TP-Link sa svojom poslednjom generacijom rutera prelazi direktno na Wi-Fi 7

Najnovija kolekcija rutera ove kompanije uključuje novodizajnrani Archer BE900 četvoropojasni ruter sa cenom od 700$ i dolazeći GE800 gejming ruter.

Pre nego što ste čak imali priliku da se umorite od slušanja o Wi-Fi 6 i 6E standardima, TP-Link najavljuje niz novih „prvih ikada“ Wi-Fi 7 rutera zasnovanim na dolazećim IEEE specifikacijama. Wi-Fi 7 koji nosi tehnički naziv 802.11BE je dolazeći naslednik standarda Wi-Fi 6 i 6E sa očiglednim poboljšanjima kao što su veće brzine i smanjena latencija. Wi-Fi 7 će omogućavati uređajima da se povežu na dva spektra istovremeno (5Ghz i 6Ghz) koristeći MLO (Multi-Link Operation) funkcionalnost. Poput prethodnih generacija, ovaj standard će podržavati kompatibilnost sa uređajima koji podržavaju Wi-Fi 6, 5 i starije standarde ali ćete morati da kupite nove uređaje kako biste iskoristili prednosti Wi-Fi 7 standarda koji donosi kanale višeg kapaciteta od 320 MHz (Wi-Fi 6E podržava kanale do 160 MHz).

Prvi među novim TP-Link ruterima je četvoropojasni flegšip model Archer BE900 koji izgleda kao hard disk sa LED svetlima i ekranom na dodir. Prevlačenjem prsta preko ekrana možete da podesite da bude prikazan sat, temperatura ili parametri bežičnog interneta, a LED svetla mogu na primer da kreiraju emotikon koji namiguje. Druge funkcije uključuju podršku za OpenVPN i privatnu IoT mrežu za pametne uređaje.

BE900 podržava bežične brzine do 24 Gb/s, što je manje od 40 Gb/s koje Wi-Fi 7 u teoriji može da podrži, ali i dalje je više nego duplo brže od prethodnog Archer Wi-Fi 6E rutera ove kompanije.

Stariji uređaji takođe mogu da koriste prednosti Archerove dve mreže od po 5 GHz koje podržavaju brzine do 6 Gb/s, a ako vam ISP to dozvoljava, Archer može da podrži internet servis do 10 Gb/s. Model BE900 nudi kombo 10Gb SFP+Fiber WAN opciju kao i dodatni WAN port od 10 Gb a možete ih koristiti i u LAN-u. Takođe dobijate i četiri 2,5 G eternet porta kako biste mogli da napravite sopstvenu brzu žičanu mrežu.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde