Kako koristiti unutrašnju navlaku vreće za spavanje

Unutrašnje navlake za spavanje mogu pružiti dodatnu udobnost, čuvati vašu vreću čistom i pomoći vam da ostanete topli tokom spavanja. Evo kako ih koristiti.

Unutrašnje navlake za spavanje su prilično svestrani komadi opreme. Mogu pružiti dodatnu toplotu kada temperature padnu, mogu pomoći u održavanju higijene i čak se mogu koristiti kao samostalna vreća za spavanje u veoma toplim noćima. Ali, kako da ih najbolje iskoristite? Hajde da dublje istražimo kako koristiti unutrašnju navlaku za spavanje kako biste bili pravilno opremljeni sa svim neophodnim znanjem za vašu sledeću avanturu.

Ako tražite unutrašnju navlaku za spavanje, prvo je važno razumeti koja je najbolja za vas. S obzirom na to da postoji mnogo različitih stilova i materijala, hajde da pogledamo prednosti i nedostatke najpopularnijih vrsta:

  • Ulošci od pamučnih vreća za spavanje su najosnovniji (i najjeftiniji) tipovi uložaka koji postoje. Oni obezbeđuju zaštitni sloj između vas i vaše vreće za spavanje kako bi sprečili da se zaprlja – ali oni čine nešto više od toga. Razumno teški i glomazni za ono što jesu, možda neće biti vaš prvi izbor za nošenje na dugim putovanjima kada je težina velika. A kako ne čine mnogo da povećaju toplinu vaše torbe, nisu tako svestrane kao druge opcije.
  • Svilene vreće za spavanje su još jedan popularan stil. Mekani, udobni i ultra prozračni, oni – poput pamučnih uložaka – pružaju zaštitni sloj između vas i vaše vreće za spavanje, čime sprečavaju da se vreća zaprlja, tako da retko (ako ikada) morate da je perete. Međutim, za razliku od pamuka, svila je mnogo mekši, lakši i čvršći materijal. To znači da je znatno udobnija za spavanje, manje se pakuje i teži mnogo manje.
  • Ulošci za vreće za spavanje od flisa ili termolita su idealni ako tražite toplu podlogu za vreću za spavanje koja može produžiti život vaše torbe za tri godišnja doba u zimu. One pružaju istu zaštitu kao pamučne i svilene obloge, a istovremeno su znatno toplije. Sea to Summit’s Reactor Liner dodaje do 8°C vašoj vreći za spavanje, što je više nego dovoljno da pretvorite vreću za spavanje za dve sezone u trosezonsku postavu ili učinite vreću za spavanje za tri sezone upotrebljivom tokom cele godine. Međutim, sa težinom između 250 g i 700 g, ovi su teži i teže se mogu pakovati od svojih pamučnih ili svilenih kolega.
  • Ulošci vreća za spavanje od merino vune su možda najbolji izbor za sveobuhvatne performanse. Ulošci od merino vune štite vašu vreću za spavanje, pružaju pristojan nivo dodatne topline, spakuju se relativno lako i nisu mnogo teški. Idealni su za razne upotrebe i, zahvaljujući antimikrobnim svojstvima merino vune, ne upijaju mirise tako brzo kao mnogi drugi materijali, što znači da ne morate da ih perete toliko često.

Korišćenje futrola za spavaću vreću je izuzetno jednostavno: zapravo, ako ste ikada koristili spavaću vreću, već ste vešti u tome. Sve što treba da uradite je da ih raširite unutar vaše vreće, a zatim uđete unutra kao da je ne koristite. Kada ste sve dobro stegli, futrole za spavaću vreću postaju važan deo vašeg sistema za spavanje. Kada se vi pomerate, one se pomeraju; a vaša spavaća vreća takođe ide u istom smeru. Međutim, leti, kada koristite futrolu za spavaću vreću zajedno sa spavaćom vrećom koja nije zatvorena čvrsto, često se možete zapetljati u vreći jer se slojevi kreću u različitim pravcima tokom noći.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde

Povezani naslovi

Možda Vas interesuje

Pametne uređaje za kuću postavite na...

Transformisanje običnog stana u tehnološki pejzaž sa pametnim uređajima donosi brojne koristi u život jedne osobe....

FlyNow eCopter nije Multicopter

FlyNow Aviation eCopter je inovativni električni vertikalni let (eVTOL) avion koji je napravljen da transformiše gradsku...

Kaspersky upozorava: Primetan porast digitalnog nasilja

Stalkerveri najčešće izgledaju kao legitimne aplikacije za zaštitu od krađe podataka ili roditeljske kontrole nad pametnim...

Zeiss donosi holograme na masovno tržište

Dok se već nekoliko godina koristi za potrebe NASA-e i ESA-e, Multifunkcionalna pametna stakla sa hologramsom...

Najnovije nadogradnje Wi-Fi mreže sedme generacije...

Wi-Fi alijansa sada zvanično sertifikuje uređaje koji podržavaju Wi-Fi 7, narednu generaciju bežičnog internet-a za kućne...

Šta donosi ažuriranje One UI 6.1?...

Ažuriranje One UI 6.1 će biti dostupno za seriju Galaxy S23, S23 FE, Z Fold5, Z...

Clear 2 je šaljiva aplikacija za...

Clear je bio jedna od najzanimljivijih, najinovativnijih i najlepših aplikacija za to-do listu. Umesto dugmića i...

Top 5: vidžetea za vremensku prognozu...

Iako je vreme tema o kojoj se samo usput priča tokom neobaveznog razgovora, to je jedan...

Saudijska Arabija gradi futuristički skijaški centar...

Ništa ne odstupa više od slike koju većina ljudi ima o Saudijskoj Arabiji od zimske čarolije....

Naredna dimenzija u prilagođavanju

Ski čizme su tradicionalno kasnile za snowboard čizmama kada je u pitanju praktičnost zakopčavanja. BOA sistem,...