Najmanji i najvažniji – NOVA Toyota Yaris

Toyotin evropski bestseler oduševljava vozače već dvadeset godina, a vredan jubilej obeležen je posebnim izdanjem koje dolazi s čuvenom Mystic Gold metalik nijansom zlatne boje koja je korišćena pri lansiranju prve generacije Yarisa.

Tokom dve decenije i tri generacije Yaris je postao jedan od najvažnijih modela u ponudi Toyote. Yaris je najprodavanija Toyota u Evropi, a proizvodi se lokalno – u Francuskoj (Valenciennes).

Ovaj izuzetan automobil B segmenta tržišta, za 2019. godinu doteran je u skladu s jubilejom. Dobio je nove elemente opreme, poput maske hladnjaka, okvira maglenki i obloga retrovizora u tamno sivoj boji, kao i crnih C stubova s oznakom Y20 (od paketa opreme Sol). Novi su Gray Machined 15-inčni aluminijumski naplaci za paket opreme Sol, dok se verzije Bi-Tone i Bi-Tone Limited Edition isporučuju s alu naplacima od 16 inča.

Enterijer paketa Sol, na koji se nadovezuju Bi-tone i Bi-tone Limited Edition, ulepšan je tamno sivim detaljima na centralnoj konzoli, upravljaču i ručici menjača. Tu su i Satin Chrome okviri na zvučnicima i ventilacionim otvorima, kao i novi dizajn presvlaka sa Y20 logotipom. Oznaka jubileja postavljena je i na instrument tablu.


Bi-tone i Bi-tone Limited Edition, u odnosu na verziju Sol imaju tamno sivi krov, zadnji krovni spojler, LED dnevna i zadnja svetla, kao i električne komande na svim bočnim prozorima (Sol samo napred). Izbor boja za Yaris Bi-tone podrazumeva kombinaciju Ash Grey krova sa srebrnom, crnom i perla belom. Posebno interesantna je kombinacija za verziju Bi-tone Limited Edition koja nas čuvenom zlatnom nijansom Mystic Gold vraća u vreme veoma uspešnog lansiranja prve generacije Yarisa.

Yaris Bi-tone Limited Edition proizveden je u samo 3000 primeraka, pokreće ga benzinski motor 1.5 VVT-iE maksimalne snage 82 kW (111 KS), a deo te posebne serije nedavno je stigao i u prodajne salone Toyotine ovlašćene mreže u Srbiji.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde