Pariz predstavlja najveću flotu e-bicikala na svetu u nameri da smanji zagađenje

Stanovnici Pariza i njegovih predgrađa bi mogli uskoro da dobiju čak 20.000 električnih bicikala. Kompanija Ile-de-France Mobilités (IDFM), koja se bavi javnim prevozom, pokreće uslugu iznajmljivanja e-bicikala pod imenom Véligo.

Za početak kreću sa 10.000 e-bicikala. Ako im se projekat pokaže kao uspešan, IDFM će proširiti svoju flotu na 20.000 e-bicikala, čime će postati najveći sistem za rentiranje električnih bicikala na svetu.

Cilj je da se smanji upotreba automobila i, posledično, da se smanji nivo zagađenja u glavnom gradu Francuske.

Véligo će biti drugi ovakav projekat u Parizu, posle programa za deljenje bicikala po imenu Vélib’, ali za razliku od tog programa, u okviru kog se bicikli iznajmljuju na sat i postoje stanice gde bicikli moraju biti ostavljeni.

Véligo bicikli će se iznajmljivati za 40 evra mesečno, a korisnici će moći i da ih ostave kod kuće.

Uz to, po ugledu na mesečne karte za pariski metro, poslodavci će moći da pokriju polovinu troškova za iznajmljivanje e-bicikala za svoje zaposlene, što onda ostavlja korisnicima da plate svega 20 evra mesečno.

Ovi e-bicikli veoma podsećaju na redovne Vélib bicikle, ali mogu da pređu oko 9 kilometara sa jednim punjenjem, čak i po uzbrdicama, u zavisnosti koliko koristite pedale.

Ovaj šestogodišnji program će imati budžet do 111 miliona evra, u zavisnosti od broja bicikala, a vodiće ga konzorcijum koji uključuje francusku državnu poštansku kompaniju La Poste.

Program bi trebalo da bude pokrenut u septembru 2019. godine sa početnih 10.000 bicikala.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde

Povezani naslovi

Možda Vas interesuje

Kako koristiti ChatGPT da poboljšate celokupni...

Od trenutka kada je lansiran u novembru 2022. godine, ChatGPT je postao poznato ime. Ono što...

Zaboravite na solarni panel, dolaze kišni...

U potencijalnom preokretu u prikupljanju energije, istraživači su pronašli način da uhvate, skladište i iskoriste električnu...

AI influenserka koja ne postoji: Pratioci...

Milla Sofia je influencerka generisana veštačkom inteligencijom čije izazovne fotografije na Twitteru i TikToku zarađuju hiljade...

Zašto plaćati fotografa?: Z Generacija oduševljena...

Generacija Z koristi aplikaciju Remini koja koristi veštačku inteligenciju (AI) da pretvori njihove selfije u profesionalne...

Uskoro nam stiže poboljšano bežično punjenje...

Smartfoni su postali neizostavni deo naših života, oni su naš uređaj za komunikaciju, personalni kompjuter i...

Kako različiti trendovi utiču na dizajn...

Modni i životni trendovi se iz godine u godinu menjaju, vršeći uticaj na različite industrije, među...

GoChess odigrava poteze onlajn protivnika na...

Šahovski početnici kao i iskusni veterani mogu imati problem da pronađu ljude sličnog nivoa šahovskog znanja...

Top 5: korisnih Android aplikacija koje...

Svaki Android telefon dolazi sa paketom aplikacija koje pomažu kod obavljanja najrazličitijih zadataka. Većina telefona dolazi...

Japan će pokušati da prikuplja solarnu...

Japan i svemirska agencija ove zemlje po imenu JAXA već decenijama pokušavaju da šalju solarnu energiju...

Najbrža grafenska eksterna baterija na svetu...

Srećom po nas, eksterne baterije su doživele značajan napredak, a to se najbolje može videti po...
Stanovnici Pariza i njegovih predgrađa bi mogli uskoro da dobiju čak 20.000 električnih bicikala. Kompanija Ile-de-France Mobilités (IDFM), koja se bavi javnim prevozom, pokreće uslugu iznajmljivanja e-bicikala pod imenom Véligo. Za početak kreću sa 10.000 e-bicikala. Ako im se projekat pokaže kao uspešan, IDFM će proširiti svoju flotu na 20.000 e-bicikala, čime će postati najveći sistem za rentiranje električnih bicikala na svetu. Cilj je da se smanji upotreba automobila i, posledično, da se smanji nivo zagađenja u glavnom gradu Francuske. Véligo će biti drugi ovakav projekat u Parizu, posle programa za deljenje bicikala po imenu Vélib', ali za razliku od tog programa, u okviru kog se bicikli iznajmljuju na sat i postoje stanice gde bicikli moraju biti ostavljeni. Véligo bicikli će se iznajmljivati za 40 evra mesečno, a korisnici će moći i da ih ostave kod kuće. Uz to, po ugledu na mesečne karte za pariski metro, poslodavci će moći da pokriju polovinu troškova za iznajmljivanje e-bicikala za svoje zaposlene, što onda ostavlja korisnicima da plate svega 20 evra mesečno. Ovi e-bicikli veoma podsećaju na redovne Vélib bicikle, ali mogu da pređu oko 9 kilometara sa jednim punjenjem, čak i po uzbrdicama, u zavisnosti koliko koristite pedale. Ovaj šestogodišnji program će imati budžet do 111 miliona evra, u zavisnosti od broja bicikala, a vodiće ga konzorcijum koji uključuje francusku državnu poštansku kompaniju La Poste. Program bi trebalo da bude pokrenut u septembru 2019. godine sa početnih 10.000 bicikala.