Grupacija Hyundai Motor počinje sa izgradnjom razvojnog modela Lunarnog Rovera

Grupacija Hyundai Motor objavila je da je počela sa izgradnjom početnog razvojnog modela lunarnog istraživačkog rovera u saradnji sa partnerima iz vazduhoplovne industrije. Hyundai očekuje da će prvi test primerak biti spreman već u drugoj polovini 2024. godine i želi da do 2027. godine napravi model koji će biti spreman za lansiranje.

Grupacija Hyundai Motor konstantno navodi da je njihov cilj da doprinesu proširenju dometa čovečanstva i opsega ljudske mobilnosti. Izrada razvojnog modela lunarnog istraživačkog rovera ne samo da oslikava taj cilj, već i pokazuje ambiciju ove korporacije da postigne opipljive rezultate uprkos značajnim izazovima.

Za izradu Rovera ova grupacija koristi napredne robotičke tehnologije i napredne tehnologije za autonomnu vožnju koje su razvile kompanije Hyundai i KIA, prevashodno kamere i LiDAR, kao i pogonski sistem (motor, točkove, vešanje), delove zadužene za punjenje (solarne panele, bateriju) i tehnologiju za proizvodnju robota kompanije Hyundai Rotem.

Komponente Hyundai Motor grupacije naći će se u donjoj sekciji rovera, dok će se gornja sekcija sastojati iz naučne opreme za istraživanje površine Meseca. Rover će imati funkciju termalnog upravljanja i zaštitu od zračenja kako bi mogao da se nosi sa ekstremnim uslovima na površini Meseca.

Kada donji deo rovera bude završen, savetodavno telo očekuje da će služiti kao mobilna platforma koja nosi gornji deo koji će sadržati niz naprednih tehnologija za iskopavanje i ljudsko istraživanje površine Meseca u potrazi za resursima. Krajnji cilj je da se isporuči univerzalno primenjiva mobilna platforma koja može da nosi različitu opremu.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde

Povezani naslovi

Možda Vas interesuje

Nije naučna fantastika, mašina koja reprodukuje...

Da li ste se ikada probudili posle intenzivnog sna, ali niste mogli da se setite ni...

Ultralaki sat Ming LW.01 postavio je...

Ako postoji nešto što svet satova voli više od superlativa, to je prijateljska igra nadmetanja da...

Predstavljamo TAG Heuer Carrera Chronosprint x...

Tag Heuer Carrera Chronosprint X Porsche - TECH Hajde da počnemo sa osnovama. Sat je baziran na...

U potrazi za savršenstvom – Segway...

Segway P100S - Izgled P100S je glomazan, krupan električni skuter, i jedan je od Segway skupljih modela....

Lavoie može biti Apple u kategoriji...

Šta ako bi električni trotinet bio dizajniran da bude premijum vozilo, puno inovacije i povezanosti, sa...

F77 Space Edition je limitirano ‘svemirsko...

U cilju poštovanja uspešnog sletanja Chandrayaan 3 na južnom polu Meseca, indijska startap kompanija za električnu...

Šta je aptX? Objašnjenje Bluetooth audio...

Ako ste ozbiljni po pitanju muzike, verovatno ste svesni da bežične slušalice nisu uvek impresivne kao...

Da li kupovati telefon sa 3.5...

Postojalo je vreme kada je direktno priključivanje na slušalice bilo jedini način da se ostvari slušanje...

Toyota dodaje drugi model Century

Kao što se i očekivalo, nova varijanta SUV-a Century će se voziti na Toyota TNGA platformi,...

Natasha: Bamboo Smart Travel gitara

Koncept Natasha putujuće gitare ili tihe gitare je prilično pametan. Akustične gitare se oslanjaju na rezonancu kako...
Grupacija Hyundai Motor objavila je da je počela sa izgradnjom početnog razvojnog modela lunarnog istraživačkog rovera u saradnji sa partnerima iz vazduhoplovne industrije. Hyundai očekuje da će prvi test primerak biti spreman već u drugoj polovini 2024. godine i želi da do 2027. godine napravi model koji će biti spreman za lansiranje. Grupacija Hyundai Motor konstantno navodi da je njihov cilj da doprinesu proširenju dometa čovečanstva i opsega ljudske mobilnosti. Izrada razvojnog modela lunarnog istraživačkog rovera ne samo da oslikava taj cilj, već i pokazuje ambiciju ove korporacije da postigne opipljive rezultate uprkos značajnim izazovima. Za izradu Rovera ova grupacija koristi napredne robotičke tehnologije i napredne tehnologije za autonomnu vožnju koje su razvile kompanije Hyundai i KIA, prevashodno kamere i LiDAR, kao i pogonski sistem (motor, točkove, vešanje), delove zadužene za punjenje (solarne panele, bateriju) i tehnologiju za proizvodnju robota kompanije Hyundai Rotem. Komponente Hyundai Motor grupacije naći će se u donjoj sekciji rovera, dok će se gornja sekcija sastojati iz naučne opreme za istraživanje površine Meseca. Rover će imati funkciju termalnog upravljanja i zaštitu od zračenja kako bi mogao da se nosi sa ekstremnim uslovima na površini Meseca. Kada donji deo rovera bude završen, savetodavno telo očekuje da će služiti kao mobilna platforma koja nosi gornji deo koji će sadržati niz naprednih tehnologija za iskopavanje i ljudsko istraživanje površine Meseca u potrazi za resursima. Krajnji cilj je da se isporuči univerzalno primenjiva mobilna platforma koja može da nosi različitu opremu.