Kompaktan, moćnog izgleda, potpuno novog dizajna spreman za grad!

Potpuno nova Toyota Aygo X jedinstven je krosover u A-segmentu, dizajniran i proizveden u Evropi kako bi zadovoljio potrebe urbanog i prigradskog života u Evropi.

Da bi potpuno novi Aygo X učinila najboljim izborom u segmentu, Toyota je širom kontinenta sprovela temeljno istraživanje o potrebama za gradsku vožnju, osluškujući želje kupaca za elegantnim, kompaktnim i samouverenim automobilom.

Rezultat je najnoviji kompaktni automobil u Toyotinoj gami, izrađen na veoma uspešnoj GA-B platformi Toyota Global New Architecture (TNGA), prvi put predstavljenoj s novim Yarisom — aktuelnim automobilom godine 2021. u Evropi — i potom nedavno s modelom Yaris Cross.

Bilo da se nalazite u gradu ili na otvorenom putu, istinski sjajan automobil A-segmenta mora da se ističe skladnošću i okretnošću, kako bi ulio poverenje vozaču. Takođe, treba da stvori i prenese emocije, a istovremeno da spoji najbolja tehnološka dostignuća u kompaktno pakovanje koje je ekonomično u vožnji.

Potpuno novi Aygo X donosi sve to, ali i više, kako bi postao ono što evropski kupci žele od automobila A segmenta.

„A-segment nam je veoma važan, ne samo zato što donosi mnogo novih kupaca Toyoti. Istovremeno nam pomaže da ispunimo svoju misiju kako bismo svima pružili pravo rešenje za mobilnost”. Andrea Carlucci, Vice President, Product&Marketing, Toyota Motor Europe

Više nego ikad, novi Tojotini kupci zahtevaju sjaj, prepoznatljivost i priliku da pokažu svoj karakter. Nastavljajući razvoj na vodećoj ikoni stila A-segmenta, ED² je započeo dizajniranje koncepta automobila posebno za takve kupce.

„Svako zaslužuje kul auto. Kada pogledam Aygo X Prologue, zaista sam ponosan što mogu reći da je naš ED² tim kreirao upravo takav automobil. Uzbuđen sam jer vidim da to donosi revoluciju u segment”. Ian Cartabiano, Design Director, Toyota European Design and Development

Posle uspešnog predstavljanja i pozitivnog prijema privlačnog „Sparkling Chilli Red“ Aygo X Prologuea, projekat Aygo X je prebačen u Styling odeljenje Toyote Motor Europe u Belgiji.

Kardamon (Cardamom) donosi utisak stila i elegancije, pružajući prefinjenu i zapostavljenu estetiku, s uočljivom primesom zelene boje.

Čili (Chilli) je vatrena i vrhunska boja koja privlači poglede prolaznika toplim i dubokim odsjajem nijansi zahvaljujući finom svetlucanju plavih metalik perlica u crvenoj boji.

Đumbir (Ginger) je prefinjena i postojana bež boja koja svojom toplom nijansom nagoveštava duh avanture.

Kleka (Juniper) daje mladalački ton s nagoveštajem muževnosti, plava je i stvorena posebno za ovaj model, dajući mu ledenu hladnoću obogaćenu suptilnim crvenkastim nijansama.

Svaka od ovih moćnih začinskih boja u naglašenom je kontrastu s crnim krovom, kao i zadnjim delom, zbog čega se Aygo X nepogrešivo izdvaja i prepoznaje.

Tema inspirisana začinima ne završava se na površini. Istaknuti detalji u unutrašnjosti takođe su u skladu s bojama eksterijera, i kabini daju prepoznatljiv dizajn, uključujući kontrolnu tablu i centralne elemente. Pažljiviji pogled na sedišta otkriva simbol „X“, diskretno prošiven na tkanini. Ime modela Aygo X je elegantno primenjeno i na prednjim svetlima ozbiljnog izgleda kako bi se naglasio snažan i jedinstven identitet.

„Dvobojni izgled Toyote Aygo X odmah privlači pažnju ljudi. Jasno je da to nije samo detalj. To je sastavni deo dizajna”. Anastasiia Stoliarova, Aygo X Product Planner, Toyota Motor Europe

Još “začinjenije”, ograničeno izdanje modela Aygo X, u Cardamom verziji, biće dostupno već tokom prvih šest meseci prodaje, s dodatnim, matiranim detaljima mandarina boje – u narandžastoj boji po celom automobilu, sa izraženim prugama na spoljašnjosti, kao i na posebnim mat crnim aluminijumskim točkovima dijagonale 18 inča. Tema nazvana Mandarina se takođe ponavlja na unutrašnjim panelima i dizajnu tkanine sedišta.

Toyota Smart Connect prvenstveno obuhvata veliki ekran osetljiv na dodir visoke rezolucije i dijagonale od 9 inča, ambijentalno osvetljenje i bežično punjenje, nudeći korisnicima besprekorno iskustvo s pratećom MyT aplikacijom za pametne telefone.

„Izgledom svetala modela Aygo X uspeli smo da prednji deo učinimo privlačnim i sigurnim. Ili, rečeno Toyotinim dizajnerskim rečnikom – ‘poželjnim'”.
Tadao Mori, Head of Styling, Toyota Motor Europe

Dizajniran i proizveden u Evropi, za evropske kupce, potpuno novi Aygo X će svoj stil u evropskim gradovima lansirati već 2022. godine.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde