TP-Link sa svojom poslednjom generacijom rutera prelazi direktno na Wi-Fi 7

Najnovija kolekcija rutera ove kompanije uključuje novodizajnrani Archer BE900 četvoropojasni ruter sa cenom od 700$ i dolazeći GE800 gejming ruter.

Pre nego što ste čak imali priliku da se umorite od slušanja o Wi-Fi 6 i 6E standardima, TP-Link najavljuje niz novih „prvih ikada“ Wi-Fi 7 rutera zasnovanim na dolazećim IEEE specifikacijama. Wi-Fi 7 koji nosi tehnički naziv 802.11BE je dolazeći naslednik standarda Wi-Fi 6 i 6E sa očiglednim poboljšanjima kao što su veće brzine i smanjena latencija. Wi-Fi 7 će omogućavati uređajima da se povežu na dva spektra istovremeno (5Ghz i 6Ghz) koristeći MLO (Multi-Link Operation) funkcionalnost. Poput prethodnih generacija, ovaj standard će podržavati kompatibilnost sa uređajima koji podržavaju Wi-Fi 6, 5 i starije standarde ali ćete morati da kupite nove uređaje kako biste iskoristili prednosti Wi-Fi 7 standarda koji donosi kanale višeg kapaciteta od 320 MHz (Wi-Fi 6E podržava kanale do 160 MHz).

Prvi među novim TP-Link ruterima je četvoropojasni flegšip model Archer BE900 koji izgleda kao hard disk sa LED svetlima i ekranom na dodir. Prevlačenjem prsta preko ekrana možete da podesite da bude prikazan sat, temperatura ili parametri bežičnog interneta, a LED svetla mogu na primer da kreiraju emotikon koji namiguje. Druge funkcije uključuju podršku za OpenVPN i privatnu IoT mrežu za pametne uređaje.

BE900 podržava bežične brzine do 24 Gb/s, što je manje od 40 Gb/s koje Wi-Fi 7 u teoriji može da podrži, ali i dalje je više nego duplo brže od prethodnog Archer Wi-Fi 6E rutera ove kompanije.

Stariji uređaji takođe mogu da koriste prednosti Archerove dve mreže od po 5 GHz koje podržavaju brzine do 6 Gb/s, a ako vam ISP to dozvoljava, Archer može da podrži internet servis do 10 Gb/s. Model BE900 nudi kombo 10Gb SFP+Fiber WAN opciju kao i dodatni WAN port od 10 Gb a možete ih koristiti i u LAN-u. Takođe dobijate i četiri 2,5 G eternet porta kako biste mogli da napravite sopstvenu brzu žičanu mrežu.

upoznajmo se, klik > Like

ne propustite

Povezani naslovi

Panasonic NOVITETI 2020!

Panasonic je nedavno u Občanskoj Plovárni u Pragu...

Cambridge Audio Evo CD

Evo CD je jedan od uže specijalizovanih proizvoda...

Vaš sledeći TV bi mogao da bude džinovski...

U Las Vegasu se u svemu preteruje, pa...

Riego automatski sistem za zalivanje kućnih biljaka

Novi dekorativni kućni sistem za navodnjavanje po imenu...

Kako pametne tehnologije mogu da vam pomognu u...

Podatak da je LG ThinQ, aplikacija, koja omogućava...

Eight Sleep Pod Pro je sasvim moguće krevet/dušek...

U filmo Ostrvo, protagonisti po imenu Lincolnc Six-Echo...

HP ENVY Pro 6455 štampač za potrebe vašeg...

HP ENVY Pro 6455 multifunkcionalni štampač predstavlja ekonomičnu...

Moćan i kompaktan usisivač idealan za svaki dom

Tehnologija 21. veka je napredovala u svakom pogledu....

USKORO: Poznati nemački brend u Beogradu na vodi!

Kompanija Miele, vodeći svetski proizvođač premijum aparata za...

Kompanija Technics predstavlja integrisano pojačalo SU-G700M2

Kompanija Technics planira da izbaci svoje najnovije integrisano...
- Advertisement -

Možda vas interesuje...

Sdsm+ Suzuki dijagnostički sistem mobile plus

Uživajte u komfornom životu na vodi sa ovom...

Dobro došao Suzuki DF300B

Kompanija Suzuki Motor Corporation sa zadovoljstvom predstavlja potpuno...

Sea Ray 250 Sun Sport – Zagarantovana zabava

Sea Ray 250 Sun Sport je pravi brod...

Jeanneau DB 37 – Novo iskustvo dnevnog krstarenja

Sa tako posebnim dizajnom, Jeanneau DB 37 može...

Sea Ray SLX 260 – Čista radost

Profil mu je brz i sportski, enterijer je...

Maserati GranTurismo Trofeo PrimaSerie 75th – 1 od...

Maserati GranTurismo Trofeo PrimaSerie 75th nastaje na 75....

Jeanneau Cap Camarat 10.5 CC – Najveći model...

Jeanneau predstavlja najveći model sa centralno postavljenom konzolom...

Sea Ray 320 Sundancer Coupe – Kruzer sa...

Kruzer ili gliser, kako god da nazovete Sea...

Saxdor 270 GTO – Sledeća velika senzacija

Saxdor je na međunarodnom sajmu nautike u Sautemptonu...

X-Boat 37 – Kreiran da oduševi

X-Boat 37 odlikuju izuzetan dizajn i prostrane korisne...
Pre nego što ste čak imali priliku da se umorite od slušanja o Wi-Fi 6 i 6E standardima, TP-Link najavljuje niz novih „prvih ikada“ Wi-Fi 7 rutera zasnovanim na dolazećim IEEE specifikacijama. Wi-Fi 7 koji nosi tehnički naziv 802.11BE je dolazeći naslednik standarda Wi-Fi 6 i 6E sa očiglednim poboljšanjima kao što su veće brzine i smanjena latencija. Wi-Fi 7 će omogućavati uređajima da se povežu na dva spektra istovremeno (5Ghz i 6Ghz) koristeći MLO (Multi-Link Operation) funkcionalnost. Poput prethodnih generacija, ovaj standard će podržavati kompatibilnost sa uređajima koji podržavaju Wi-Fi 6, 5 i starije standarde ali ćete morati da kupite nove uređaje kako biste iskoristili prednosti Wi-Fi 7 standarda koji donosi kanale višeg kapaciteta od 320 MHz (Wi-Fi 6E podržava kanale do 160 MHz). Prvi među novim TP-Link ruterima je četvoropojasni flegšip model Archer BE900 koji izgleda kao hard disk sa LED svetlima i ekranom na dodir. Prevlačenjem prsta preko ekrana možete da podesite da bude prikazan sat, temperatura ili parametri bežičnog interneta, a LED svetla mogu na primer da kreiraju emotikon koji namiguje. Druge funkcije uključuju podršku za OpenVPN i privatnu IoT mrežu za pametne uređaje. BE900 podržava bežične brzine do 24 Gb/s, što je manje od 40 Gb/s koje Wi-Fi 7 u teoriji može da podrži, ali i dalje je više nego duplo brže od prethodnog Archer Wi-Fi 6E rutera ove kompanije. Stariji uređaji takođe mogu da koriste prednosti Archerove dve mreže od po 5 GHz koje podržavaju brzine do 6 Gb/s, a ako vam ISP to dozvoljava, Archer može da podrži internet servis do 10 Gb/s. Model BE900 nudi kombo 10Gb SFP+Fiber WAN opciju kao i dodatni WAN port od 10 Gb a možete ih koristiti i u LAN-u. Takođe dobijate i četiri 2,5 G eternet porta kako biste mogli da napravite sopstvenu brzu žičanu mrežu.