Richard Mille i Ferrari napravili su najtanji sat na svetu

Model RM UP-01 Ferrari je definicija visokih performansi.

Puno ime sata je Richard Mille RM UP-01 Manual Winding Ultraflat Ferrari i on predstavlja rezultat godina rada, desetina protoripova i preko 6.000 sati razvoja i laboratorijskih testova uz zajedničke napore tima kompanije Richard Mille i inženjera kompanije Ferrari. Uprkos tome, ovaj sat je iznenadio ceo horološki svet – i ne samo zbog toga koliko je impresivan.

Koliko je debeo? 1,75 mm. A mehanizam je debeo svega 1,18 mm.

Ono što je posebno zadivljujuće kod modela RM UP-01 Ferrari je to što za razliku od mnogih drugih ultratankih satova on koristi tradicionalni sklop mehanizma i kućišta umesto da ima poklopac kućišta koji je u isto vreme i osnovna ploča.

Ovaj sat je plod prave saradnje. Tokom razvoja modela RM UP-01 Ultraflat, inženjeri kompanija Audemars Piguet i Richard Mille razvili su novu vrstu zapinjače sa balansnim točkom od titanijuma čime je drastično smanjena debljina mehanizma i obezbeđena ista sigurnost kao i kod konvencionalnih švajcarskih zapinjača.

Prednost ovoga je to što mehanizam modela RM UP-01 Ultraflat na ručno navijanje, uprkos svom nezamislivo tankom dizajnu, može da izdrži ubrzanja od preko 5.000 G, vodootporan je do 10 m i ima rezervu snage od 45 sati.

Sa šrafcigerom možete da navijete sat kao i da podesite vreme. To je novo rešenje i predstavlja odličnu alternativu konvencionalnoj krunici, i čini da se osećate kao mehaničar koji popravlja neki Ferrari superautomobil.

Ovaj sat je napravljen u ograničenoj seriji od svega 150 komada i cena je frapantnih 1.888.000 $.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde