TOP 5: gedžeti za oporavak posle treninga

Počastite svoje telo nakon treninga ovim korisnim alatkama.

Tokom prethodnih nekoliko godina na tržištu se pojavilo više masažnih gedžeta, ali pandemija je naterala mnoge ljude da pronađu nove metode oporavka koji ne podrazumevaju bliski kontakt sa maserom. Ovi gedžeti možda ne mogu da se porede sa veštim rukama profesionalca, ali sigurno mogu da pomognu.

Osnovni proizvodi

Penasti valjak

Ovde nema vibracija, samo cilidrični komad pene po kome se oprezno kotrljate. Odlična stvar kod penastog valjka je njegova svestranost. Sa njime možete da radite vežbe za ramena, leđa, iliotibijalnu traku i svaki drugi deo vaših nogu. Mnogi valjci dolaze sa osnovnim dijagramima koje možete isprobati, ali takođe možete i da gledate razne video snimke na YouTubeu, samo treba da nađete vežbe za deo tela koji vas interesuje.

Ako ste novi u korišćenju penastog valjka, isprobajte model koji nudi kompanija Trigger Point, jer je nežniji prema vašim osetljivim mišićima od drugih plastičnijih modela.

CENA: $36.99

Masažne loptice za osetljive tačke

Ove čvrste masažne loptice su veličine teniskih lopti i koriste se za masažu osetljivih tačaka koja se fokusira na čvorove ispod lopatica ili zategnuti gluteus maksimus. Postavite lopticu na prostirku za vežbanje (ili tepih) i na nju postavite deo tela koji vas muči, koristeći težinu svog tela da pritiskate jače ili slabije. Ovakvo olakšanje nije ograničeno samo na patos. Možete da postavite lopticu između vaših leđa, ili ramena – i zida. Postoji nekoliko onlajn instrukcija za korišćenje, ali ove loptice, sa različitim nivoima čvrstoće, omogućiće vam da osetite tačno onoliku količinu pritiska koja vam je potrebna.

CENA: $17.99

Perkusivna terapija i masažni pištolji

Da li da se iskeširate na nešto malo snažnije i skuplje? Dokazano je da ručni masažni pištolji pomažu kod ublažavanja bolova, ali nema toliko podataka koji dokazuju mnoge prednosti koje nude uređaji za perkusivnu terapiju.

 

Theragun Prime

Dotakli smo se prednosti koje nudi Theragun Prime koji košta 699$, ali ono po čemu se izdvajaju uređaji ove kompanije je njihov jednistveni trouglasti dizajn. On omogućava više načina da se uhvati Theragun zbog čega možete lakše da dohvatite i izmasirate teže dostupne delove tela. Kao jedan od najkvalitetnijih masažnih uređaja, on nudi amplitude od 16 mm i brzine do 2.400 perkusija u minutu.

Model Prime dolazi sa tri nastavka pored standardne kugle: jedan je kupasti, drugi ima ravnu glavu a treći je nalik na palac i može da dopre dublje u tkivo. Najnovija linija uređaja za perkusivnu terapiju kompanije Therabody je tiša od statih Theragun modela – kao i od većine konkurentskih proizvoda – ali definitivno nije nečujna.

CENA: $244.44

HyperVolt 2 Pro

HyperVolt 2 Pro ima nešto konvencionalniji dizajn. On dolazi sa dodatnim nastavcima, uključujući viljuškasti i klinasti nastavak kao i glavu sa jastučetom. Hypervolt je premijum flegšip uređaj pa zato i nudi najveće brzine. On je takođe nešto tiši od modela Prime, ali je i nešto nezgodniji za manevrisanje i dopiranje do nezgodnih ukočenih delova tela bez tuđe pomoći.

Ovi uređaji su generalno bezbedni za korišćenje u većini slučajeva, ali treba proveriti sigurnosno uputstvo koje se dobija uz njih. Uvek je pametno razgovarati sa doktorom pre korišćenja uređaja ako ste trudni ili ste nedavno imali neku operaciju ili imate postojeći problem sa kožom ili nervnim sistemom.

CENA: 399 $

Therabody RecoveryAir

Brend Therabody je izbacio nekoliko proizvoda za oporavak posle treninga. Ova kompanija takođe nudi penasti valjak i loptu koji vibriraju, ali njihova RecoveryAir serija je potpuno drugačija i koristi kontrolisanu kompresiju za nežno masiranje vaših nogu ili ruku.

RecoveryAir sistem je podeljen na dva sistema, za donji deo tela (noge od stopala do kuka) i gornji deo tela, ali „pantalone“ deluju kao najbolji uređaj za najveći broj ljudi jer masiraju najveći grupu mišića na celom telu. One posebno pomažu nakon treninga nogu koji uključuje čučnjeve ili nakon trčanja.

RecoveryAir pantalone pritiskaju vaše noge, tako stimulišući cirkulaciju kao kada „stisnete tubu paste za zube“. Osećaj je vrlo opuštajući: RecoveryAir redom pritiska vaša stopala, listove, kolena, butine i zadnju ložu. Možete da podešavate i snagu kompresije i trajanje masaže do dužine od jednog sata.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde