Telefon sa POP-UP kamerom

Već nekoliko meseci unazad kruže informacije o prvom pametnom telefonu kompanije Huawei, sa prednjom kamericom koja „iskače“ kada dođe vreme za selfije. Da, dobro ste pročitali. Vreme je da upoznate ovaj zanimljiv telefon, sa odličnim performansama i podjednako odličnom cenom.

Kompanija Huawei neprestano radi na razvijanju inovativnih ideja i rešenja, nastojeći da unapredi svaku seriju pametnih telefona, ali i samo korisničko iskustvo svojih kupaca. U težnji da svakim novim uređajem nadmaši samu sebe, da bude praktična ali i inovativna, kompanija Huawei došla je na ideju da u najnoviji pametni telefon srednjeg cenovnog ranga – Huawei P smart Z – implementira prednju kameru koja je sakrivena u telefonu, a „iskače“ u trenucima kada želite da fotografišete selfi.

Pop-up sočivo, koje se nalazi u telefonu, pokreće motor i uređaj za podizanje, koje je kompanija Huawei razvila samostalno.
Kameri je potrebna samo sekunda za se pojavi i da se ponovo uvuče, što znači da se ne radi samo o tehnološkoj zanimljivosti, već i o ekstremno funkcionalnom alatu.

Kompanija Huawei je primenila stroga i detaljna testiranja. Testovi potvrđuju da pop-up sočivo može izdržati 100 hiljada pomeranja bez ikakvih oštećenja. Takođe, Huawei P smart Z pametni telefon poseduje i inteligentnu zaštitu od ispuštanja, koja automatski detektuje da se telefon nalazi u slobodnom padu i uvlači kameru koliko god je to moguće, kako bi sprečila potencijalna oštećenja.

Pored toga što je zanimljivo sakrivena, ova kamera od 16 MP je opremljena veštačkom inteligencijom (AI), koja omogućava da prilikom fotografisanja kamera prepozna osam uobičajenih “pozadina” za fotografisanje, od kojih su neke: zatvoreni prostor, zelenilo, plavo nebo. Uz to, prednja kamera poseduje i unapređenu AI tehnologiju pozadinskog osvetljenja, AI algoritam za prirodno ulepšavanje lica i 3D efekte za osvetljavanje portreta.

Efekte osvetljenja i ulepšavanja možete podešavati prema sopstvenim željama i karakteristima koje želite da istaknete.
Ukoliko se odlučite da isprobate portret režim, unapređena kamera prilagođava osvetljenje i pozadinu pri samom fotografisanju.

Svi znamo da fotografisanje selfija može biti prilično iscrpno. Potrebno je vreme da pronađemo odgovarajući ugao, osvetljenje i naravno, napravimo “onaj pravi”. Sve to ne oduzima samo vreme, već i bateriju.

Ipak, Huawei P smart Z pametni telefon ima bateriju od 4000 mAh, što mu omogućava optimalnu energetsku efikasnost.

Novi Huawei P smart Z telefon možete pronaći u prodaji, a dostupan je u tri boje: Midnight Black, Sapphire Blue i Emerald Green.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde