Spear Ninox 40 mikro-taktički dron sistem: Sposoban da ubije

Kompanija Spear je specijalizovana za razvoj bespilotnih vazdušnih sistema a ovaj mališan koga vidite ovde zove se Ninox 40 mikro-taktički dron sistem i jedna je od zvezdi u njihovom arsenalu. Ime Ninox 40 mikro-taktički dron sistem možda ne zvuči nešto posebno ali budite uvereni, ova bespilotna letelica je vrlo opasna. Ono po čemu se Ninox 40 izdvaja je to što je to dron koji se može lansirati ručno dok ste u pokretu (bukvalno dok se krećete) ili iz standardnog minobacača od 40 mm za svega nekoliko sekundi.

Ovaj učaureni dron je veličine običnog sklopivog kišobrana a težak je svega 250 g i opremljen je baterijom koja je dovoljna za 30 minuta letenja. Kada ga lansirate u vazduh, on izbacuje četiri nožice od kojih svaka ima po jedan rotor i nastavlja da leti bez problema. Ono što je zadivljujuće je brzina kojom je Ninox 40 u stanju da se orijentiše u 3D prostoru i poleti čim se rotori aktiviraju. Sve od lansiranja do pokretanja rotora i početka letenja se dešava u razmaku od par sekundi. Vrlo impresivno.

Sistem je ojačan kako bi mogao da izdrži u teškim okruženjima kao što je ratište, a svaka letelica može da se pohvali izdašnim ISTAR sposobnostima (obaveštajne operacije, nadzor, lociranje meta i izviđanje), dnevnom i noćnom kamerom za unapređeno situaciono pozicioniranje i automatskim praćenjem.

Kada se vine u vazduh, njime se može lako upravljati u pokretu ili ga možete prebaciti u potpuno autonomni režim, a kamera koju poseduje šalje sliku na nosivi uređaj koji se dobija uz dron. Da dobro ste pročitali. Ekran možete nositi na grudima. Sistem takođe podržava mrežno povezivanje za upravljanje većim brojem bespilotnih letelica.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde