Sony WH-1000XM5: Upoznajte novog gazdu

Sony je još jednom dokazao da je lider u oblasti slušalica sa potiskivanjem buke.

Ako ste prethodnih godina čitali i informisali se o bežičnim slušalicama i onima sa potiskivanjem buke, verovatno ste primetili neverovatne hvalospeve koje je dobijala Sonijeva flegšip linija – 1000X Series. Od premijere modela MDR-1000X preko tri naredna modela, ova linija je konstantno nudila ukupno najbolju kombinaciju kvaliteta zvuka, udobnosti, trajanja baterije i potiskivanja buke. Kada uzmete u obzir enormne brojeve dodatnih funkcija koje je Sony ubacio tokom godina, kao što su bežični zvuk visoke rezolucije, hands-free glasovni asistent, režimi za propuštanje zvukova iz okoline i brzo punjenje, verovatno dolazite do istog zaključka kao i svi ostali: Ove slušalice su apsolutno oduvale konkurenciju.

A što se tiče onoga što se nalazi u toj ekološkoj kutiji: Dobijate slušalice, upakovane u njihovu kutiju za nošenje. Ta kutija ima sopstveni odeljak na magnetsko zatvaranje u kom se nalazi analogni kabel, kao i komično kratki USB-A u USB-C kabel za punjenje.

Nema više klasičnih pljosnatih metalnih slajdera za nosač slušalica i školjki, koje je zamenio jednodelni cevasti slajder. Ono što je i dalje tu je gumena, matirana završna obrada u crnoj ili srebrnoj boji.

Nosač je sada jedan konstantan luk sa jastučićima sa obe strane. Rezultat nije par slušalica koje izgledaju manje na vašoj glavi – već izgledaju potpuno moderno, čak iako imaju sada već poznate dizajnerske detalje brenda Sony, kao što su bronzano-zlatni Sony logo i minimalistički fizički dugmići.

Jedina mana je to što ih ne možete skroz sklopiti, pa zauzimaju više prostora u rancu ili torbi.

Slušalice XM5 deluju kao da imaju bolji raspored mase. Još jedna prednost je novi dizajn jastučića za uši, koji imaju tanji profil (što pomaže da školjke budu bliže vašoj glavi) a opet su jednako udobne.

XM5 slušalice imaju Bluetooth 5.2 i, kao što se i očekuje, bežično povezivanje je maksimalno pouzdano sve do najveće teoretske razdaljine od 10 metara. 10 metara. Sa Google Fast Pair tehnologijom uparuju se sa Android uređajima u sekundi, a čak i sa iPhone uređajima se uparuju lako. Dobijate Bluetooth multipoint za simultano povezivanje sa telefonom i kompjuterom (ili bilo koja druga dva Bluetooth uređaja).

XM5 slušalice će se najviše svideti ljudima koji traže neutralan zvuk i kojima su prethodni Sony modeli bili možda previše bombastični.

CENA: $ 399.99

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde