Mercedes-Benz zalazi u segment mikromobilnosti sa sklopivim e-skuterom

Prvi skuter na daljinsko upravljanje

U pitanju je električni skuter, prvo takvo vozilo brenda Mercedes-Benz koji se odlučio da zakorači u sve popunjenije tržište mikromobilnosti za prevoz na kratke udaljenosti.

Razvijen u saradnji sa švajcarskom kompanijom Micro Mobility Sytems AG, sklopivi eScooter ima elektromotor snage 500W koji ga pokreće do prilično nežnih 20 km/h, dok mu baterija od 1,8 Ah daje autonomiju od 25 km.

Prednje i zadnje vešanje garantuje udobnu vožnju, a gumeni točkovi prečnika 20 cm daju mu solidne šanse da će bez većih problema savladati neočekivane džombe na putu kao i neravne površine poput kaldrme.

Ovaj elegantni eScooter od 13,5 kg takođe ima i teleskopski stub volana koji se može podešavati prema visini vozača, a tu je i ergonomska drška volana na kojoj se sa desne strane nalazi ručica gasa, a sa leve kočnica.

Centralno postavljeni ekran pruža informacije o brzini, stanju baterije i režimu vožnje, ali ukoliko skuter uparite sa vašim smartfonom, koji možete zakačiti na dršku volana, možete dobiti i uvid u dodatne parametre.

Prednje i zadnje svetlo čine omog električnog dvotočkaša pogodnim za drumsku upotrebu, a zadnja doboš kočnica i nožna kočnica na zaštitnoj ploči garantuju da ćete moći bezbedno da prikočite kada to bude neophodno.

U ovom renomiranom proizvođaču automobila kažu da se eScooter dizajnirali da bude dugotrajan i tvrde da ova mašina može da pređe bar 5.000 km pre nego što počne da pokazuje neke ozbiljnije znake habanja.

U Mercedesu takođe kažu da oni vide ovaj električni skuter kao sredstvo kojim će vozači preći „poslednji kilometar“ na svom putu.

Drugim rečima, izvadiće ga iz prtljažnika svog automobila ili će ga poneti metroom, a onda će vozeći eScooter preći kratku razdaljinu od parkinga ili metro stanice do svog krajnjeg odredišta.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde