Prototip eksternog SSD-a od 8 TB kompanije SanDisk je najveći SSD ikada

A tu je i fleš memorija od 1TB koju možete da kupite

Sićušne fleš memorije sa ogromnim količinama memorije su praktično već tradicija na CES sajmu, a SanDisk je opet doneo prototip novog prenosivog SSD diska sa 8TB memorije, i to je najveći eksterni SSD ikada napravljen.

Ali uprkos ogromnoj količini memorije, ovaj SSD disk od 8TB je relativno sićušan – on sa lakoćom može da stane u džep, kao i svaki drugi eksterni SSD.

Naravno, guranje ogromnih količina memorije u sićušno pakovanje je ono po čemu je kompanija SanDisk poznata: samo pogledajte njihov prošlogodišnji prototip koji su predstavili na CES sajmu, običan eksterni SSD od 4TB koji staje na dlan, kao i ovogodišnji prototip.

Iako sam SSD disk nije na prodaju, on donosi impresivne specifikacije, sa podrškom za SuperSpeed USB protokol za prenos podataka pri brzini do 20 Gb/s.

Iako je SSD od 8TB samo prototip, on predstavlja neku vrstu eksperimenta koji bi mogao za rezultat da ima pravi proizvod u nekom trenutku u budućnosti.

Samo pogledajte drugu veliku najavu koju je SanDisk imao na CES sajmu: SanDisk Ultra Dual Drive Luxe USB Type-C fleš memorija od 1 TB, koji će se naći u prodaji kasnije ove godine.

SanDisk je pre dve godine na CES 2018 sajmu prikazao ultrasićušnu USB-C fleš memoriju od 1TB prvo kao prototip, da bi pokazali šta je moguće napraviti u tako malom pakovanju.

Dve godine kasnije, ovaj proizvod je postao stvarnost – sa dodatnim USB-A portom koji omogućava da se ova memorija kapaciteta 1TB koristi sa skoro svakom vrstom kompjutera.

Da li je korisna? Mogla bi da bude, ako ste vi osoba koja mora da nosi sa sobom ogromne količine podataka u sićušnom pakovanju.

Ali čak i ako ovo nije najpraktičniji proizvod ikada, i dalje je impresivno videti da se toliko memorije može nagurati u tako mali uređaj.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde