Garmin predstavlja pametni uređaj za praćenje krvnog pritiska

Garmin Index BPM se automatski sinhronizuje sa mobilnom aplikacijom Garmin Connect i šalje vam podsetnike na smartfon

Garmin je izbacio pametni merač pritiska koji se automatski sinhronizuje sa mobilnom aplikacijom Garmin Connect, omogućavajući vam da imate sve svoje zdravstvene parametre na jednom mestu. Aplikacija takođe može da šalje notifikacije na vaš smartfon i Garmin sat, sa podsetnicima da redovno izmerite pritisak.

Već nekoliko meseci se očekuje dolazak ovog uređaja, ali je pomalo iznenađujuće to što ga je Garmin izbacio bez ikakve pompe. U novoj dokumentaciji stoji da se statistika i podaci sa uređaja zasnivaju na savetima Američkog udruženja za srce i nisu predviđeni za dijagnostikovanje, lečenje ili prevenciju bilo kakvih bolesti ili stanja.

Većina kućnih uređaja za praćenje pritiska ima bateriju, motor i procesor. Index BPM kombinuje sve to u jednom uređaju, a sav hardver je zakačen za jednu traku.

Glavna razlika ovde je sposobnost da se prati sva zdravstvena statistika preko jedne aplikacije preko Wi-Fi konekcije ili Bluetootha, a možete i da ga koristite kao samostalan uređaj bez aplikacije, ako to preferirate.

Aplikacija vam omogućava da vidite trendove tokom sedam dana, četiri nedelje ili godinu dana i generišete PDF izveštaje koje možete da podelite sa svojim lekarom. Do 16 ljudi može da napravi svoje profile i koristi isti uređaj za praćenje sopstvenih očitavanja.

Garmin Index BPM je dostupan odmah po ceni od 149,99$ u Sjedinjenim Državama, što je relativno skupo za kućni merač pritiska, ali može se opravdati dodatkom Wi-Fi povezivanja.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde