CES 2023: Bird Buddy se vraća sa novim prototipom hranilice

Kompanija Bird Buddy, dobitnik nagrade za inovaciju na CES sajmu 2022. godine, je na ovogodišnjem CES sajmu ljudima pružila direktna iskustva sa pticama u prirodi u realnom vremenu. Nakon što su 2022. uzeli učešće digitalnim putem, tim kompanije Bird Buddy je ove godine bio uživo prisutan da demonstrira kako njihova pametna hranilica spaja ljude s prirodom.

Nakon lansiranja Kickstarter kampanje 2020. godine koja je prikupila 4 miliona dolara, Bird Buddy je razvio svoju pametnu hranilicu za ptice koristeći revolucionarnu veštačku inteligenciju koja fotografiše i prepoznaje preko 1.000 vrsta ptica i šalje radosna obaveštenja korisniku preko Bird Buddy aplikacije. Sa preko 100.000 prodatih jedinica koje se sad koriste širom sveta, Bird Buddy zajednica svakoga sata generiše velike količine naučnih podataka koji su od velike koristi za zaštitnike prirode.

Za 2023. godinu, Bird Buddy je pripremio novi prototip proizvoda, hranilicu za kolibre, koju će lansirati na Kickstarteru u martu 2023. godine a završetak kampanje se očekuje krajem godine. Bird Buddy ima modularnu arhitekturu sa odvojivom vodootpornom kamerom koja se lako može uneti u zatvoren prostor na punjenje preko USB-C kabla. Hranilica dolazi sa opcionim solarnim krovom, koji u normalnim uslovima može da smanji ili potpuno eliminiše potrebu za punjenjem uređaja.

Bird Buddy ima patentirani metod za pouzdanu detekciju ptica na terasi uređaja kao i senzor koji detektuje kada su zalihe semenki pri kraju i šalje notifikaciju korisniku. Takođe postoji i čitav niz dodataka, uključujući nosač za zid ili ogradu kao i držač masnih kugli koji može da se okači za terasu hranilice.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde