Novi AEHRA terenac redefiniše doživljaj unutar automobila

Smela strategija kompanije AEHRA da otključa sav potencijal koji EV platforma ima da ponudi ne samo da je rezultirala avangardnim dizajnom eksterijera, već je donela i revolucionarni koncept unutrašnjosti automobila. Izuzetno kratki prepusti ovog vozila, dugačko međuosovinsko rastojanje i potpuno ravan pod omogućili su dizajnerima kompanije AEHRA da naprave jedinstveno rešenje koje transformiše unutrašnjost vozila kako za vozače tako i za putnike.

Jedna od najinovativnijih karakteristika unutar kabine terenca kompanije AEHRA je jedinstveni HMI (Human Machine Interface) ekran koji se proteže čitavom dužinom komandne table i predstavlja pravu revoluciju u domenu automobilskog infotejnmenta.

Kada je ovaj terenac u pokretu, ekran je pozicioniran niže i prikazuje sve informacije koje su neophodne vozaču, kao što su brzina, domet, postavke grejanja i ventilacije i navigacija. Krajevi ekrana služe kao virtuelni bočni retrovizori koji prenose sliku visoke rezolucije sa dve bočne kamere koje se nalaze spolja. Kada je vozilo parkirano, putnici mogu da odaberu da podignu ekran i za tren oka pretvore ovo AEHRA vozilo u kućni bioskop ili kancelariju.

Što se tiče estetike, sedišta izgledju poput onih u superautomobilima i pružaju odličnu podršku vozačima koji žele maksimalno da eksploatišu izvanredne performanse ovog terenca i ultraagilno upravljanje. Međutim, sedišta su dosta svojih odlika, poput male mase, snažne konstrukcije i optimalnog komfora, takođe pokupila iz aeronautičke industrije.

Napravljena od aluminijuma, kompozita ugljeničnih vlakana koji se može reciklirati i kože, sedišta pružaju nivo komfora koji je rezervisan za putnike koji lete prvom klasom. To je još primetnije ljudima koji sede pozadi, gde zahvaljujući postojanju pregršt prostora za noge, putnici mogu da nagnu svoja sedišta unazad i komotno odmore ako to požele, budući da AEHRA terenac garantuje opuštajuću vožnju sa ultraniskim nivoom buke.

upoznajmo se, klik > Like

ne propustite

Povezani naslovi

Casio Oceanus “MAKI-E”: Ne postoje dva ista...

Casio G-Shock opet postaje član postave ove godine, dok...

SEGWAY VILLAIN I SEGWAY FUGLEMAN – HIBRIDNA UTV...

Nova SEGWAY linija obuhvata modele FUGLEMAN (terenska/rekreativna vožnja)...

Projekat kompanije Suzuki – Za čist okean

Suzuki je uvek fokusiran na pružanje ultimativnog nautičkog...

Saver – Čistokrvni Sicilijanac

Čista volja za poštovanjem graditeljske tradicije drevnih brodogradilišta...

K2 Mindbender Alliance – Solidna ski cipela i...

Nova Mindbender Alliance pancerica brenda K2 ima ozbiljnu,...

POTPUNO Novi Dacia Sandero Stepway i Logan

Spoljašnji dizajn novog Sandera Stepway i Logana je...

Najnoviji Omega Speedmaster Moonwatch je pravi pravcati klasik...

Ljudima koji nisu zaluđenici u horologiju se može...

„CARS – MEANING OF LIFE“ – PRIČA O...

Teško je zamisliti da se na našim prostorima...

Wilson predstavlja prvu 3D štampanu košarkašku loptu bez...

Wilson je zvanično predstavio svoj prototip 3D štampane košarkaške...

Suzuki marine – Stogodišnjica iskustva u motornoj industriji

Suzuki će 2020. godine proslaviti stotu godišnjicu poslovanja. Sa...
- Advertisement -

Možda vas interesuje...

Sdsm+ Suzuki dijagnostički sistem mobile plus

Uživajte u komfornom životu na vodi sa ovom...

Dobro došao Suzuki DF300B

Kompanija Suzuki Motor Corporation sa zadovoljstvom predstavlja potpuno...

Sea Ray 250 Sun Sport – Zagarantovana zabava

Sea Ray 250 Sun Sport je pravi brod...

Jeanneau DB 37 – Novo iskustvo dnevnog krstarenja

Sa tako posebnim dizajnom, Jeanneau DB 37 može...

Sea Ray SLX 260 – Čista radost

Profil mu je brz i sportski, enterijer je...

Maserati GranTurismo Trofeo PrimaSerie 75th – 1 od...

Maserati GranTurismo Trofeo PrimaSerie 75th nastaje na 75....

Jeanneau Cap Camarat 10.5 CC – Najveći model...

Jeanneau predstavlja najveći model sa centralno postavljenom konzolom...

Sea Ray 320 Sundancer Coupe – Kruzer sa...

Kruzer ili gliser, kako god da nazovete Sea...

Saxdor 270 GTO – Sledeća velika senzacija

Saxdor je na međunarodnom sajmu nautike u Sautemptonu...

X-Boat 37 – Kreiran da oduševi

X-Boat 37 odlikuju izuzetan dizajn i prostrane korisne...
Smela strategija kompanije AEHRA da otključa sav potencijal koji EV platforma ima da ponudi ne samo da je rezultirala avangardnim dizajnom eksterijera, već je donela i revolucionarni koncept unutrašnjosti automobila. Izuzetno kratki prepusti ovog vozila, dugačko međuosovinsko rastojanje i potpuno ravan pod omogućili su dizajnerima kompanije AEHRA da naprave jedinstveno rešenje koje transformiše unutrašnjost vozila kako za vozače tako i za putnike. Jedna od najinovativnijih karakteristika unutar kabine terenca kompanije AEHRA je jedinstveni HMI (Human Machine Interface) ekran koji se proteže čitavom dužinom komandne table i predstavlja pravu revoluciju u domenu automobilskog infotejnmenta. Kada je ovaj terenac u pokretu, ekran je pozicioniran niže i prikazuje sve informacije koje su neophodne vozaču, kao što su brzina, domet, postavke grejanja i ventilacije i navigacija. Krajevi ekrana služe kao virtuelni bočni retrovizori koji prenose sliku visoke rezolucije sa dve bočne kamere koje se nalaze spolja. Kada je vozilo parkirano, putnici mogu da odaberu da podignu ekran i za tren oka pretvore ovo AEHRA vozilo u kućni bioskop ili kancelariju. Što se tiče estetike, sedišta izgledju poput onih u superautomobilima i pružaju odličnu podršku vozačima koji žele maksimalno da eksploatišu izvanredne performanse ovog terenca i ultraagilno upravljanje. Međutim, sedišta su dosta svojih odlika, poput male mase, snažne konstrukcije i optimalnog komfora, takođe pokupila iz aeronautičke industrije. Napravljena od aluminijuma, kompozita ugljeničnih vlakana koji se može reciklirati i kože, sedišta pružaju nivo komfora koji je rezervisan za putnike koji lete prvom klasom. To je još primetnije ljudima koji sede pozadi, gde zahvaljujući postojanju pregršt prostora za noge, putnici mogu da nagnu svoja sedišta unazad i komotno odmore ako to požele, budući da AEHRA terenac garantuje opuštajuću vožnju sa ultraniskim nivoom buke.