njenog poslovanja nije bilo ozbiljnog incidenta u oblasti sajber bezbednosti.

Ograničenja ili isključenja zasnovana na diskriminatornim presudama predstavljaće ozbiljne ekonomske i socijalne rizike. To bi omelo inovacije i narušilo tržište EU. Oxford Economics izveštaj navodi da bi izuzimanje kompanije Huawei moglo da poveća troškove ulaganja u 5G za desetine milijardi evra, a to će morati da plate evropski potrošači.

Evropska komisija nema nadležnost da javno izdvoji pojedinačni subjekt kao HRV (high risk vendor, dobavljač viskog rizika) bez pravnog osnova. Od najveće je važnosti naglasiti da se diskriminatorna procena – HRV – ne primenjuje ni na jednog prodavca bez opravdane procedure i odgovarajućeg saslušanja. Kao kompanija koja posluje u EU, Huawei ima proceduralna i suštinska prava i trebalo bi da bude zaštićena zakonima EU i država članica, kao i njihovim međunarodnim obavezama.

Sajber bezbednost je najveći prioritet kompanije Huawei!

Huawei podržava nediskriminatornu politiku sajber bezbednosti unutar EU. Ostajemo posvećeni isporuci globalno sertifikovanih i pouzdanih proizvoda i usluga, povezujući stotine miliona Evropljana“.

Zvaničnici Evropske unije još uvek nisu odgovorili na ovaj komentar kompanije Huawei.

upoznajmo se, klik > Like

ne propustite

Povezani naslovi

KTM Lifestyle Online prodavnica u Srbiji

Članove narandžaste porodice od sada deli svega nekoliko...

XIV Beogradska finalista Renalut međunarodnog projekta “Tvoja ideja,...

XIV beogradske gimnazije je jedna od 79 škola...

Umiljati robot kompanije Panasonic razveseliće vas tokom pandemije

Robota Nicobo nije lako opisati. On izgleda kao...

Solarni paneli generišu energiju bez sunčeve svetlosti

Koncept po imenu AuREUS (što je skraćenica za...

Saveti za savršen praznični poklon

Bliži nam se sezona praznika, i vreme je...

Veštine za posao i besplatan program do 350...

Microsoft i LinkedIn predstavili su sledeće korake u...

Da li si zavisnik od društvenih mreža???

Prema našem istraživanju, više od sedam od deset...

ADATA Power Bank u prolećnim dezenima

ADATA® Technology, vodeći proizvođač DRAM modula visokih performansi,...

Toyota Ichiban 2020.

Ichiban na japanskom znači „broj jedan“. Toyotina nagrada...

HEROJI Gorske službe u vanrednoj situaciji

U trenucima vanrednog stanja, strogih zabrana koje važe...
- Advertisement -

Možda vas interesuje...

TESTIRALI SMO: Jeanneau Merry Fisher 795 Sport –...

Čvrste krmene platforme nalaze se sa obe strane...

SupremeNexus otkriva koji je mobilni telefon najbolji za...

Vrhunske performanse mobilnog igranja igara U iščekivanju budućnosti ultimativnog...

TESTIRALI SMO: Saxdor 200 Pro Sport –...

Vizuelno gledano, Saxdor 200 je drugačiji od svih...

TESTIRALI SMO: Saxdor 320 GTO – Brže je...

Saxdor 320 GTO je dizajniran je da vaš...

Top lista čamaca za 2023

Sa velikom ležaljkom za sunčanje sa naslonom, kao...

Odabir autopilota

Oni mogu da drže plovilo na unapred podešenom...

Sdsm+ Suzuki dijagnostički sistem mobile plus

Uživajte u komfornom životu na vodi sa ovom...

Dobro došao Suzuki DF300B

Kompanija Suzuki Motor Corporation sa zadovoljstvom predstavlja potpuno...

Sea Ray 250 Sun Sport – Zagarantovana zabava

Sea Ray 250 Sun Sport je pravi brod...

Jeanneau DB 37 – Novo iskustvo dnevnog krstarenja

Sa tako posebnim dizajnom, Jeanneau DB 37 može...
Povodom nedavnog poziva Evropske komisije upućen članicama EU da uvedu zabranu korišćenja proizvoda dobavljača i kompanija za koje se smatra da predstavljaju bezbednosni rizik u 5G mrežama širom Starog kontinenta, kompanija Huawei je izdala i zvaničan komentar. “Huawei razume brigu Evropske komisije da zaštiti sajber bezbednost EU. Međutim, Huawei se oštro protivi i ne slaže sa komentarima predstavnika Evropske komisije. Ovo je očigledno politički potez, koji nije zasnovan na proverenoj, transparentnoj, objektivnoj i tehničkoj proceni 5G mreža. Primena kriterijuma zemlje porekla za definisanje dobavljača visokog rizika ne doprinosi poboljšanju sajber bezbednosti. Nije bilo navodnih krivičnih dela niti bilo kakvih dokaza protiv kompanije Huawei. Štaviše, nikada u istoriji njenog poslovanja nije bilo ozbiljnog incidenta u oblasti sajber bezbednosti. Ograničenja ili isključenja zasnovana na diskriminatornim presudama predstavljaće ozbiljne ekonomske i socijalne rizike. To bi omelo inovacije i narušilo tržište EU. Oxford Economics izveštaj navodi da bi izuzimanje kompanije Huawei moglo da poveća troškove ulaganja u 5G za desetine milijardi evra, a to će morati da plate evropski potrošači. Evropska komisija nema nadležnost da javno izdvoji pojedinačni subjekt kao HRV (high risk vendor, dobavljač viskog rizika) bez pravnog osnova. Od najveće je važnosti naglasiti da se diskriminatorna procena - HRV - ne primenjuje ni na jednog prodavca bez opravdane procedure i odgovarajućeg saslušanja. Kao kompanija koja posluje u EU, Huawei ima proceduralna i suštinska prava i trebalo bi da bude zaštićena zakonima EU i država članica, kao i njihovim međunarodnim obavezama. Sajber bezbednost je najveći prioritet kompanije Huawei! Huawei podržava nediskriminatornu politiku sajber bezbednosti unutar EU. Ostajemo posvećeni isporuci globalno sertifikovanih i pouzdanih proizvoda i usluga, povezujući stotine miliona Evropljana“. Zvaničnici Evropske unije još uvek nisu odgovorili na ovaj komentar kompanije Huawei.