TOP 5: Aplikacija za avio letove

Moderno doba sa sobom donosi i savremenu tehnologiju, sa svim njenim prednostima i nedostacima.

Ovo se, između ostalog, odnosi i na evoluciju mobilnih telefona koji postaju sve pametniji, te nam se nudi mnogo više opcija u obliku najrazličitijih aplikacija, za najrazličitije namene.

Avio karte se kupuju preko interneta sve češće, a upravo zahvaljujući ovim aplikacijama let se može rezervisati za duplo kraće vreme, a nekad i po duplo nižoj ceni jer brojni avio prevoznici daju popuste na kupovinu karata preko njihove aplikacije.

Ovakve aplikacije se obično pojavljuju u dva glavna oblika: plaćene i besplatne, a na vama je da odlučite da li ste spremni da platite kako biste imali više dodatnih mogućnosti ili da osnovni paket ipak može u potpunosti da zadovolji vašu tražnju.

Mi vam predstavljamo top 5 aplikacija za avio letove koje će u potpunosti izmeniti vaše shvatanje putovanja i zahvaljujući kojima ćete moći da uštedite i novac i vreme.

Skyscanner – sve što vam treba na jednom mestu

Ovo je definitivno jedna od najpopularnijih aplikacija. Pored toga što je veoma pouzdana i jednostavna za korišćenje, ona je takođe i potpuno besplatna!

Kroz jednostavnu mogućnost poređenja cena, ova aplikacija pronalazi najbolje ponude za konkretne datume i preusmerava korisnika na eksterne sajtove (tačnije, na sajtove konkretnih avio kompanija) radi dovršavanja rezervacije.

Preko Skyscanner-a možete rezervisati ne samo let, već vam on takođe nudi i mogućnost da u samo nekoliko jednostavnih klikova iznajmite automobil ili da pronađete smeštaj na željenoj lokaciji.

Tu su i dve funkcionalne opcije:

Everywhere za sve one koji nisu sigurni gde žele da otputuju, ali znaju datume, te im aplikacija prikazuje najbolju ponudu za dati period.

Whole month koja je od koristi onima koji znaju gde žele da provedu svoj odmor, ali nisu sigurni u datum.
Ovo im omogućava da pronađu najjeftiniji let u toku konkretnog meseca i da na taj način zapravo organizuju svoj odmor.

INSTALIRAJ

Kiwi – slikajte svoj prtljag i krenite na put

Ono što izdvaja ovaj češki startup jesu zapravo brojne mogućnosti jedinstvenog karaktera koje on pruža svojim korisnicima.

Za razliku od mnogih drugih aplikacija, Kiwi.com prikazuje apsolutno sve opcije koje putniku stoje na raspolaganju, bez obzira na to koliko su one fizički naporne ili vremenski dugačke.

Jedna od specifičnih opcija kojom Kiwi.com raspolaže jeste tzv. NOMAD koja omogućava pretragu višestrukih izleta.

Jedna od fanstastičnih mogućnosti u okviru ove aplikacije jeste kalkulator prtljaga koji vam omogućava da zahvaljujući kameri u telefonu otprilike procenite da li će vaš prtljag moći da prođe bez dodatnih troškova.

Nažalost, ova aplikacija je dostupna samo za telefone sa IOS operativnim sistemom, a ne i za Android korisnike.

INSTALIRAJ

Momondo – najšareniji tragač letova

Ukoliko bi neka aplikacija trebala da dobije nagradu za najšareniju, onda bi to definitivno bio Momondo, sa svojom upadljivom ljubičastom pozadinom i opcijama najrazličitijih mogućih boja.

Pretraga putovanja je kategorizovana u tri glavne grupe: najjeftinija i najbrža putovanja, kao i najbolja ponuda (ova opcija predstavlja kombinaciju niske cene i brzog dolaska).

Osim toga, ova aplikacija ima i interaktivnu mapu koja prikazuje cene letova u zavisnosti od države do države, te ukoliko niste sigurni koju destinaciju želite da posetite, ona vam sigurno može biti od pomoći.

INSTALIRAJ

Kayak – jednostavnost na prvom mestu

Ova aplikacija ima jednostavan dizajn, dobre filtere za pretragu i omogućava brzo pretraživanje jeftinih letova, što sasvim sigurno govori samo o pozitivnom korisničkom iskustvu.

Kayak ne samo što vrši pretragu jeftinih letova, već korisnik kroz aplikaciju može da se informiše o pojedinim izmenama na nekom konkretnom aerodromu, da prati let i uključi opciju stizanja obaveštenja kada dođe do bilo kakve promene koja je vezana za cene.

Pored toga, Kayak nudi mogućnost da preko ove aplikacije rezervišete svoj let, bez potrebe za preusmeravanjem na matične sajtove avio kompanija.

INSTALIRAJ

Skiplagged – pronalazi vaš “skriveni grad”

Ova aplikacija predstavlja nešto skroz neobično.
Njen glavni cilj je pronaći ekskluzivnu ponudu, koju ne možete pronaći ni na jednom drugom mestu.

Skiplagged ne samo što pretražuje klasične letove, on je takođe u mogućnosti da otkrije rupe koje postoje u cenama avionskih karata i tako brojnim korisnicima zapravo uštedeti i po nekoliko stotina dolara.

Ukoliko još niste – isprobajte neku od ovih aplikacija jer će mnoge od njih uspeti da vam uštede popriličnu količinu novca i pronaći dobar let za veoma kratko vreme.

Sve one imaju opcije uključivanja obaveštenja, kako biste u svakom trenutku mogli da pratite najnovije ponude koje će vas odvesti na neku od super destinacija.
Samo je potrebno da budete strpljivi dok tražite svoju idealnu kombinaciju.

INSTALIRAJ

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde