MERCEDES-AMG SL – NOVO IZDANJE IKONE

Svojim uzbudljivim dizajnom, najsavremenijom tehnologijom i izvanrednim voznim karakteristikama, Mercedes-AMG SL postavlja standarde u segmentu luksuznih sportskih automobila. Dizajn fascinira savršenom trijadom: kombinuje modernu Mercedes-Benz dizajnersku filozofiju sa sportskim duhom tipičnim za AMG i karakterističnim detaljima.

Sportski automobil lansiran u Štutgartu pre 70 godina odmah je postao legenda. Vizija proširenja potencijala brenda Mercedes-Benz kroz uspehe u trkama, kao rezultat proizvela je prvi SL – trkački sportski automobil koji je moguće voziti i van trkačke staze. Ubrzo nakon svog debija 1952. godine, model 300 SL nizao je uspeh za uspehom na svetskim trkačkim stazama. Nakon uspeha trkačkog automobila, 1954. godine usledio je serijski sportski automobil 300 SL (W 198), koji je zbog svojih neobičnih vrata nazvan „Gullwing”. Godine 1999. žiri automobilskih novinara proglasio ga je „sportskim automobilom veka”. Skraćenica SL do danas je ostala simbol jedne od retkih automobilskih ikona na svetu.

Sada, novi Mercedes-AMG SL vraća se svojim korenima sa klasičnim mekim krovom i sportskim karakterom. U isto vreme, luksuzni roadster sa 2+2 sedišta je posebno pogodan za svakodnevnu upotrebu i po prvi put snagu motora prenosi na put pogonom na sve točkove. Komponente visoke tehnologije kao što su AMG ACTIVE RIDE CONTROL vešanje sa aktivnom stabilizacijom naginjanja vozila, upravljanje zadnjom osovinom, kao i opciono dostupan AMG keramički kompozitni sistem kočnica visokih performansi i standardno dostupan DIGITAL LIGHT sa funkcijom projekcije, naglašavaju sportski duh. U kombinaciji sa AMG 4,0-litarskim V8 biturbo motorom, ovo rezultira iskustvom vožnje najvišeg nivoa.

Unutrašnjost novog Mercedes-AMG SL modela transformiše tradiciju prvog roadstera 300 SL u modernu eru. Novo izdanje savršeno kombinuje sportske vrline i luksuz. Fini materijali i pedantna izrada naglašavaju standard najvišeg nivoa udobnosti. Minimalistički enterijer modela 300 SL Roadster, opremljen visokokvalitetnim materijalima, inspirisao je dizajnere u osmišljavanju enterijera novog modela: rezultat je uzbudljiva kombinacija analognog  i digitalnog sveta – nazvana  „hiperanalogan“. Primer ovoga je potpuno digitalna instrument tabla, koja je integrisana u trodimenzionalni vizir. Standardni MBUX infotejnment sistem nudi izbor između nekoliko specifičnih stilova prikaza i različitih režima.

Prilikom lansiranja na tržište, novi SL startuje sa dva nivoa snage 4,0-litarskog AMG V8 biturbo motora. Motori se sklapaju isključivo ručno na lokaciji kompanije u Afalterbahu po principu „Jedan čovek, jedan motor“. U modelu SL 63 4MATIC+ motor razvija 430 kW (585 kS) i obezbeđuje maksimalni obrtni moment od 800 Nm. Ubrzanje od 0 do 100 km/h traje samo 3,6 sekundi, a maksimalna brzina je 315 km/h. U modelu SL 55 4MATIC+, V8 jedinica razvija snagu od 350 kW (476 kS) i obrtni moment od 700 Nm. Sprint od mirovanja do 100 km/h traje 3,9 sekundi, a maksimalna brzina je 295 km/h. Kasnije će deo ponude biti i SL kao moćan Performance hybrid. AMG E PERFORMANCE strategija zasniva se na vodećim principima ponude elektrifikovanog pogonskog sklopa koji dodatno poboljšava dinamiku vožnje, a istovremeno je i visoko efikasan.

U višedecenijskoj istoriji razvoja od punokrvnog trkačkog automobila do luksuznog sportskog automobila sa otvorenim krovom, novi Mercedes-AMG SL sada postavlja još jednu prekretnicu. Kombinuje sportski duh originalnog SL-a sa jedinstvenim luksuzom i tehnološkom izvrsnošću koja karakteriše moderne Mercedesove modele. Novi Mercedes-AMG SL dostupan je za naručivanje kod Merecdes-Benz ovlašćenih partnera.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde