Samsung Electronics predstavlja nove linije Odyssey OLED, Smart Monitor i ViewFinity za 2024. godinu

Samsung Electronics najavio je globalno uvođenje Odyssey OLED gejming monitora, Smart Monitora i ViewFinity linije monitora za 2024. godinu.

Novi, nadograđeni modeli donose funkcije kakve korisnici žele, kao i neke koje ne očekuju – za nova iskustva bez obzira na koji način koriste svoje monitore. Odyssey linija nudi OLED iskustvo na još višem nivou i nove AI mogućnosti na modelu Odyssey OLED G8. Smart Monitor linija pruža još više radosti sa poboljšanim funkcijama zabave, a tu je i Smart Monitor M8 na bazi AI, dok ViewFinity linija donosi unapređenu povezanost za stvaranje kompletne radne stanice.

„Naša najnovija linija monitora pruža širok spektar mogućnosti korisnicima širom sveta i kreiraju bolje iskustvo, bez obzira kako ih ljudi koriste“, izjavio je Hun Čang, izvršni potpredsednik segmenta vizuelnih prikaza u kompaniji Samsung Electronics i dodao: Od revolucionarnog Odyssey OLED gaming monitora do multifunkcionalnih iskustava na Smart Monitor i ViewFinitiy liniji, Samsung ostaje predan redefinisanju tržišta i pružanju vrhunskih tehnologija svojim korisnicima.“

Odyssey OLED serija: Vizuelna izvrsnost sa novim funkcijama za sprečavanje burn-in ekrana 

Odyssey OLED

Odyssey OLED modeli za 2024. godinu proširuju Samsung portfolio OLED performansi sledeće generacije sa novim  Odyssey OLED G8 (model G80SD) i Odyssey OLED G6 (model G60SD) monitorima.

Odyssey OLED G8 je prvi ravan 32-inčni Samsung OLED gejming monitor sa 4K UHD (3840 x 2160) rezolucijom i formatom prikaza 16:9. Ima stopu osvežavanja od 240 Hz i vreme odziva od 0,03 ms iz sive u sivu boju (GtG) za ultrabrzo i nesmetano igranje. Odyssey OLED G6 je 27-inčni monitor sa QHD (2560 x 1440) rezolucijom i formatom prikaza od 16:9. Zahvaljujući stopi osvežavanja od 360 Hz i vremenom odziva od 0,03 ms GtG, gejmeri lako savlađuju igre pune akcije.

Novi Odyssey OLED G8 je prvi Samsung OLED gejming monitor na bazi AI. NQ8 AI Gen3 procesor, isti kao onaj koji Samsung koristi za 8K TV uređaje za 2024. godinu, poboljšava sadržaj skoro do 4K rezolucije korišćenjem Samsung Gaming Huba i ugrađenih Smart TV aplikacija monitora za višu rezoluciju prilikok gejminga ili drugih oblika zabave.

Oba nova OLED modela se odlikuju novom originalnom tehnologijom zaštite od pregorevanja pod nazivom Samsung OLED Safeguard+. Ova tehnologija je prva na svetu koja sprečava pregorevanje primenom pulsirajuće toplotne cevi za monitor. Pored toga, dinamični sistem hlađenja isparava i kondenzuje sredstvo za hlađenje za pet puta efikasnije raspoređivanje toplote u odnosu na stariji metod titanijumskog lima, koji sprečava pregorevanje snižavanjem temperature u jezgru. Ovaj monitor takođe registruje statičke slike kao što su logotipi i taskbarovi i automatski smanjuje osvetljenost kako bi obezbedio druge načine sprečavanja sagorevanja.

Odyssey OLED G8 i OLED G6 nude neprikosnoven OLED kvalitet slike uz osvetljenost od 250 nita (standardno), dok funkcija FreeSync Premium Pro sinhronizuje GPU i panel ekrana kako ne bi dolazilo do prekida, kašnjenja i razdvajanja prikaza.

Nova Samsung OLED tehnologija bez odsjaja takođe čuva preciznost boja i smanjuje odsjaj, dok istovremeno održava oštrinu slike u cilju imersivnog doživljaja gledanja, čak i na dnevnoj svetlosti. Premaz male refleksije koji je optimizovan za OLED rešava pitanje sjaja i refleksije zahvaljujući novom, specijalizovanom sloju čvrstog premaza i sloju površinskog premaza.

Oba monitora nude super tanki metalni dizajn, koji im daje prepoznatljiv vizuelni identitet, dok Core Lighting+ poboljšava zabavu i gaming iskustvo sa ambijentalnim osvetljenjem koje se sinhronizuje sa ekranom. Ergonomski stalak, s podesivom visinom te potporom za naginjanje i okretanje, takođe osigurava udobnost prilikom dužih gejming sesija

Novi Odyssey OLED monitori dodatno učvršćuju vodeću poziciju Samsunga na tržištu OLED monitora. Uvode se nakon što je Samsung već ostvario prvu poziciju u globalnoj prodaji na tržištu OLED monitora samo godinu dana posle lansiranja njegovog prvog OLED modela. Ovaj uspeh potvrđuje nagli uspon kompanije Samsung u konkurentnom segmentu OLED monitora i jača njegovu posvećenost diversifikaciji svoje linije gejming monitora s modelima koji koriste vlastitu OLED tehnologiju.

Smart Monitor M8: AI procesor za kristalno čist video i zvuk

Smart Monitor M8

Pobošljana Smart Monitor linija donosi kompletan doživljaj korišćenja više uređaja istovremeno u jednom centru za pametniju zabavu i veću produktivnost. Među poboljšanim modelima za 2024. godinu su M8 (model M80D), M7 (model M70D) i M5 (model M50D).

Unapređeni 32-inčni 4K UHD Smart Monitor M8 uvodi nove funkcije na bazi AI sa NQM AI procesorom i doživljaj zabave uzdiže na još viši nivo. AI poboljšanje podiže sadržaj manje rezolucije do blizu 4K, a Active Voice Amplifier Pro koristi AI za analizu pozadinske buke u okruženju kako bi optimizovao dijalog u sadržaju koji korisnik gleda. 360 Audio režim rada je dostupan na modelu M8 i uparuje se sa Galaxy Buds slušalicama za imersivno zvučno okruženje. Video pozivi se takođe lako obavljaju uz ugrađenu SlimFit kameru preko mobilnih aplikacija sa Samsung Dexom.

Novost u celoj liniji Smart Monitora je funkcija praćenja vežbanja, koji se uparuje sa Galaxy Watch satom da bi omogućila podatke o zdravlju na ekranu u realnom vremenu, čak i dok se prikazuje sadržaj. Tako korisnici lakše prate ciljeve vežbanja i mogu više da uživaju u samom vežbanju.

Smart Monitor M8

Ove nove funkcije poboljšavaju već impresivne mogućnosti Smart Monitora. Smart TV aplikacije i Samsung TV Plus nude trenutni pristup širokom spektru striming servisa i sadržaja uživo bez potrebe za podizanjem PC sistema ili povezivanja sa drugim uređajima.

M7 model je dostupan u veličini od 32 i 43 inča sa 4K UHD (3840 x 2160) rezolucijom, osvetljenjem od 300 nita (standardno) i vremenom odziva gray-to-gray (GtG) od 4 ms. Model M5 je dostupan u veličini od 27 i 32 inča, sa FHD rezolucijom (1920 x 1080), osvetljenjem od 250 nita (uobičajeno) i vreme odziva od 4ms gray-to-gray (GtG).

ViewFinity serija: maksimalna kreativnost i lako korišćenje

ViewFinity serija

Namenjena kreativcima i profesionalcima i osmišljena za odgovornu upotrebu, najnovija ViewFinity linija obuhvata ViewFinity S8 (model S80UD), ViewFinity S7 (model S70D) i ViewFinity S6 (model S60UD).

Nadograđeni ViewFinity monitori za 2024. godinu pomažu u naporima u oblasti recikliranja jer su napravljeni od najmanje 10 odsto reciklirane plastike i ne koriste hemijske sprejove za plastične komponente. U ambalaži se takođe koristi lepak umesto spajalica za lakše rasklapanje.

Easy Setup Stand sastavlja se jednim brzim klikom, bez korištenja alata i šrafova, što omogućava brzo i lako postavljanje i uživanje u živopisnom ekranu ViewFinity monitora. Svi 2024 ViewFinity monitori podržavaju HDR10 i reprodukciju milijarde boja, što garantuje tačan prikaz, uz integrisane TÜV-Rheinland sertifikovane opcije poput Intelligent Eye Care za ublažavanje naprezanja očiju tokom dužeg vremena rada.

ViewFinity S8 nudi veličine ekrana od 27 i 31 inča, oba dolaze s 4K UHD (3840 x 2160) rezolucijom, brzinom osvežavanja od 60 Hz i svetlinom od 350 nita (uobičajeno). Takođe, sadrži USB čvorište za jednostavno povezivanje i postolje podesivo po visini. Model S80UD uključuje novi KVM prekidač za lako povezivanje i prebacivanje između dva različita ulazna uređaja, kao i USB-C priključak koji korisnicima omogućava punjenje uređaja kao što su prenosni ili tablet računari, snagom do 90 W.

ViewFinity S8

ViewFinity S7 dostupan je u veličinama od 27 i 32 inča, sadrže UHD 4K (3840 x 2160) rezoluciju,  svjetlinu od 350 nita (uobičajeno) i brzinu osvežavanja od 60 Hz. ViewFinity S6 dostupan je u veličinama od 24, 27 i 32 inča, sadrže QHD (2560 x 1440) rezoluciju, brzinu osvežavanja od 100 Hz i svetlinu od 350 nita (uobičajeno), uključujući USB čvorište i postolje podesivo po visini. Model S60UD takođe ima ugrađeni KVM prekidač i USB-C priključak (sa snagom punjenja do 90W).

Za više informacija o Samsung linijama monitora za 2024. godinu  posetite www.samsung.com.rs

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde

Povezani naslovi

Možda Vas interesuje

TOP 5: Uređaja visoke tehnologije za...

U našem modernom svetu, dve stvari ostaju konstantne: napredak tehnologije i nakupljanje prašine. Opravdanje je da...

Dyson Airstrait: Vaš frizer će biti...

Ravna, meka kosa koja ostaje takva. Dyson Airstrait je zadovoljstvo, ali ono što će vaša kosa...

iRobot Roomba Combo J9 Plus

Roomba Combo J9 Plus nudi skoro sve što možete poželjeti od visokokvalitetnog robota usisivača i čistača....

TOP 5: pametnih uređaja za kuću...

Mnogi pametni uređaji postali su stalna postavka u modernim domovima tokom cele godine. Koristite svoj pametni...

Ovo je budućnost bežičnog punjenja. Pretvara...

Kada je reč o tehnologiji bežičnog punjenja, videli smo mnogo toga. Postoje Qi punjači i magnetski...

Circle to Search na Galaxy S24...

Fenomenalni Samsung Galaxy S24 Ultra, predstavnik nove Galaxy S24 serije, predstavlja pravi zaokret u svetu tehnologije....

Streamer CXN100 je potpuno mehanički redizajn...

Cambridge Audio je otkrio svoj najnoviji i veoma očekivani muzički streamer srednjeg ranga. Novi model Cambridge...

KEF LSX II LT bežični zvučnički...

Ovaj bežični zvučnički sistem, koristi isti 4,5-inčni 11. generacije Uni-Q drajvera kao iLSX II, pri čemu...

Široki frižider sa zamrzivačem, „A“ EU...

Samsung Electronics Co., Ltd. predstavio je novi, izuzetno energetski efikasan i ekstra široki frižider sa zamrzivačem...

Revolucija pripreme kafe centrifugalnom ekstrakcijom i...

KUKU Maker omogućava prilagođavanje parametara ekstrakcije, pružajući vam potpunu kontrolu nad pritiskom ekstrakcije, temperaturom, finoćom mlevenja...